Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25728
De la 07 Ianuarie 2003
111407001

Regiunile, o reorganizare administrativă anapoda

  • USL se scarpină în urechea dreaptă cu mâna stângă
  • Tamara Ci9ofu vorbeşte ca să nu tacă
  • baronii locali au şi ei un cuvânt de spus
  • 6 February 2013, 23:00

Deputatul USL de Botoşani, Tamara Ciofu a declaratieri că viitoarele regiuni nu vor avea un singur centru regional şi că discuţiile privind ce judeţ va deţine capitala regională sunt lipsite de obiect.
„În dezbaterile din cadrul USL nu se discută despre o "capitală" a regiunii. Cel mai probabil fiecare reşedinţă de judeţ din cadrul unei regiuni va prelua o componentă administrativă distinctă. Astfel, vom avea o capitală financiară a regiunii, o altă capitală culturală şi aşa mai departe. Discuţiile despre o capitală regională sunt lipsite de obiect în momentul de faţă”, a declarat doamna deputat Tamara Ciofu.
Parlamentarul PSD a mai subliniat că scopul regionalizării este de a reduce decalajele dintre regiuni, dar şi între judeţele din interiorul regiunii. „Judeţul Botoşani va fi avantajat în urma Regionalizării, pentru că strategia are în vedere recuperarea decalajului pe care Regiunea de Nord-Est o are faţă de celelalte regiuni din România şi din Europa.
În prezent, Regiunea de Nord-Est este cea mai săracă din Europa, ceea ce înseamnă că, după aprobarea regiunilor ca entităţi administrative, această zonă va beneficia de cele mai multe fonduri de dezvoltare”.
Ciofu a mai declarat că proiectul de regionalizare prezentat de Antena 3, conform căruia capitala Regiunii de Nord-Est ar urma să fie la Piatra Neamţ reprezintă de fapt o iniţiativă personală a lui Sorin Frunză verde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, care nu a fost discutată şi nu este susţinută de către USL. De altfel, regionalizarea se va face în baza unei largi dezbateri cu societatea civilă, cu asociaţiile aleşilor locali şi cu partenerii externi din Uniunea Europeană.
Miercuri, la grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, Tamara Ciofu a participat la o întâlnire cu deputaţii social democraţi din judeţele care formează Regiunea de Nord-Est din România, unde s-au propus, printre altele, întâlniri tehnice cu miniştrii de resort în vederea susţinerii implementării proiectelor interjudeţene.
A pulveriza activitatea de conducere administrativă, socială, culturală şi economico-financiară în mai multe oraşe actuale reşedinţe de judeţ pare a fi o decizie anapoda. Un cetăţean care are de rezolvat mai multe probleme va trebui să se plimbe de la un oraş la altul, pierzând timp şi cheltuind bani.
Numai că USL-ul nu face reforma administrativă în interesul cetăţeanului ci în interesul membrilor săi de partid care râvnesc la fel de fel de funcţii. Practic, activităţile se vor împărţi după cum au interes baronii locali. Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Ce calcă mai întâi şoferul
Gastronomie: Salată de crudităţi cu brânză de capră
Petru Bogatu: Ursul se înclină şi ucide
Fii parlamentari rătăciţi s-au întors în PPDD
Iranul este pregătit să mărşăluiască asupra Israelului pentru a-l distruge
Hunedoara: La 96 de ani, un cioban din Valea Jiului a fost reangajat la stână
Parlamentarii s-au supus voinţei preşedintelui Băsescu
Botoşani: Cine sunt cei 11 elevi calificaţi la Olimpiada naţională de fizică
În Botoşani, copiii cu autism pot primi consiliere şi asistenţă gratuită
Niţă se pregăteşte pentru postul de director adjunct la APIA
Liceenii de clasa a XII-a au azi simularea examenului de Bac
Fostul director de la Apa Grup, în proces cu Consiliul Judeţean
Şefii PNL Botoşani se duc in corpore la Congres
Viceprimarul Cosmin crede că a găsit leac contra samsarilor
Traficanţi de maşini, soţ şi soţie, trimişi în judecată
Botoşani: Parcarea subterană din Piaţa centrală se va deschide… şi cu amenzi
De la amendă bănească la muncă în folosul comunităţii
Botoşani: Creşte consumul de droguri şi etnobotanice
Botoşănenii chemaţi să fie părtaşi la soarta câinilor comunitari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă