Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25439
De la 07 Ianuarie 2003
111406712

Botoşani: Dovezi de cum este jefuită Staţiunea Popăuţi de o grupare mafiotă

  • În tot acest timp procurorii DNA Suceava tac complice
  • 6 March 2016, 23:00

Despre gruparea mafiotă care jefuieşte patrimoniul genetic şi imobiliar al Staţiunii Popăuţi în Jurnalul se scrie de peste trei ani de zile. Cu toate acestea nicio autoritate judeţeană sau de cercetare penală, deşi au fost sesizate, n-a considerat că este de datoria sa să se implice.
Disperaţi, puţinii angajaţi care au mai rămas şi care încearcă să mai salveze ce se poate salva s-au adresat din nou celor de la DNA Suceava. Din nefericire pentru ei dar mai ales pentru onoarea şi prestigiul judeţului nostru, procurorii de la DNA Suceava par să aibă cu totul alte priorităţi decât cele de a apăra patrimoniul de stat supus jafului de către o grupare constituită pe principii mafiote.
Ca să puteţi înţelege mai bnine fenomenul, redăm în text integral ultima sesizare adresată celor de la DNA Suceava în 17 ianuarie a.c., sesizare care n-a avut nici un ecou până în momentul de faţă.

Doamnă Procuror Şef,
al
Serviciului Teritorial DNA Suceava

Subsemnaţii
Budeanu Vasile, domiciliat în satul Costeşti, comuna Răchiţi, judeţul Botoşani;
Iacobiţă Aurel, domiciliat în satul Costeşti, comuna Răchiţi, judeţul Botoşani;
Hrişcă Ion, domiciliat în satul Costeşti, comuna Răchiţi, judeţul Botoşani;
Vieru Parfin, domiciliat în Botoşani, str. Armoniei, nr. 21, sc. B, ap. 21;
Ciornei Mihai, domiciliat în satul Roşiori, comuna Răchiţi, judeţul Botoşani;
Marangoci Milian, domiciliat în satul Costeşti, comuna Răchiţi, judeţul Botoşani
; Zaharia Floria, domiciliat în comuna Unţeni, judeţul Botoşani;
Văcăreanu Adrian, domiciliat în satul Costeşti, comuna Răchiţi, judeţul Botoşani;
Ostriceanu Neculai, domiciliat în satul Costeşti, comuna Răchiţi, judeţul Botoşani;
Ivan Ioan, domiciliat în satul Costeşti, comuna Răchiţi, judeţul Botoşani
Zaharia Ioan, domiciliat în comuna Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani;
Barabaş Mihai, domiciliat în satul Costeşti, comuna Răchiţi, judeţul Botoşani;
Froicu Maricel, domiciliat în satul Costeşti, comuna Răchiţi, judeţul Botoşani;
Lujenschi Gheorghe, domiciliat în satul Costeşti, comuna Răchiţi, judeţul Botoşani;
toţi salariaţi la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi-Botoşani (SCDCOC Popăuţi), vă facem cunoscute următoarele la Plângerea Penală înaintată la DNA Serviciul Teritorial Suceava de către un grup de salariaţi de la SCDCOC Popăuţi-Botoşani şi înregistrată cu nr. 1095/05.10.2015 la instituţia pe care o conduceţi, cauză care face obiectul Dosarului nr. 12/P/2015. Faptele pe care vi le relatăm în acest memoriu îl vizează pe noul director al SCDCOC Popăuţi-Botoşani, Atanasiu Traian Ştefan, numit în această funcţie pe data de 26 octombrie 2015, în urma unui concurs trucat, organizat cu aranjamente de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) pe data de 09 octombrie 2015, aranjamente făcute de Preşedintele ASAS, Sin Gheorghe (cel condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare în dosarul ICA, iar acum este anchetat într-un dosar penal al DNA privind retrocedările
terenurilor instituţiilor de cercetare către Prinţul Paul, Marius Truică şi alţi hoţomani plini de bani) şi de Preşedintele Secţiei de Zootehnie a ASAS, Simionescu Dumitru, un escroc, un şpăgar şi un sforar de clasă ordinară. Noi am înţeles că la acest concurs au fost interzişi să se prezinte cercetători adevăraţi din cadrul staţiunii sau alţi candidaţi interesaţi de bunul mers al treburilor în staţiune şi s-a acceptat doar prezenţa lui Atanasiu pentru ca acesta să ducă mai departe planurile lui Nechifor Ionică, Sin Gheorghe, Simionescu Dumitru şi alţi escroci de la ASAS (menţionaţi în plângerea din 5 octombrie 2015) de falimentare a staţiunii şi de înstrăinare a bunurilor ei, aşa cum a făcut Sin Gheorghe cu Institutul de Cercetări Alimentare, Institutul de Protecţie a Plantelor, Staţiunea Băneasa, o parte din Institutul de Cercetări Agricole Fundulea şi altele.
Se ştie că un candidat, Ştirbăţi Claudiu, care s-a prezentat la concurs a fost şantajat şi apoi ameninţat să se retragă din concurs chiar în sala de concurs. Atanasiu este din Iaşi şi cică a fost cercetător la Staţiunea Bacău, dar noi nu ştim ce a cercetat el acolo, cică era ţinut pe post de iscoadă acolo de către cei de la Academie şi s-a zvonit că cei de la Bacău şi-au făcut cruce că au scăpat de el. El a fost numit director la Popăuţi la sugestia lui Nechifor care îi are la mână Aşadar, după instalarea sa ca director la SCDCOC Popăuţi, Atanasiu Traian Ştefan ne-a convocat într-o şedinţă pe data de 29 octombrie 2015 pentru a ne expune punctele sale de vedere de „manager al staţiunii”.
Chiar de la început, Atanasiu a spus că el a venit director ca să salveze Staţiunea Popăuţi. De cine să o salveze ?! de dezastrul făcut de Nechifor cât acesta a fost director ?! Cum să o salveze de furturile lui Nechifor, când Atanasiu conduce staţiunea numai la ordinele lui Nechifor susţinut de Sin, dar mai ales de Simionescu. Atanasiu a promis ca va face audit extern, dar numai formal pentru că în realitate el a preluat situaţia economico-financiară a staţiunii aşa cum a rezultat din mandatele lui Nechifor şi Brădăţan. Atanasiu
încearcă un audit intern, prin auditori de la ASAS, pentru a acoperi furturile şi fărădelegile lui Nechifor, din moment ce şeful Corpului de control al Preşedintelui ASAS este nimeni altul decât Simionescu Dumitru !
Apoi a spus un fapt care ne-a uluit pe toţi. Atanasiu a afirmat cât se poate de clar, în faţa noastră a tuturor, că Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice plănuia de vreo 2-3 ani „să desfiinţeze staţiunea pentru că sunt prea mari scandaluri între salariaţi şi Nechifor, că salariaţii îl reclamă mereu pe Nechifor, că nu-i dăm pace lui Nechifor”. Aceste vorbe le-am auzit nu numai din gura lui Atanasiu, ci chiar de la Sin şi Simionescu care ne ameninţau pe toţi, fie că eram muncitori, funcţionari sau cercetători. Întotdeauna când sesizam hoţiile lui Nechifor la Academie, cei doi baştani ne ameninţau că „dacă nu-l lăsăm în pace pe Nechifor, desfiinţează staţiunea şi ne dă pe toţi afară”. Cei de la Academie nu lucrau pentru interesele staţiunii şi ale salariaţilor ei, ci numai şi numai pentru Nechifor pentru că acesta îi aproviziona mereu cu plocoane enorme (porci, viţei, miei, caş,
preparate din carne, brânzeturi etc.) ca să fie îndestulătoare pentru toată gaşca de escroci şi netrebnici de la ASAS; s-a mai auzit chiar de conturi mari de bani daţi şpăgarilor de la ASAS de Nechifor împreună cu gaşca politică din spatele lui, pentru că toţi urmăresc, de multă vreme, lichidarea şi prăduirea staţiunii Popăuţi pentru a acapara terenurile şi clădirile staţiunii; aţi văzut probabil în luna decembrie ce dezmăţuri au făcut cei de la ASAS cu terenurile şi clădirile din proprietatea unor staţiuni ale ASAS, aşa că nu trebuie să vă mire
ce s-a întâmplat la Popăuţi, dar credem că ar trebui să vă îngrijoreze ce se va în tâmpla de acum încolo cu staţiunea noastră. Ameninţările lui Sin şi Simionescu asupra noastră cu desfiinţarea staţiunii şi desfacerea contractelor de muncă au devenit şi mai puternice după ce protejatul lor Nechifor a fost destituit din funcţia de director pentru că un candidat la concursul din 5 martie 2015 a reuşit să le demonstreze celor de ASAS că Nechifor este incompatibil; iar pentru faptul că Nechifor nu le mai poate căra celor de la ASAS ca în timpul când era director, acum Sin şi Simionescu se răzbună pe noi cu şi mai mare ciudă.Atanasiu a continuat vorbăria că din cauza faptului că salariaţii Popăuţiului nu-i dau pace lui Nechifor, ASAS prin Sin şi Simionescu au plănuit ca tot efectivul de ovine Karakul de Botoşani să fie transferat la SCDCOC Bacău pentru ca Popăuţiul să nu mai aibă obiect de activitate de cercetare ştiinţifică.
În urma acestei acţiuni, Staţiunea Popăuţi trebuia transformată în societate comercială, iar de aici să fie înstrăinată la samsari, primul pe listă fiind Nechifor, ca apoi să împartă profitul cu nemernicii de la ASAS, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celorlalte staţiuni de cercetare distruse de hrăpăreţii de la ASAS. Planul acesta a căzut deocamdată deoarece SCDCOC Bacău nu avea spaţii de adăpostire îndestulătoare pentru animale şi nici furaje pentru hrănirea acestora. Aşa că s-a găsit această soluţie de a-l trimite pe Atanasiu director la Popăuţi pentru a lucra în echipă cu Nechifor.
Atanasiu a mai spus în acea şedinţă că această soluţie este de moment şi că ASAS nu a renunţat la intenţia de a desfiinţa Staţiunea Popăuţi şi că în cel mai scurt timp, când se vor crea condiţiile necesare la Bacău, tot efectivul de oi Karakul de la Popăuţi va fi transferat la SCDCOC Bacău. Noi am auzit că la Bacău se lucrează vârtos pentru primirea animalelor de la Popăuţi.
Atanasiu a mai afirmat că acest plan năstruşnic de desfiinţare a staţiunii noastre şi de transfer al animalelor a fost îndelung pritocit de Simionescu cu cei de la Institutul Palas şi cu cei de Staţiunea Bacău. Circulă zvonuri că, de fapt, concursul din 9 octombrie a fost aranjat în aşa fel cu subiecte de examen şi cu membri din comisia de examinare pentru a fi câştigat de Atanasiu pentru a pune mai uşor în aplicare planul lor. Cică la examen, aşa cum spune contracandidatul său Ştirbăţi, Atanasiu a tras un plic cu subiectele de examen ştiute dinainte de el şi că el ar fi avut gata scrise subiectele de acasă, acolo la comisie jucându-se doar cu nişte mâzgăleli pe hârtie, iar Ştirbăţi a fost nevoit să plece din sală.
În plus, după ştirea noastră, Atanasiu a fost numit, în mod nelegal, director la Popăuţi, pentru că şi el, ca şi Nechifor în 2013, se află în stare de incompatibilitate şi în conflict de interese. Ca şi Nechifor el deţine o firmă particulară care are legătură cu profilul de activitate al Staţiunii Popăuţi, cu numele PFA ATANASIU TRAIAN-ŞTEFAN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ, Cod Unic de Înregistrare 30894360 din data de 12.11.2012, având numărul de înregistrare la Registrul Comerţului Român F22/2735/2012.
Acest fapt arată că şefii de la ASAS comit infracţiuni după infracţiuni şi fărădelegi pe bandă rulantă. Oare nu este nimeni să-i tragă la răspundere ?!.
Noi am reacţionat la aceste vorbe, spunându-i lui Atanasiu că se cunoaşte că el a venit la Popăuţi doar cu ideile lui Nechifor şi le pune imediat în aplicare. Noi toţi i-am spus că atâta timp cât Nechifor va fi în staţiune, nu va fi linişte la Popăuţi, ştiind cât rău a făcut el salariaţilor şi staţiunii, în general.
I-am spus despre furturile lui Nechifor, de afacerile pe care le fac firmele lui cu staţiunea, de clădirile şi terenurile luate de el din averea Popăuţiului care se află la 300 de metri de sediul staţiunii. L-am invitat să viziteze imperiul lui Nechifor construit pe teritoriul Popăuţiului; evident că a refuzat să facă acest lucru, aşa cum au evitat cei trimişi de la ASAS să-l instaleze director pe Atanasiu (printre cei trimişi de ASAS se afla şi Secretarul General al ASAS, Mihai Nicolescu, ca să vedeţi la ce panaramă mârşavă se dedau cei de la ASAS).
La cele spuse de noi, Atanasiu ne-a ameninţat că dacă „ne mai luăm de Nechifor” ne „va da pe toţi afară”, că „oricum el are un plan de a lepăda staţiunea de toţi cei vechi şi că are de gând să aducă personal nou”. Ne-a mai pus în vedere pe un ton stropşit „să ne vedem de treaba noastră şi să nu analizăm noi activitatea lui Nechifor, că are cine să facă acest lucru !”
Iată că, după ce, de mai bine de 100 de ani, străbunicii, bunicii şi părinţii noştri au lucrat pe aceste meleaguri şi au construit Staţiunea Popăuţi şi care a căpătat o faimă, acum ne simţim străini, izgoniţi din casa noastră, ameninţaţi cu pierderea dreptului de a câştiga o bucată de pâine, pentru că staţiunea a încăput pe mâna unor venetici şi hapcăi care nu au nimic în comun cu obiceiurile locului de creştere a oii Karakul.
Iar pentru a vă demonstra că Atanasiu a fost pus director la Popăuţi pentru ca ASAS să cedeze staţiunea lui Nechifor vă prezentăm un act înnebunitor de clar. Pe data de 11 noiembrie 2015, Atanasiu emite Decizia nr. 11.11.2015 prin care el interzice prezenţa salariaţilor în unitate în afara orelor de program, fapt nemaiîntâlnit la nici un director decât în timpul cât director era Nechifor. Interesant că din cei care au acces în unitate este şi Nechifor care a fost numit şef cu paza. Niciodată Staţiunea Popăuţi nu a avut acest post.
La noi în staţiune sunt doar doi paznici. La aceştia doi paznici mai trebuia şi un şef al lor ? Sunt salariaţi la Popăuţi care-şi desfăşoară activităţi şi în afara orelor de program în funcţie de profesia lor. Atanasiu a pus şef al pazei un hoţ ca să fure cât mai este de furat din Popăuţi. A fost pus un şef de pază ca să-i păzească pe hoţii lui Nechifor pentru a fura pentru el şi familia lui.
Printre cei „permişi” se mai află Florea Marian, aghiotantul lui Nechifor în ale tâlhăriilor, precum şi inginerul Gheorghiţă Petru şi soţii Onciu, cei care în perioada cât Nechifor a fost director au fost obligaţi de Nechifor să comită furturi în favoarea sa aşa cum este descrisă situaţia în Dosarul penal nr. 1032/2015 al Parchetului Botoşani şi care se află şi la Dumneavoastră în plângerea penală din 5 octombrie 2015. Calculul lor este foarte simplu.
În răstimpul de la ora 4 după-amiaza şi până a doua zi la ora 6, Nechifor cu toţi ciracii lui pot fura în linişte fără ca cineva să-i vadă. În răstimpul de la ora 4 după-amiaza şi până a doua zi la ora 6, prin staţiune mişună numai oamenii lui Nechifor, fratele lui, cumnatul lui, nevasta lui, copii lui şi alte rubedenii de ale sale. Totodată, în acest timp utilajele staţiunii se duc în ferma lui Nechifor, prestând servicii pe gratis, iar maşinile lui Nechifor şi ale familiei sale circulă prin unitate şi din unitate spre ferma lui Nechifor cu tot felul de materiale din staţiune parcă ar fi la curse, la întreceri sportive de automobile. Situaţia se repetă la indigo ca şi în cazul în care Nechifor a fost director între iulie 2013 şi martie 2015.
În concluzie, vă rugăm să cercetaţi cele sesizate de noi în asociere cu cele cuprinse în plângerea penală din 05.10.2015 pentru a nu avea surpriza să aflăm că, în scurt timp, terenurile şi clădirile Staţiunii Popăuţi au fost „retrocedate” de către Sin şi Simionescu lui Nechifor aşa cu s-a întâmplat în cazul Voiculescu, Mecincopschi, Prinţul Paul, Truică şi alţi şarlatani. Este atât de clară strategia ASAS de falimentare a Staţiunii Popăuţi prin Nechifor şi Atanasiu în acelaşi mod cum s-a întâmplat cu celelalte staţiuni desfiinţate.
(Vom reveni asupra acestui subiect)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Gorghiu ii cere explicatii lui Dincu dupa ce Hotnews a scris ca Teleormanul va avea stadioane modernizate cu 16 mil. euro,
desi echipele joaca in liga a treia si a patra
Lideri locali PSD, nemultumiti ca au ramas fara pensii speciale:
Nu au vrut sa treaca, de aia au lasat o soparla in lege / Din 2012 incoace, orice proiect sustinut de Dragnea a picat sau a fost facut praf de judecatorii CCR
Florian Walter a fost adus la Bucuresti, sub escorta Politiei Romane
Informare meteo de ploi si vant puternic in intreaga tara
Aurul, oficial pe trend de crestere dupa ce s-a scumpit cu peste 20% fata de decembrie.
Principalul motiv este teama ca bancile vor pasa dobanzile negative clientilor
Provocarea de logica a saptamanii: Inviorati-va neuronii cu problema lui Einstein
Rezolvarile celor doua variante ale problemei lui Einstein
Polonia: Demisia subita a mai multor generali, criticata de guvernul conservator polonez
Sindicatele italiene s-au plans ca un director de muzeu munceste prea mult.
Premierul italian le-a replicat ca s-a intors roata: Distractia s-a terminat
Horoscopul zilei de 07.03.2016
Bancul zilei: La ce v-aţi gândit?
Reţeta zilei: Piure de spanac cu usturoi
Scandalul de la Primăria Călăraşi pare a fi regizat în laboratorul PSD
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.03.2016
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă