Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28907
De la 07 Ianuarie 2003
108617731

Portret de primar

Botoşani/Răchiţi: Gheorghe Iacob, primarul vorbelor fără fapte

  • Ioan Rotundu
  • 6 February 2015, 23:00

Dacă doriţi cumva să aflaţi cine este primarul comunei Răchiţi şi ce mapă profesională are la activ, nu cumva să vă repeziţi pe site-ul oficial al primăriei pentru că aici nu veţi găsi nicio informaţie oficială. Biografia vieţii sale, studiile ce le posedă, experienţa profesională etc. sunt date complet secretizate.
În schimb, dacă aveţi timp şi răbdare să staţi la taifas cu oamenii din comună, intrând în jocul vorbelor pline de duh şi înţelepciune populară, veţi afla şi cine este primarul care a câştigat alegerile în iunie 2012 candidând pe lista USL.
S-a afirmat ulterior acestor alegeri că datorită urii şi furii, de cele mai multe ori nejustificate, împotriva candidaţilor PDL, locuitorii satelor ar fi votat primar şi pe un decedat, dacă numele acestuia ar fi fost trecut pe buletinul de vot drept candidat al USL. Morţşi primar nu s-au votatm, au votat morţii pe cei vii, dar au fost aleşi primari infractori, incompatibili, mafioţi, corupţi etc. şi cu voia domnului Iacob şoferi.
Gheorghe Iacob a ajuns primarul comunei într-un astfel de context. Înainte de a-i ferici pe răchiţeni cu ştiinţa lui administrativă a fost şofer la societatea Fidelio, societate care a avut un faliment răsunător, ea fiind jefuită chiar de proprii angajaţi. Ca şofer care transporta produse alimentare, Iacob, cât a lucrat la Fidelio a ridicat în Răchiţi o frumuseţe de vilă. Societatea la care a lucrat a ajuns în faliment dar el n-a ieşit în pagubă, dimpotrivă, dovadă vila în care locuieşte acum.
De când a început să se îndeletnicească cu politica a descoperit că omului trebuie să-i spui ce vrea el să audă. După ce-ţi vezi sacii în căruţă, adică l-ai fraierit de vot şi ai ajuns în scaunul râvnit, dă-i un şut în cur că 4 ani de zile nu-ţi mai este de folos. La 4 ani îi repeţi din nou vorbele vrăjite, îi dai o ţuică şi o felie de „saleam”, iar după alegeri, ca desert , meritatul şut în cur.
Gheorghe Iacob, chiar dacă a lucrat mai mult ca şofer, a prins repede din zbor şmecheriile politice. Nu degeaba l-a avut mentor pe Dan Voiculescu, şeful său politic care acum îşi scrie după gratii memoriile de turnător la securitate. Aţi înţeles acum că Iacob este membru PC şi graţie acestui partid a ajuns primarul comunei Răchiţi.
Când a preluat primăria de la fostul său şef, primarul PDL Vasile Adăscăliţei, a cărui viceprimar Iacob a fost, a preluat un portofoliu bogat în proiecte de investiţii care doar trebuiau mutate din mapa de lucru pe teren.
Urma Gheorghe Iacob să finalizeze proiectul de canalizare, staţie de pompare şi de epurare la Roşiori, să modernizeze un drum de exploataţie agricolă lung de 2 km, un drum comunal lung de 2,5 km care să lege localitatea Răchiţi de Stăuceni. Mai avea Iacob gata aprobate trei proiecte de construcţie cămine culturale la Costeşti, Răchiţi şi Roşiori, o grădiniţă cu 4 clase la Costeşti, extindere şcoală şi WC-uri la şcolile din Răchiţi şi Roşiori. Adăscăliţei a fost la un pas de a aduce gazul metan în Răchiţi dar a rămas ca meritul să fie al lui Iacob.
Ce-a făcut primarul Iacob cu această frumoasă zestre de investiţii moştenită care ar stârni invidia oricărui alt primar de comună. S-o luăm metodic. Cu gazul metan, din 20012 le tot spune localnicilor că îl vor avea curând în casă. Vorbe, că de fapte nici pomeneală.
Împreună cu deputatul PSD Tamara Ciofu, în 25 mai ie 2013anunţa că aduce gazul în Răchiţi. Revine în 6 septembrie şi anunţă extrem de oficial că vine gazul. A doua zi, adică în 7 septembrie 2013, deputatul tamara Ciofu îi întăreşte anunţul, garantând aducerea hazului. Nu s-a întâmplat nimic dincolo de vorbe.
Un eveniment însă s-a înregistrat. La 23 aprilie 2014, de Sf. Gheorghe, primarul îşi sărbătoreşte onomastica în stil de baron local ca să ştie toată suflarea din comună cine le este primar.
După această onomastică de pomină vine ziua de 1 august 2014 când se iscă un scandal amplu pe seama gunoiului menajer. Primarul reuşeşte să-l scoată din sărite pe preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, care părăseşte discuţia. În schimb, dacă pe timpul primarului Vasile Adăscăliţei copii şi anumite categorii sociale erau scutite de la plata taxei de salubrizare, Iacob i-a pus pe toţi la plată şi ca să-i înveţe minte a majorat şi taxa. Să ştie suflarea din comună că primarul ales nu glumeşte, el munceşte zi şi noapte în interesul comunităţii dar… pe bani lor.
Acum,, la început de an, primarul şi deputata şi-a adus aminte că au de adus în Răchiţi gazul metan, aşa că şi-au reînnoit anunţul. Dacă ruşii au creat vaca care se îngraşă dacă nu mănâncă, Iacob a descoperit că alegătorii săi se hrănesc cu promisiuni, aşa că le oferă din abundenţă.
Tot la intervenţia deputatei Tamara Ciofu a primit de la guvern 21 miliarde lei vechi. Urma ca 15 miliarde să le aloce şcolii Răchiţi, care a ars astă iarnă iar 6 miliarde să le plătească către societatea Conrec, faţă de care primăria este e datoare. Dar primarul a ales să folosească banii Conrecului în a face studii de fezabilitate pentru WC-urile la şcoli unde deja moştenise proiectele de la fostul Adăscăliţei. Dar Iacob a motivat că studiile lui Adăscăliţei nu mai sunt bune pentru că s-a modificat o anume lege. Bietul şofer nu ştie că legea operează pentru viitor şi nu în trecut. Poate va afla de la şesul său Voiculescu, devenindu-i coleg de suferinţă.
În loc să ridice grădiniţă nouă la Costeşti, aşa cum era deja proiectat., a amenajat o magazie iar în loc de cămine noi, la Roşiori repară căminul vechi. Numai că acest cămin este o clădire din furci, veche din 1952, cu pereţii putrezi, dar Iacob a ales s-o reabiliteze. Acum râd şi curcile despre cum arată clădirea, numai Iacob are vederi ce ţin de paranormal şi, poate în viitor, de Curtea de Conturi care să-l întrebe de ce a risipit banii bugetului pe o clădire putredă.
Despre primarul Gheorghe Iacob se pot spune multe, mai ales despre cultura sa generală şi talentul de a-i prosti pe oameni, făcându-i să-i creadă vorbele şi să nu-i vadă faptele.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Regretul poliţistului
Reţeta zilei: File de viţel cu garnitură
Horoscopul zilei
Premiera istorica: Papa Francisc va sustine un discurs in fata Congresului american
Klaus Iohannis: Romania ar trebui sa adere la Schengen in viitorul apropiat
Criza ucraineana: Rusia a blocat zboruri militare germane catre Afganistan
Papa Francisc a primit un tricou al FC Barcelona cu semnaturile jucatorilor
"Ati mai vazut pe cineva care are trei cereri de arestare intr-o singura zi?"
Liberation: In Romania a inceput marea curatenie anticoruptie
Marian Oprisan a fost achitat in procesul de coruptie care se judeca de
Vasile Astarastoae a demisionat din functia de rector al UMF Iasi
Cristian Achiţei nu-i… Cristian Achiţei
Slujbă de pomenire și depunere de coroane la Tocileni
Flagele ce pot fi combătute prin educaţia pentru sănătate
Incendiu cu victima la Conceşti
La ambasada Romaniei din Paris unii invitatii din diaspora erau numiti indezirabili sau scarbosi
Klaus Iohannis l-a decorat pe chestorul Ioan Nicolae Cabulea
care fusese urmarit penal in dosarul listelor electorale de la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu
Joe Biden: Ucraina se lupta pentru supravietuire
Nu trebuie sa i se permita Rusiei sa redeseneze harta Europei
Lumea lu' Rotundu: Lăcaşuri de credinţă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă