Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7142
De la 07 Ianuarie 2003
123642567

Botoşani: Numai aşa poate-i va lega cei de la DNA

  • 6 March 2014, 23:00

Când credeam că actuala conducere a Consiliului judeţean Botoşani s-a lecuit de a mai cumpăra casa în care a funcţionat Muzeul etnografic, iată că din nou afacerea a apărut pe ordinea de zi. Acum ceva timp suspectam că afacerea ar avea rădăcini prin Ministerul Culturii, mai direct la fostul ministru liberal Daniel Barbu. Auzisem că fostul ministru era predispus la afaceri imobiliare, mai ales dacă totul era o afacere de familie, adică una între liberali.
Cum, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani este liberalul Florin Ţurcanu, cele auzite prindeau o oarecare logică. Mai mult, la cumpărarea casei în care a funcţionat muzeul se mai adăugase imobilul din faţa Bibliotecii judeţene, acum pe jumătate părăsit şi, culmea, nişte ruine care au fost cândva casa bunicilor lui George Enescu din Mihăileni.
Dispariţia lui Daniel Barbu de la conducerea ministerului m-a făcut să cred că toate aceste afaceri imobiliare au dispărut din atenţia conducerii judeţului. Se pare că m-am înşelat. Din nou a apărut în spaţiul public intenţia de cumpărare a imobilului cunoscut drept casa Mihalache Iorga, fostul bunic al istoricului Nicolae Iorga, în care a funcţionat Secţia de etnografie a Muzeului judeţean Botoşani.
Casa a fost revendicată de către un obscur avocat bucureştean, un anume Adrian Mihalcea şi câştigată. Răposatul profesor Ionel Bejenaru, actualul director al Muzeului judeţean Botoşani, profesoara Lucica Pârvan au susţinut tot timpul că documentele în baza cărora Mihalcea a revendicat imobilul sunt contrafăcute.
Interesant a fost că Mihalcea a reuşit să obţină în instanţă imobilul dar să încaseze şi contravaloarea acestuia de la Ministerul Finanţelor. Cum a fost posibil aşa ceva nimeni nu a oferit o explicaţie, nici măcar cei din conducerea Direcţiei Finanţelor Publice Botoşani.
Imediat ce a intrat în posesia imobilului, primul lucru pe care l-a făcut avocatul a fost să-i ceară preşedintelui de atunci al Consiliului judeţean Botoşani, Constantin Conţac, să răscumpere imobilul. Conţac a refuzat categoric, susţinând că imobilul a fost despăgubit şi că el este în proprietatea CJ. Până la urmă, Conţac a fost nevoit să evacueze Secţia de etnografie şi să-i elibereze imobilul lui Mihalcea dar i-a spus în faţă că este puşcărie curată pentru cel din conducerea Consiliului Judeţean Botoşani care va semna răscumpărarea.
Iată că din nou Mihalcea a apărut prin Botoşani şi a găsit o uşă deschisă la preşedintele Ţurcanu să-i vândă imobilul. Mai mult, Mihalcea cere pe imobil uriaşa suma de 350 mii euro, deşi imobilul este în prag de prăbuşire. Deocamdată, la înaintare în perfecţionarea afacerii se află Dorin Ciuştea, în calitate de preşedinte al Comisiei de negociere. Se pare că nu numai Ţurcanu dar şi Ciuştea o caută cu lumânarea. S-ar putea ca cei de la DNA să-i găsească şi pe întuneric.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei
Bancul zilei: Câştigătorul
Reţeta zilei: Paste cu sos
Traian Băsescu: România doreşte să fie parte a unui eventual format de negociere pe situaţia din Ucraina
Rabla 2014 vine cu modificări importante
Putin continuă să mintă! Civilii pro-ruşi nu sunt civili!
Tratament barbar, aplicat activiştilor Euromaidan, la Harkov. Atenţie, IMAGINI ŞOCANTE!
Ponta: Noul guvern îşi va angaja răspunderea pentru un program, nu program de guvernare
Dar la ce sunteţi atent domnule Victor Ponta?
O navă militară americană, distrugătorul USS Truxtun, va ajunge la Constanţa în următoarele zile
Lista foştilor oficiali ucraineni cu averile îngheţate de UE
Precizările scriitoarei Lucia Olaru Nenati cu privire la comentariul de pe blog
Alune americane
Ţeapă politică pentru Băsescu
Ioan Rotundu
Concluziile summitului extraordinar de la Bruxelles dedicat crizei din Crimeea
Guvernul a aprobat un memorandum privind construirea unui parc tehnologic romano-chinez
Traian Băsescu, după summitul de la Bruxelles
Crin Antonescu susţine graţierea lui Gică Popescu
a fost un adevărat ambasador al României
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog