Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24173
De la 07 Ianuarie 2003
118528954

Perversitatea politică a preşedintelui CJ Costică Macaleţi

  • Ioan Rotundu
  • 6 March 2017, 23:00

Locuitorii satelor comunei Mihălăşeni şi Dobârceni n-au înţeles că asfaltarea drumului judeţean pe segmentul de 7 km cuprins între Dângeni – Mihălăşeni nu se va realiza în acest an şi că nici garanţii că va fi asfaltat în anul 2018 nu sunt. N-au înţeles că protestele lor de până acum nu l-a impresionat pe preşedintele social-democrat al Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi.
Aceşti locuitori pedepsiţi din motive pur politice se pregătesc de noi proteste. Am mai explicat cum stă situaţia cu acest drum. Practic, drumul judeţean 294 se desprinde din drumul naţional Botoşani – Săveni la punctul numit „La table”, unde indicatorul rutier anunţă şi direcţia către satul Urlaţi, comuna Gorbăneşti. Din acest punct, drumul trece prin comuna Dângeni despicând în două satele Gulioaia, Strahotin, Dângeni şi intră pe raza comunei Dobârceni prin satul Brăteni, după care face o curbă largă şi intră în comuna şi localitatea Mihălăşeni pentru a urca un deal destul de pieptiş ca să ajungă la Ripiceni.
Pe segmentul „La table” şi până la intrarea în localitatea Dângeni, drumul este asfaltat, lucrare executată acum câţiva ani de către firma lui Constantin Conţac. De la Dângeni şi până în Mihălăşeni, un segment de vreo n7 km, drumul este numai pietruit. De la Mihălăşeni la Ripiceni este din nou asfaltat şi tot de către firma lui Conţac.. Lucrările de asfaltare au fost efectuate în perioada când preşedinte al CJ Botoşani era democrat-liberalul Mihai Ţâbuleac.
De ce s-a procedat aşa? Pentru că atunci când s-au efectuat lucrările de asfaltare, primarul comunei Dângeni era social-democratul Stelică Trofin iar Ţâbuleac a dorit să-l pedepsească pentru că soţia acestuia, în campania electorală a alegerilor locale din vara anului 2008, i-a arătat curul şi l-a porcăit cum i-a venit la gură. „Distracţia” primei doamne a comunei Dângeni, respectiv doamna Trofin, s-a consumat în satul Hulub, Ţâbuleac aflându-se în zonă pentru a-şi face campanie ca să ajungă preşedintele CJ.
Prima doamnă i-a arătat viitorului preşedinte CJ curul, iar Ţâbuleac, odată instalat preşedinte, le-a arătat dânginenilor ceea ce romanii numeau „falus”. După acest schimb de amabilităţi fizice, drumul pe acest buclucaş segment a rămas neasfaltat. După alegerile din vara 2012 preşedinte al CJ a fost ales liberalul Florin Ţurcanu.
Firesc ar fi fost ca drumul care străbate cele trei comune cu primari liberali să fi fost asfaltat fără vreo piedică. N-a fost aşa pentru că primarii n-au acceptat să execute investiţiile lor cu firma agreată de Ţurcanu, respectiv Cornell’s Floor Roma patronată de Bârsan, firmă de cal care i s-a tras lui Ţurcanu şi acum aşteaptă condamnarea. Refuzul primarilor a fost sancţionat de Ţurcanu cu neasfaltarea drumului. Acum preşedintele CJ este social-democratul Costică Macaleţi. Când la început de an s-au organizat primele proteste ale sătenilor din Mihălăşeni şi Brăteni, Macaleţi nici măcar n-a stat de vorbă cu ei.
Este limpede că Macaleţi n-are interes să asfalteze drumul câtă vreme la Dângeni, Dobârceni şi Mihălăşeni sunt tot primari liberali. Iar ca să nu facă publice adevăratele motive pentru care nu asfaltează drumul, în mod pervers a venit cu gogortiţa că drumul este unul strategic şi va fi asfaltat din banii europeni. Da, este foarte strategic. Pe el circulă la adăpostul nopţii traficanţii de ţigări din Republica Moldova.
Ca răspuns la protestele nou anunţate, preşedintele Macaleţi a anunţat că drumul, de vreme ce a fost declarat strategic, se va asfalta când fa exista finanţare europeană. Când? La calendele greceşti!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

USR vrea modificarea Regulamentului Parlamentului:
"Cetatenii trebuie sa poata participa la procesul legislativ mai usor"
Nicusor Dan: Deocamdata nu se pune problema excluderii din USR a lui Clotilde Armand;
sesizarea va fi analizata
Tariceanu, despre viitorul ALDE:
Vom merge pe o formula de conducere unica, dupa congresul care va avea loc "cel mai probabil dupa Pasti"
Sebastian Ghita aflase ca procurorii il cerceteaza intr-un al cincilea dosar penal,
inainte sa dispara din tara
Fostul sef al Politiei Cluj pierde definitiv procesul cu ANI,
dupa ce a fost prins cu bani nejustificati. Inalta Curte dispune confiscarea a peste 250.000 lei
Inconştienţă, sau jaf organizat?
Salariile inspectorilor ANAF scad exact cand premierul vrea colectare mai buna:
sporul de stres al inspectorilor de la Antifrauda se reduce de la 25% la 5%. ANAF da vina pe buget
Fiscul da vina pe bugetul facut de Guvernul Grindeanu pentru scaderea veniturilor inspectorilor antifrauda
Francois Hollande: Rusia foloseste toate mijloacele pentru a influenta opinia publica,
uneori folosind procedeele URSS, si pretinzand ca apara crestinatatea de islam
Ungaria: Miscarea civila care i-a administrat lui Viktor Orban o infrangere istorica se transforma in partid
Comisia Europeana da unda verde constructiei a doua noi reactoare la centrala nucleara din Paks, Ungaria,
cu finantare ruseasca
Spania: Ziaristii denunta presiunile la care sunt supusi din partea partidului stangii radicale
UE a creat un prim cartier general militar,
care va deveni operational in scurt timp
Horoscopul zilei de 7.03.2017
Bancul zilei: Antivirusul blondei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă