Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13641
De la 07 Ianuarie 2003
120838107

Primele rezultate ale luptei cu evaziunea fiscală

  • 6 July 2006, 23:00

Programul de combatere a fenomenului evaziuni fiscale pe termen scurt, inițiat și coordonat de Instituția Prefectului s-a soldat cu rezultate satisfăcătoare din punctul de vedere al prefectului Cristian Roman. Acest fapt este dovedit de rapoartele transmise de instituțiile implicate, cu privire la activitățile desfășurate pe linia prevenirii și descoperirii faptelor de evaziune fiscală în perioada aprilie – iunie 2006. În ceea ce privește Inspectoratul de Poliție Județean, s-a constatat un număr de 54 de infracțiuni de evaziune fiscală, care în prezent sunt în curs de cercetare. Dintre acestea, nouă infracțiuni au fost constatate în domeniul comercializării produselor de panificație, iar cinci în domeniul alcoolului. Valoarea prejudiciului cauzat se ridică la suma de 4.932,17 RON, din care s-a recuperat suma de 2.278 RON. Au fost aplicate un număr de 2.941 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 73.525 RON și au fost confiscate bunuri în valoare de 15.7692 RON, ponderea cea mai mare provenind din alcoolul și țigările comercializate ilegal.
Garda Financiară a executat 157 acțiuni de control în cadrul acestora fiind aplicate 111amenzi, în valoare totală de 122.350 RON, din care amenzi încasate 73.075 RON. Din cele 12 sesizări penale înaintate către Parchet sau IPJ Botoșani, trei au fost în domeniul alimentației publice, câte una în domeniul comercializării în sistem cu amănuntul a produselor petroliere și a panificației", a declarat prefectul Cristian Roman. Garda Financiară, împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani au senat un plan de acțiune comun în vederea desfășurării acțiuni, în scopul prevenirii și combaterii faptelor de evaziune fiscală, prin utilizarea și înregistrarea în evidențele contabile de documente în regim special falsificate sau puse în circuit fără drept.
Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră a constatat săvârșirea unui număr de 217 infracțiuni la frontieră, fiind reținuți pentru cercetări 166 cetățeni, din care 14 străini. Au fost constatate 1.267 contravenții, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 65.077,5 RON, din care încasate 1.007,5 RON. De asemenea, a fost descoperită și confiscată valută falsă în valoare de 47.400 dolari. Valoarea bunurilor nedeclarate la intrarea în țară, care au fost confiscate a fost de 80.085,26 RON. Țigările confiscate se ridică la valoarea de 24.912,26 RON, iar bunurile transportate fără documente justificative confiscate se ridică la suma de 648.000 RON. "În luna iunie, la trecerea frontierei a fost descoperit un transport de băuturi alcoolice, în total 11.320 litri, fără documente de proveniență, în valoare totală de 94.280 RON. În baza planului de cooperare încheiat, bunurile au fost predate pe bază de proces verbal Gărzii Financiare, care a dispus indisponibilizarea bunurilor în vederea confiscării și definitivării cercetărilor", a declarat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu.
În cadrul Programului de prevenire și combatere a evaziunii fiscale Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a executat un număr de 1471 controale specifice. În urma acestora a fost suspendată activitatea în trei ferme de păsări și au fost aplicate trei amenzi.
Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor a aplicat în urma verificărilor în domeniul producerii și comercializării băuturilor spirtoase, în luna iunie, amenzi în valoare de 3.550 RON.
Rezultate semnificative au fost înregistrate și în cazul acțiunilor efectuate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă. Un fapt îmbucurător este că s-a constat creșterea constantă, de la lună la lună a numărului de contracte de muncă încheiate de angajatori, dar și comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În perioada aprilie – iunie 2006 au fost identificate 91 de persoane care prestau muncă fără forme legale și 90 de astfel de cazuri la angajatori din alte județe, care își desfășurau activitatea în Botoșani. Situația a fost rezolvată, angajatorii fiind obligați să încheie 140 contracte de muncă.
Cele 29 de sancțiuni aplicate de Garda de Mediu s-au ridicat la valoarea totală de 149.400 RON, cele mai multe înregistrându-se în domeniul transportului și comercializării de produse petroliere. De asemenea s-a interzis desfășurarea activității a două firme cu sediul în Suceava, ce au ca profil transportul și distribuția de carburanți. Deși consideră că este loc și de mai bine, prefectul Cristian Roman se declară relativ mulțumit de activitatea careului său de ași în acest prim semestru. (Bianca Albu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

COMUNICAT – privind raportarea activităţii ITM pe luna iunie 2006
Afacerea HELIADE-MOBEST
Angajaţii din bănci au cele mai mari salarii din economie
Informaţii de ultimă oră privind evoluţia dobânzilor bancare
AJOFM - COMUNICAT DE PRESĂ
Comentariu la comentarii (CVIII)
(Ioan Rotundu)
Peste 400 de societăţi comerciale s-au trezit cu conturile blocate
Avocatul Șuhan văzut și altfel
Ioan Rotundu
Comentatori de profesie
Opt milioane de lei noi pentru promovarea imaginii României
PD priveşte cu rezerve documentul celor 40 de liberali
Traian Băsescu pleacă în Statele Unite
PNL recunoaşte că este în criză şi caută soluţii
Ideea lui Băsescu privind integrarea Moldovei în UE, "interesantă"
Voiculescu se dezlănţuie împotriva lui Dinescu
"Tăriceanu este un pericol pentru România"
Legea asistenţei sociale a vârstnicilor, promulgată de preşedinte
Ministerul Sănătăţii are un plan de eliminare a cozilor la compensate
Vladimir Putin nu mai ştie când a avut loc prima sa experienţă sexuală
Aproape trei sferturi dintre români, nemulţumiţi de funcţionarea democraţiei
Horoscop
Acţiune de anvergură pe Pietonalul Unirii
Traseismul politic relansat pe ultima sută
Conţac este decis să se plângă lui Scheelle
Botoşănenii s-au pricopsit cu stemă îndoliată
Protecţia copilului amânată de guvernanţi până în toamnă
Istoricii basarabeni critică politica antiromanească a Guvernului de la Chişinău
Externele de la Chisinau se fac că plouă la declaraţia lui Basescu privind reunificarea
Uitând că Traian Băsescu vorbeşte despre o Basarabie întreagă, Tiraspolul aplaudă
Simplificarea condiţiilor de reînnoire a permiselor de şedere în Italia
Permisul “extraordinar” ar putea legaliza munca romanilor din Spania
Încă un sportiv român cunoaşte succesul la cote înalte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă