Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26043
De la 07 Ianuarie 2003
108442891

Acuzaţiile pe care Dăscălescu le aduce primarului din Flămânzi

  • Ioan Rotundu
  • 6 February 2018, 23:00

Mihai Dăscălescu (foto) este locuitor al oraşului Flămânzi şi lucrează ca şofer de microbuz la societatea de transport călători RVG Botoşani, fondată de fostul senator PNL Viorel Grigoraş.
La alegerile locale din iunie 2016 l-a susţinut la funcţia de primar, pentru un al doilea mandat, pe liberalul Dan Oloeru pe care l-a votat „din toată inima”, cum s-a exprimat.
Numai că de o bucată de vreme, mai exact din vara anului trecut, Dăscălescu s-a supărat pe primarul Oloeru şi-l acuză de un şir lung de ilegalităţi. Săptămâna trecută Dăscălescu m-a căutat la Tele’M Botoşani pentru a veni în Flămânzi ca localnicii să se plângă de ilegalităţile şi abuzurile primarului.
Sunt mulţi cei care vor să vină Lumea lu’ Rotundu pentru a le rezolva problemele pe care reprezentanţii instituţiilor statului refuză să le soluţioneze. Dar înainte de a se ajunge la filmare, mai întâi facem o documentare la faţa locului pentru a se evalua dacă este cazul de a se realiza un reportaj.
Ieri, m-am deplasat la Flămânzi şi am discutat cu Dăscălescu care ar fi nemulţumirile sale la adresa primarului Dan Oloeru. Iar Dăscălescu mi-a enumerat un şir lung de presupuse ilegalităţi pe care primarul le-ar fi comis, fără însă să poată aduce probe cu care să susţină afirmaţiile sale.
Redau doar câteva din reproşurile lui Dăscălescu la adresa primarului:
1. În oraş s-a executat o reţea de canalizare. În cadrul acestor lucrări efectuate de firma Tehnic Asist Botoşani, strada principală a fost traversată cu conducte în zeci de locuri, asfaltul fiind spart. Primarul nu l-a obligat pe executant să refacă asfaltul, aşa că circulaţia pe această stradă este mult îngreunată şi chiar periculoasă. Mai spune Dăscălescu că de pe urma acestei lucrări primarul ar fi primit de la Mirel Vlas, patronul firmei Tehnic Asist, suma de 40 mii euro cu care şi-a cumpărat un autoturism Volkswagen. Asta ar explica şi de ce firma n-a refăcut, în urma lucrărilor efectuate, asfaltul străzii şi alte lucrări făcute de mântuială pentru că deja apa ţâşneşte de prin conducte în diverse locuri.
2. A împrăştiat piatră pe străzile lăturalnice în cantităţi insuficiente pentru că s-a furat la numărul de maşini aduse. S-a executat podeţe din beton mai scurte decât s-a prevăzut în documentaţia tehnică.
3. Activitatea de colectare a gunoiului este prost organizată. Oamenii plătesc sume importante şi trebuie să-şi ducă gunoiul la locurile special amenajate aflate la distanţe mari. Exista la primărie o societate care se ocupa de preluarea şi selectarea gunoiului dar primarul a abandonat-o, angajând o firmă care preia gunoiul.
4. Primarul ar fi în cârdăşie cu cei care au concesionat imaşul pentru animale şi are parte din subvenţia primită de la APIA Botoşani.
5. Exista la casa de cultură un ansamblu de dansuri numit „Trei generaţii”. De 5 ani de zile casa de cultură stă închisă iar ansamblul s-a dezmembrat pentru că primarul nu manifestă interes pentru activităţile culturale.
6. De când Oloeru este primar şi-a amenajat un iaz „dalat”, adică betonat, folosind banii publici în interes personal.
7. Averea primarului a sporit într-un mod inexplicabil şi uimitor pentru orăşeni. Şi-a ridicat o vilă evaluată la 100 mii euro, o altă locuinţă vecină acesteia şi a cumpărat trei autoturisme noi nouţe. Proprietarii de stâne sunt obligaţi să-i crească animale pe care el le valorifică în interes personal.
Aşa cum am afirmat, sunt multe nemulţumirile orăşenilor la adresa primarului Oloeru iar Dăscălescu susţine că dacă voi veni pentru filmări are zeci de localnici dispuşi să se plângă de activitatea primarului.
Un prim pas pe care Dăscălescu l-a făcut în lupta sa cu primarul Oloeru a fost iniţierea pe Facebook a unei pagini de atitudine socială intitulată Grupul Divertis Zoo. Pe pagină sunt postate nemulţumirile faţă de activitatea primarului dar şi o poezie care rezumă toate ilegalităţile acestuia.
I-am recomandat lui Mihai Dăscălescu ca atunci când va avea probe cu care să susţină toate aceste acuzaţii, să mă anunţe pentru filmarea unui reportaj. Deocamdată, numai pe baza unor afirmaţii nesusţinute nu se poate realiza un reportaj, mai ales că Oloeru a fost reales primar cu un vot majoritar al localnicilor. Deci nu toţi cei din Flămânzi au despre primarul Oloeru aceeaşi opinie pe care o are Dăscălescu şi cei care-l susţin.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Nesăbuinţă
Horoscopul zilei de 7.02.2018
Cat timp nu vom avea colaborarea lui Dragomir, lucrurile se vor opri la acest inculpat
Dragnea: Mi s-a transmis invitatia premierului ungar Viktor Orban
sa ne vedem ca presedinti de partide
Coreea de Nord, “la cateva luni distanta” de capacitatea de a lovi SUA cu arme nucleare
Doua luni pentru comunicarea contraventiei referitoare la lipsa rovinietei pe drumurile publice
Liviu Dragnea: Sub nicio forma nu vrem sa luam SPP de la presedinte
Dezbaterea pe Romania din Parlamentul European:
PSD a trimis membrilor PPE e-mail-uri cu declaratii ale lui Basescu in care lauda legile justitiei
Tudorel Toader si Victor Negrescu, intalnire cu Frans Timmermans la Strasbourg
inainte de dezbaterea pe legile justitiei din Parlamentul European
Serban Nicolae, reactie virulenta la declaratia lui Juncker
privind MCV: Amenintarea este ridicola si usor etilica
Daily Mail: Alexander Adamescu l-a angajat pe fostul sef al serviciului secret MI6, John Scarlett,
in procesul de extradare din Marea Britanie
Salariile IT-istilor din privat: Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă