Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15406
De la 07 Ianuarie 2003
112992841

Botoşani: Asaltul asupra Prefecturii

  • 6 May 2012, 23:00

Abia astăzi Parlamentul României va instala Guvernul Ponta, dacă nu-şi va băga dracul coada pentru a încurca bunul mers al ţării. Cu toate acestea, la nivel de Botoşani lupta pentru desemnarea viitorului prefect s-a declanşat imediat ce-a căzut Guvernul Ungureanu.
Cum era de aşteptat, cei mai flămânzi, mai secătuiţi la buzunare, cei plin de datorii etc. au fost şi cei care au ieşit în faţa presei pentru a anunţa că de el depinde numirea viitorului prefect.
Unul dintre aceste personaje politice s-a arătat a fi şi liderul PNL, deputatul Florin Ţurcanu. Fără a se consulta cu liderii PSD, Ţurcanu s-a repezit să iasă în faţă, lăsând să se înţeleagă că el este cel care va numi în funcţie pe viitorul prefect de Botoşani. AQ rostit şi un nume total necunoscut botoşănenilor, cel al lui Doru Alupoaie.
Cine este acest personaj total necunoscut, politic s-au profesional? Lucrător în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Botoşani ca economist, Alupoaie n-a făcut politică la vedere pentru că ar fi intrat în conflict cu statutul său de funcţionar public. Prin culise însă a tras ceva sfori cu liberalii. Acum vreo doi ani, când se zvonea schimbarea prefectului Cristian Roman, într-un restaurant din Bucureşti, între Florin Ţurcanu şi acest Alupoaie a avut loc o discuţie, în urma căreia Ţurcanu îl voia prefect.
Roman n-a mai fost schimbat, iar înţelegerea dintre Ţurcanu şi Alupoaie n-a mai putut fi materializată. De atunci, Doru Alupoaie a încercat să găsească alte căi de promovare în funcţii înalte. Încercarea de a intra în Masonerie pe uşa din faţă nu i-a reuşit, fiind considerat ca având un caracter şi comportament incompatibil cu cel al unui mason. Ultimele informaţii indică faptul că Alupoaie a intrat în Masonerie pe uşa din spate, ajutat fiind de mentorul său Florin Ţurcanu. Iniţierea s-a consumat la o lojă din Iaşi, lojă unde a fost iniţiat şi Ţurcanu.
Profesional, Alupoaie este considerat extrem de slab pregătit. Cel păţin aşa-l consideră colegii săi din Finanţe. De loc din satul Smârdan, comuna Suharău, Alupoaie este considerat ca fiind de factură modestă chiar de tatăl său, om respectabil şi acţionar important al societăţii Co0mted din Dorohoi.
Trimis de la DGFP Botoşani la Dorohoi, tocmai pentru lipsa unei performanţe profesionale, Alupoaie se comportă ca un mic dictator. Un exemplu relevant mi l-a dat un om de afaceri din zonă. Amendat cu 80 milioane lei, omul de afaceri a achitat amenda pentru că nu voia să aibă conturile blocate de Fisc, adică de Alupoaie. Cu toate că a trimis chitanţa de plata amenzii la Alupoaie, acesta nu i-a deblocat contul, având pretenţia ca actul să-i fie adus personal de patron s-au trimis prin Poştă. Un moft birocratic care ne spune multe despre caracterul său.
Faptul că propunerea de a fi numit prefect a venit din partea lui Florin Ţurcanu nu trebuie să mire. Sunt caractere care se aseamănă iar propunerea lui Ţurcanu se mulează perfect pe dimensiunea caracterului său.
Reacţia celor din PSD n-a întârziat să apară. Ei au declarat căî nu-l vor susţine pe Alupoaie pentru funcţia de prefect pentru că aceasta le aparţine şi au propriul om . Prin vocea celui considerat cândva reprezentantul lumii interlope botoşănene, adică a lui Răzvan Rotaru, PSD a anunţat că viitorul prefect ar putea fi Costică Macaleţi. Dacă Rotarul este fiul nerecunoscut al lui Macalerţi, avem de-a face cu o propunere de familie.
Costică Macaleţi a mai fost prefect în perioada 2000 – 20004 sub Guvernul Năstase. În perioada sa s-au produs multe necazuri în eliberarea titlurilor de proprietate, ceea ce a generat mii de procese, inclusiv el având dosar la ÎCCJ pentru comiterea unor abuzuri şi falsuri. . Tot sub mandatul său a înflorit la nivel de judeţ evaziunea cu alcool, Botoşanii fiind considerat judeţul cu cei mai mulţi producători de alcool evazionişti din România.
Se pare că avem de suportat un blestem anume , dacă avem parte de prefecţi al căror nume sunt compromise prin activităţile lor anterioare. Este de aşteptat ca din interiorul PSD să fie rostite şi alte nume controversate precum cel al revoluţionarului Vasile Hălăsanu (foto împreună cu Viorica Afrăsânei) , carte n-a reuşit ca subprefect dar poate avea noroc de această dată la ceva mai sus.
Desigur, se pot comenta şi alte nume, dar dacă este să fiu obiectiv, două nume din PSD merită atenţie . Mă refer la Viorica Afrăsânei .şi Mihai Baltă. Sunt două nume neimplicate în acte de corupţie şi care prin activitatea lor politică şi profesională au demonstrat demnitate şi şi-au câştigat respect.
Numai că mediul politic de astăzi este mai puţin propice promovării persoanelor cinstite decât a coţcarilor, chiar dacă Ponta susţine că ne-a fericit cu cel mai cinstit guvern postdecembrist.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Şaorme excepţionale
Cele mai bune universităţi din ţară cer continuarea reformei şi a aplicării Legii Educaţiei Naţionale
Marko Bela nu bse lasă învins în privinţa UMF Targu Mures
Necinstirea cinstei
Ioan Rotundu
"Curcanii" peniţi din istorie
Dinamica economiei - Costel Nazare Darabani
Transnistria ar putea fi declarat㠄zonă ocupată”?
Grecia: Socialiştii huiduiţi la vot
Florin Georgescu, după negocierile cu FMI
salariile bugetarilor vor creşte în două tranşe
Nu voi trimite scrisoarea Parlamentului dacă va fi afectat fondul de pensii
Cu Dumnezeu înainte şi… Ţurcanu în spate!
Ioan Rotundu
PNL Botoşani face sondaj de două miliarde lei deşi are datorii neplătite!
Lista cu candidaţii Mişcării pentru Botoşani oentru funcţia de primar
Un turc ne face curat în oraşul Botoşani
Dorohoi: Rochii din capace de plastic şi saci menajeri
Un consilier din Tudora, mărul discordiei
Criză de personal la Protecţia Copilului
Botoşani: CAS face ravagii printre cei care prestează servicii medicale
Criza de vaccin antirabic ia sfârşit
Din această lună, pensiile se primesc reîntregite
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă