Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15237
De la 07 Ianuarie 2003
112992672

Editorial

Botoşani: Teamă transformată în groază şi coşmar

  • Ioan Rotundu
  • 6 January 2014, 23:00

Dacă până ieri, social-democraţii lui Ponta aveau doar teamă faţă de procurorii DNA atenuată cumva de speranţa scăpării, de ieri, după a doua condamnare a simbolului numărul II din PSD, respectiv fostul premier Năstase, teama s-a transformat în groază şi coşmar. Social-democraţii au constatat ieri, cu groază de moarte, că nimic şi nimeni nu le poate garanta liniştea şi pacea în faţa procurorilor DNA şi a judecătorilor şi că degeaba mai sunt la putere de vreme ce Justiţia nu mai răspunde la comenzile lor.
Înspăimântat şi dezorientat de ce se întâmplă oamenilor săi din partid, Victor Ponta a avut reacţii care nu numai că l-au umilit în ochii lumii dar a umilit şi demnitatea magistraţilor şi mai ales demnitatea poporului român. Este inadmisibil ca un premier de ţară să pună la îndoială competenţa, cinstea şi corectitudinea judecătorilor de la cea mai înaltă instituţie de judecată a României. A-i acuza pe judecători că au dat un verdict ordonat de preşedintele Băsescu, în condiţiile în care nu ai nici cea mai minusculă probă, iar acuzaţia să vină din partea unui premier fost procuror, adică a unui profesionist în domeniu, este o crasă lipsă de respect faţă de lege, faţă de principiile statului de drept şi în acelaşi timp este o neruşinată dovadă că actualul premier pune interesele oamenilor din partidul său înaintea interesului naţional. Un astfel de premier ar fi trebuit să fi dispărut demult din spaţiul public dacă România ar avea un popor conştient de consecinţele dezastruoase pe care şeful guvernului le atrage zilnic asupra celor care prin votul lor i-au încredinţat puterea.
Cum a putut Ponta să declare că Năstase este o victimă politică a lui Băsescu, în condiţiile în care trei instanţe de judecată de grade diferite au constatat că acesta se face vinovat de luare de mită, şi încă în formă continuată, valoarea acesteia ridicându-se la vreo 400 mii de euro? Dacă Ponta n-ar fi fost produsul lui Iliescu şi Năstase şi ar fi judecat faptele filtrându-le prin cunoştinţele sale juridice, ar fi declarat doar că statul de drept funcţionează în România şi că nimeni, indiferent de rangul funcţiei deţinute nu poate scăpa de a răspunde în faţa legii atunci când a comis ilegalităţi.
Dar Ponta nu putea face o astfel de declaraţie de vreme ce din primii ani ai carierii sale politice a fost implicat în mârşăvii şi hoţii ale şefilor săi politici, a fost şi este părtaş la hoţiile colegilor săi de partid.
În fond, trăim vremea când aşteptările noastre de a-i vedea după gratii pe cei care au furat averea unui popor se împlinesc. Anul trecut lideri de prim rang ai PSD au ajuns după gratii. Baroni ai partidului care se credeau invincibili în faţa legii s-au trezit încarceraţi pentru ani grei. Liderilor PSD nu le vine să creadă că cineva a îndrăznit să le ceară socoteală pentru hoţiile puse la cale pe seama averii publice, a banului public.
Dar marea lor groază şi coşmarul lor este că au început să-şi dea seama că procurorii, judecătorii au descoperit că pot aplica legea şi celor mai puternici politicieni, atunci când o încalcă, fără teama că li se poate întâmpla ceva, fără teama că vor fi chemaţi la ordin. Incapabili să accepte că instituţiile statului de drept au început să funcţioneze şi în România, liderii PSD, baronii încearcă să mintă poporul că tot ce li se întâmplă este din cauza preşedintelui Băsescu şi nu este o consecinţă a abuzurilor şi infracţiunilor pe care le-au comis şi continuă să le mai comită.
În discursul lui Ponta, Dragnea a celorlalţi lideri de seamă ai PSD nu se rosteşte nicio vorbă despre ilegalităţile pe care le-au comis cei judecaţi şi condamnaţi, se vorbeşte doar de „regimul Băsescu” şi de răzbunarea politică a preşedintelui. Numai că românii au început să-şi dea seama cam cine este de partea lor şi nu se mai lasă antrenaţi şi a deveni părtaşi la ura social-democraţilor asupra Justiţiei şi a preşedintelui Băsescu care nu-i lasă să-şi facă de cap.
La început de an, premierul Ponta n-a venit în faţa românilor să le spună cum va guverna ţara şi că nu va mai aplica nicio taxă sau impozit nou. A ieşit public şi le-a spus că PSD-ul vrea să scape de Băsescu pentru a putea guverna în linişte. Descifrat, mesajul său trebuie interpretat ca oamenii PSD-ului să poată fura fără teama că ar putea răspunde pentru hoţiile lor.
Disperaţi de tot ce li se întâmplă, Ponta şi gaşca sa de infractori care s-a instalat la guvernare şi în Parlament vor continua să acapareze controlul asupra Justiţiei. Iar pentru a-şi atinge acest scop nu se vor sfii de atitudinea organismelor europene, a protestelor celorlalte ţări de a mai încerca o lovitură asupra statului de drept. Au încercat de două ori, o vor face şi a treia oară. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Urare la început de an
Horoscopul lunii ianuarie 2014
George Soros: UE poate fi distrusă de un deceniu de stagnare.
gazele de şist, un avantaj competitiv pentru SUA
Vremea până pe 19 ianuarie: Cum va fi vremea in fiecare regiune a ţării
Traian Băsescu: Mă mir că Ponta nu a pus şi o poza cum a luat masa cu Decebal, după ce a fost la Sarmizegetusa
Pe ecranele din sala conducerii PSD, in prima şedinţă din 2014, au fost postate mesaje cu "AMR Băsescu"
Primul obiectiv al PSD pentru 2014: Destructurarea regimului Băsescu
Vitamina E poate fi benefică pentru tratarea demenţei
Laszlo Tokes a ţine şi cu dinţii de distincţia Ordinul Steaua României
el a chemat în judecată Consiliul de onoare al Ordinului Steaua României, care i-a retras distincţia
Schimb de replici între Traian Băsescu şi procurorul general Tiberiu Niţu
Plătesc sume imense, din salariile oamenilor, pentru a-şi cumpăra vimagine la televizor
Victor Ponta: E o mare nedreptate ca Năstase să fie hăituit o viaţă întreagă de sistemul lui Băsescu
despre mita luată, Ponta nu pomeneşte nimic
Biserica din Piatra Neamt şi-a chemat credincioşii în judecată
Cota de biocarburanţi în benzină a fost redusă
Adrian Năstase, prima reacţie publică după aflarea sentinţei
Victor Ponta, despre Adrian Năstase
e un condamnat politic. E un caz comparabil cu Iulia Timoshenko
Promo emisiunea "Presa-n gura lu' Rotundu" Tele'M Botoşani
Audi plin cu ţigări de contrabandă, blocat în trafic la Dersca
Audi plin cu ţigări de contrabandă, blocat în trafic la Dersca
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă