Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10397
De la 07 Ianuarie 2003
112955651

Noul şef al IPJ Botoşani a fost numit în funcţie

  • 6 February 2007, 23:00

Începând de ieri, 6 februarie, Inspectoratul Poliţiei Judeţene Botoşani are un nou şef. Numirea în funcţie pe postul de la Botoşani a fostului şef al IPJ Iaşi, Gheorghe Plai, a fost făcută de chestorul principal, adjunctul şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Ştefan Iancu.
Ocuparea acestei funcţii, care devenise vacantă după pensionarea fostului inspector şef Dan Roşu, s-a făcut printr-un concurs la care au fost prezenţi doar doi candidaţi. Numirea s-a făcut în prezenţa prefectului Cristian Roman şi a cadrelor IPJ Botoşani. Chestorul principal al IGPR a ţinut să îi atragă atenţia noului şef al IPJ Botoşani că funcţia pe care o ocupă presupune o mare responsabilitate. Având în vedere modul în care Gheorghe Plai a părăsit funcţia de inspector şef al IPJ Iaşi, chestorul principal şi-a exprimat dorinţa ca astfel de evenimente să nu aibă loc în cariera de la Botoşani.
De asemenea, chestorul principal i-a recomandat lui Plai să ţină cont de o serie de probleme la Botoşani. În primul rând acesta va trebui să rezolve o problemă legată de cooperarea interinstituţională, cu toate instituţiile care au atribuţiuni pentru aplicarea legii. Potrivit adjunctului şefului IGPR, această problemă nu a putut fi rezolvată suficient de bine de echipa managerială anterioară. Având în vedere faptul că judeţul Botoşani este situat la frontiera estică a Uniunii Europene, Gheorghe Plai trebuie să ţină cont atât de cooperarea regională, cât şi de cea internaţională. „Pentru multe dintre problemele care se vor ivi, în special pentru combaterea unor fenomene infracţionale, va trebui să aibă o cooperare cu poliţiile vecine, pentru că altfel nu cred că vor fi rezultate bune”, a precizat Ştefan Iancu.
Printre alte recomandări, Gheorghe Plai trebuie să asigure la Botoşani un climat organizaţional propice performanţei şi punerea în aplicare a strategiei de modernizare a Poliţiei Române în etapa post aderare. „Vor fi multe probleme pe care va trebui să le rezolve, începând cu pregătirea managerilor, a personalului. Acest personal de poliţei va trebui să poată să aplice standardele europene, practicile europene în materie de cooperare poliţienească internaţională”, a subliniat chestorul principal Ştefan Iancu. În acest fel se urmăreşte compatibilizarea Poliţiei Române cu poliţiile europene şi conectarea la sistemul informaticilor noi, ceea ce presupune o pregătire foarte bună a personalului în acest domeniu.
Pe de altă parte trebuie realizată şi o dotare corespunzătoare a Poliţiei Botoşani. Având în vedere unele fenomene infracţionale locale, chestorul principal consideră că noul şef al IPJ Botoşani va trebui să asigure dezvoltarea capacităţilor de reacţie a poliţiei. Nu în ultimul rând Gheorghe Plai trebuie să asigure climatul de siguranţă care este necesar în orice comunitate locală, astfel încât cetăţenii judeţului Botoşani să fie mulţumiţi de prestaţia pe care o va avea poliţia. Ştefan Iancu şi-a manifestat speranţa că noul şef al IPJ Botoşani va reuşi să ducă la îndeplinire sarcinile trasate şi să îmbunătăţească indicatorii de performanţă ai poliţiei botoşănene. „Numirea în această funcţie la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani mă onorează, dar totodată mă şi obligă. Am deţinut această funcţie şi la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Iaşi şi cunosc majoritatea problemelor. Ştiu ce am de făcut şi sigur vom reuşi să obţinem performanţă, rezultate bune, care în final să ducă la mulţumirea cetăţenilor judeţului Botoşani”, a declarat şeful IPJ Botoşani, Gheorghe Plai.
Pentru început, şeful IPJ Botoşani a studiat situaţia operativă, s-a edificat asupra problemelor cu care se confruntă poliţia botoşăneană. Astfel, pentru viitor, şeful IPJ Botoşani susţine că obiectivele pe care şi le-a propus în planul managerial vor suferi modificări în funcţie de actuale probleme ale poliţiei din Botoşani. De asemenea acesta a precizat faptul că rezultatele obţinute de IPJ Botoşani în anul 2006 sunt bune, chiar mulţumitoare. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariu la comentarii (XXV)
(Ioan Rotundu)
Termica, o întreprindere parazită?
Plai trebuie să asigure combaterea contrabandei
Prima suspiciune de rujeolă
AJOFM vrea să promoveze turismul din zona Voronei
Minor dispărut după o ceartă cu părinţii
Şcolile trebuie să înveţe cum se por înfrupta din banii europeni
India III
Duhul n-a înţeles aluzia...
Borş de urzici cu ardei
Horoscop
70.000 de fermieri se vor bate pentru 15 milioane de euro
Piraţii auto le rând în nas poliţiştilor rutieri
Zmău se plânge că n-are suficienţi subordonaţi
Birocraţia continuă să omoare pensionarii
CJP promite să facă ordine în relaţiile cu publicul
Realizarea bazinului olimpic mai aproape ca oricând
Permisul auto mult râvnit rămâne greu de obţinut
Consul italian prezent la Botoşani
Persoană fără adăpost găsită decedată
Posibilă sinucidere din cauza afecţiunilor medicale
Neatenţia pietonului
Preşedintele Băsescu stă cu-n picior la Cotroceni şi cu unul…
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă