Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8920
De la 07 Ianuarie 2003
111047977

Botoşani: Motivele ascunse ale suspendării lui Cucoreanu din fruntea IJP

  • 6 May 2015, 23:00

Comisarul şef Cristian Cucoreanu, cel pus în fruntea IJP Botoşani prin susţinerea politică a unor lideri din PSD Botoşani, a fost suspendat din funcţie ca urmare a unei anchete surpriză a DNA Suceava. Ancheta procurorilor DNA Suceava începută cu o percheziţie în sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani în după amiaza zilei de 5 mai s-a finalizat cu audierea lui Cristian Cucoreanu (foto 1) şi a şefului Serviciului de Resurse Umane Adrian Osolinschi (foto 2) şi apoi cu punerea lor sub control judiciar şi suspendarea din funcţie.
Totul ar fi pornit de la faptul că prin decizia celor doi, inspectorul pr. Cristian Şuhan din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice a fost promovat în funcţie fără a întruni condiţiile legale.
Ce s-a întâmplat în după amiaza zilei de 5 mai este doar un început de răfuieli între ofiţerii de rang înalt din IJP care doresc să pună mâna pe conducerea instituţiei. În momentul de faţă, aşa cum s-a mai scris în Jurnalul, în IJP Botoşani se luptă două tabere. Cea aflată la conducerea instituţiei, formată din comisarii şefi Cristian Cucoreanu şi Viorel Şerbănoiu şi tabăra care doreşte să preia puterea formată din comisarii şefi Adrian Osolinschi şi Mihai Bunduc.
Practic, comisarul şef Cucoreanu a fost atras într-o capcană când a semnat actele necesare promovării inspectorului pr. Cristian Şuhan în funcţia de specialist I în caxdrul Serviciului de Investigare a criminalităţii Economice.
Acest Şuhan, un tânăr pe la vreo 33 de ani, înalt şi voinic, trufaş şi cu mersul legănat a lucrat ca marinar. Nimeni de prin IJP, din cei care ar trebui să ştie, nu cunoaşte cum a ajuns acesta poliţist. Doar o persoană cunoaşte mapa profesională a lui Şuhan iar acea persoană este comisarul şef Adrian Osolinschi.
Angajat în funcţia de inspector în cadrul Serviciului ICE condus de Dumitru Aioanei, Şuhan a intrat repede în conflict cu acesta. Aioanei voia ca anumite dosare să fie clasate, în altele să fie fabricate probe care să-i inculpe pe cei anchetaţi pentru că aşa-i dictau anumite interese de grup.
Şuhan l-a reclamat în repetate rânduri pe Aioanei, dezmierdat Mitică, numai că a înaintat denunţul unde n-ar fi trebuit, adică la DNA Suceava. Ce nu ştia Şuhan era că pozaşeful DNA Suceava, Mihaela Mihai, este fostă colegă cu procurorul Aurel Simion, supranumit îngerul păzitor al taberei de poliţişti Osolinschi – Bunduc, primea indicaţii de la Simion care reclamaţii să fie cercetate şi care puse la dospit.
Cineva i-a deschis ochii lui Şuhan că la DNA Suceava se duce în gura lupului aşa că a depus denunţuri împotriva lui Aioanei şi procurorului Simion la DNA Bucureşti. Când cei doi reclamaţi au aflat cum le-a copr-o Şuhan., au început să i-o coacă şi ei. Numai că între timp procurorul Simion a suferit un atac cerebral şi se pare că se va pensiona, aşa că Aioanei va trebui să continue singur lupta împotriva lui Şuhan.
Deocamdată a punctat bine şi dintr-o lovitură a doborât doi duşmani. A reclamat la DNA Suceava promovarea ilegală a lui Cristian Şuhan iar şeful DNA, procurorul Mihaela Mihai, s-a grăbit să declanşeze ancheta care, iată, s-a soldat cu suspendarea din funcţie a lui Cucoreanu şi cu retrogradarea lui Şuhan şi restituirea sumelor primite în plus la salariu.
În ce-l priveşte pe Osolinschi, el a căzut victimă colaterală a reclamaţiilor lui Dumitru Aioanei. Nu este prima dată când Osolinschi primeşte o lovitură profesională puternică şi revine apoi în activitate cu mai multă vigoare şi chiar pe funcţii mai înalte. Nu este exclus ca şi de această dată să revină pe postul de şef avut ca apoi să promoveze.
Interesant este şi faptul că promovarea lui Şuhan ar fi trebuit anchetată administrativ, fiind o încălcare a regulamentelor interne, şi nu efectuată o anchetă penală. Dar s-a urmărit să iasă un scandal cât mai puternic pentru ca provocatorii lui să se simtă cât mai în siguranţă. Oare?!
Acţiunea DNA Suceava este doar un cap de pod pentru anchetele care vor urma. Este de aşteptat să intre în scenă procurorii DNA de la Bucureşti care să facă curăţenie atât în cadrul IJP Botoşani dar şi la DNA Suceava. La DNA Bucureşti sunt depuse mai multe denunţuri care privesc ofiţeri de poliţie cu funcţii de comandă din IJP Botoşani, pe procurorul Aurel Simion şi pe şefa DNA Suceava. Adu-i, Doamne pe, cei de la DNA Bucureşti că prea înfloreşte corupţia pe ambele maluri ale Siretului!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Camera Deputatilor a adoptat un proiect care interzice transportul public contra cost si fara autorizatie
Legea loveste in utilizatorii aplicatiei de ride-sharing Uber
Propuneri pe banda rulanta pentru modificarea Codului Penal
Cine sunt initiatorii celor 7 proiecte de lege si in ce stadiu se afla?
Sentinta in dosarul "Liviu Dragnea - Frauda la referendum" a fost amanata pentru 15 mai
Curtea Constitutionala: Hotararea Senatului in cazul votului la Dan Sova este neconstitutionala
Tariceanu: Decizia se va aplica, dar asteptam publicarea motivarii in Monitorul Oficial
Comunicat de presă Carrefour
Victor Ponta: Cred ca ANAF poate sa lucreze mai bine, trebuie sa urmarim sa nu fie abuzuri
dar principiul privind combaterea evaziunii fiscale este corect
Poliţist de frontieră botoşănean premiat cu trofeul de „Maestru al sportului”
Înapoi la PNA şi cu ANI în atele
Ioan Rotundu
Proteste ale studentilor
pentru 6% din PIB pentru educatie si pentru ca votul lor in alegerea rectorului sa conteze in proportie de 25%. Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara: Sunt mandru de acesti tineri cu initiativa
Ingrijorari in Parlamentul European privind intensificarea presiunilor Rusiei asupra Romaniei, Poloniei si Statelor Baltice
Presa rusa acuza Romania ca vrea sa destabilizeze Republica Moldova
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Poliţistul emancipat
Reţeta zilei: Malasolca din stiuca si biban
Caricatura zilei: Cardul de sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă