Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Aniversări
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11363
De la 07 Ianuarie 2003
118490589

Doar senatorul Câmpanu s-a pricopsit cu o funcţie mai de luat în seamă

  • 6 January 2009, 23:00

Pentru că cele două Camere ale Parlamentului României şi-au constituit comisiile de lucru, ne-am propus să verificăm cum s-au angajat parlamentarii botoşăneni să ne reprezinte judeţul. Spre dezamăgirea noastră, doar un singur parlamentar a fost apreciat ca având capacitatea de a face faţă unei funcţii de răspundere. Mă refer la senatorul liberal Liviu Câmpanu (foto), care a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială. Restul parlamentarilor au devenit simpli membri în câte o comisie, fie aleasă cu un scop anume, fie că acolo l-au repartizat cei care fac jocurile politice în Parlament.
Şi pentru că am pornit cu Senatul, mai consemnăm că senatorul democrat-liberal Dan Humelnicu este membru al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări. Ca avocat, Humelnicu a ales comisia care i se potriveşte cel mai bine.
Şi senatorul social-democrat Gheorghe Marcu s-a orientat. El a devenit membru al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital. Fiind licenţiat şi ca economist, comisia i se potriveşte. Nu i se potriveşte simpla calitate de membru, dacă avem în vedere că Marcu a mai deţinut în Parlament două mandate de deputat, respectiv 1992 – 1996 şi 2000 – 2004. Cei şase deputaţi s-au dus şi ei la câte o comisie, tot pe post de simpli membri. Deputatul dărăbănean Stelică Strugaru a preferat Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare.
Deşi profesor la bază, dorohoianul Andrei Dolineaschi a preferat Comisia pentru industrii şi servicii. Nu cred că a urmărit un scop anume. Mai degrabă cred că a fost trimis de către PSD în această comisie.
Liberalul Florin Ţurcanu a ajuns membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. Cred că s-a cerut să fie repartizat la această comisie. Are şi de ce, pentru că activităţile sale private sunt strâns legate de atribuţiunile acestei comisii. Având acces la informaţiile de cel mai înalt nivel, Ţurcanu îşi va putea proteja şi dezvolta afacerile familiei.
Democrat-liberalul Cătălin Buhăianu a rămas statornic Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, din care a făcut parte şi în mandatul 2004 – 2008. Numai că munca sa de patru ani n-a prea impresionat, de vreme ce a fost lăsat tot la calitatea de simplu membru.
Social-democratul Costică Macaleţi şi-a păstrat apartenenţa la Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic. Nici el n-a reuşit să depăşească stadiul de simplu membru şi să primească vreo responsabilitate.
Deputatul liberal de Flămânzi, Neculai Rebenciuc, a ajuns în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. De vreme ce a lucrat mulţi ani la Filatura Flămânzi ca şef peste şoferi, nu văd ce cunoştinţe posedă care să-l recomande pentru o astfel de comisie. Vreme de patru ani va tot ridica mâna, după cum o vor face şi cei din jurul său, că de iniţiative legislative sau cuvântări în plen nu poate fi vorba încă.
Nici unul dintre cei trei senatori şi şase deputaţi n-au apucat să ia cuvântul în comisie sau în plen. Nici unul dintre ei nu s-a remarcat prin ceva deosebit, care să-i aducă în atenţia mass mediei naţionale. Poate că o vor face de acum înainte. După ce li se va usca cerneala de pe mandatul de validare ca parlamentar. Oricum, noi ne-am propus să le stăm prin preajmă şi să consemnăm orice ispravă demnă de a fi luată în seamă. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Putin a ordonat oprirea gazului către România şi alte ţări din Balcani
Premierul precizează că este ortodox din tată-n fiu
Boboteaza, sărbătoare de mare însemnătate pentru credincioşii ortodocşi şi catolici
Şi cei trei Magi de la Răsărit aduc copiilor români cadouri, în Spania
Furnizorul rus de gaze naturale Gazprom a sistat total furnizarea de gaze naturale
Cine conduce România?
Domnişoară cu experienţă în creşterea... copiilor
Cum puteţi deveni prefect, subprefect sau secretar general în administraţia centrală
Un schimb bun
EMINESCU… pretutindeni (concurs)
Felicitare de Sf. Ioan
Funcţionarul de la Prefectură nu mai aşteaptă şpagă demult
Zăpada pe trotuare arde la buzunare!
Nicio şansă de locuinţe pentru tinerii botoşăneni în 2009
Primarului Flutur i s-a acrit de Apa Grup
Flutur va alege spuma, Conţac rămâne cu bracurile
începe împărţirea tortului local al puterii
În loc de majorări salariale profesorii vor primi criterii de evaluarea muncii
Gerul ar putea îngheţa orarul şcolar
Şefii din Sănătate nu sunt convinşi că serviciile medicale sunt de proastă calitate
Termica revine la încălzirea cu păcură
Revolta actorilor - Guvernul dat în judecată
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă