Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
520
De la 07 Ianuarie 2003
123652506

PNL Botoşani: „Îi transmitem domnului de la Săveni că niciun primar nu este mai important decât celălalt în județul Botoșani” (P)

  • 6 May 2014, 23:00

Ca urmare a declarațiilor făcute de domnul Relu Târzioru în mass-media locală, ne vedem nevoiți să luăm atitudine ferm, categoric și hotărât, așa cum se practică în Partidul Național Liberal.
Constatăm că domnul Târzioru, ales primar pe listele PNL în vara anului 2012, la al doilea mandat, se plânge că nu este respectat și nu are parteneri de dialog în cadrul Partidului Național Liberal. Mai mult, domnul primar susține că la PSD are acești parteneri de dialog, iar oamenii sunt la același nivel cu el. Ceea ce ne surprinde este că domnul primar a preluat deja din metehnele și proastele obiceiuri ale PSD:
domnul Relu Târzioru face apel la aceeași lipsă de onoare caracteristică social-democraților. Ne întrebăm, domnule Târzioru, dacă nu mai aveți simțăminte liberale și vă identificați mai bine cu PSD, de ce nu vă dați demisia din rândurile noastre? Ne mai întrebăm, domnule Târzioru, ce este mai important pentru dumneavoastră, opțiunea politică sau primăria?
Îi reamintim domnului Relu Târzioru, cum le amintim tuturor primarilor liberali, că democrațiile funcționează cu majorități. Dacă din toți primarii liberali doar domnul de la Săveni este singurul dezamăgit, atunci el reprezintă excepția și nu regula, ceea ce ne face să-i cerem din nou demisia.
Domnul Târzioru s-a mai plâns că Partidul Național Liberal și președintele Florin Țurcanu nu au făcut nimic pentru el și nu l-au răsplătit cum se aștepta. Îi transmitem domnului de la Săveni că niciun primar nu este mai important decât celălalt în județul Botoșani. Repartizarea fondurilor de la Consiliul Județean se face în funcție de mărimea comunității și de priorități, nu pe alte criterii, iar licitațiile sunt organizate și se desfășoară conform literei legii. În județul Botoșani, nimeni nu este mai presus de lege, iar asta trebuie să înțeleagă și domnul primar Târzioru. Cu fermitate, însă, putem declara că orașul Săveni nu a fost neglijat.
Orașul Săveni a fost unul dintre cele mai avantajate din punctul de vedere al repartizării fondurilor în perioada 2008-2014, cât domnul primar Relu Târzioru a fost sprijinit de către PNL, prin funcțiile pe care le-a deținut și le deține la nivelul administrației județene. ( vezi attach-ul cu sumele direcționate către Primăria Săveni de către Consiliul Județean Botoșani- 8,822.00 (mii lei). )
Decizia domnului Relu Târzioru de a susține Partidul Social Democrat vine într-un moment important din punct de vedere politic. Noi mai propunem un exercițiu de corectitudine: dacă la alegerile europarlamentare, în Săveni, Partidul Național Liberal va obține mai multe voturi decât PSD, în ciuda poziției pro-PSD a domnului primar, atunci el se plasează iremediabil în afara mandatului obținut de la cetățeni și astfel ne vedem nevoiți să declanșăm procedurile legale de demitere a primarului. Așa se face politică în Europa, așa trebuie să facem și noi politică la Botoșani!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

O M U N I C A T D E P R E S A – APIA Botosani
Bancul zilei: Credinţa la români
Horoscopul zilei
Condoleanţe pentru familia deputatului Dolineaschi
Interviu cu Gelu Vlaşin - primul român candidat pe lista liberalilor spanioli
Data aderarii la zona euro, 1 ianuarie 2019 - ministrul pentru Buget, Liviu Voinea
Guvernul catre Comisia Europeana: CAS obligatoriu pentru toate veniturile persoanelor fizice cu activitati independente
CSM vrea ca magistratii care se imbolnavesc de boli psihice sa primeasca pensii speciale
Vladimir Putin a interzis cuvintele obscene in filme, concerte si piese de teatru
Cum pregateste o organizatie de partid alegerile
Transportul votantilor si "inventarul" familiilor, "e dezastru" daca nu aducem oamenii la vot
De ce alegerile europene de acum sunt diferite
Dan Tapalaga
Victor Ponta a trimis la Curtea Constitutionala sesizarea privind implicarea presedintelui in campania electorala
In aplicarea legii penale mai favorabile, nu se pot combina prevederi din legi succesive
Nu mai suntem foarte indepartati de o confruntare militara in Ucraina
Olimpiada Balcanica de Matematica 2014: Romanii au obtinut 2 medalii de aur cu punctaj maxim
Verzii cred că România curată începe când terminăm cu uscăturile din politică
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog