Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Publicitate
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24702
De la 07 Ianuarie 2003
112935540

Delegaţie chineză în vizită la Botoşani

  • 6 November 2007, 23:00

O delegaţie a companiei chineze de avioane Beijing Aviation Tianshun Industrial and Commercial Co., Ltd. a fost întâmpinată de autorităţile judeţene din Botoşani la Instituţia Prefectului. Membrii delegaţiei chineze au fost primiţi de prefectul Gheorghe Sorescu, subprefectul Mihai Elvădeanu şi preşedintele Consiliului Judeţean Constantin Conţac.
Reprezentanţii firmei din China sunt prezenţi în România pentru a discuta cu autorităţile locale din judeţele Botoşani, Iaşi, Valsui, Maramureş şi Ilfov despre un proiect de investiţie, de 50-60 milioane USD, privind construcţia unei centrale pentru incinerarea deşeurilor şi producerea prin cogenerare, de energie electrică şi termică, ca parte a programului de conversie a industriei chineze către zona civilă şi deschiderea spre piaţa globală.
La întâlnirea de la Instituţia Prefectului au fost invitaţi reprezentanţi a 11 instituţii din judeţ, printre care societatea Apa Grup, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Banc Post, Camera pentru Comerţ şi Industrie, Elsaco şi Termica. De asemenea au fost invitaţi patru primari, respectiv din municipiul Botoşani, Vlăsineşti, Mitoc şi Vorona.
Întâlnirea a fost deschisă de urările autorităţilor judeţene de bun venit în Botoşani, urmat e un schimb de suveniruri oferite de ambele părţi. Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a manifestat bucuria de a primi vizita delegaţiei chineze în Botoşani, sperând într-o posibilă colaborare. „Pe noi ne interesează această vizită având în vedere că la ora actuală lucrăm la un mare proiect de colectare a deşeurilor. Ne-am bucura dacă ceea ce vrem să facem s-ar armoniza cu scopul vizitei”, a declarat Constantin Conţac.
Acesta a subliniat că prin sprijinul partenerilor chinezi au mai fost făcute cu ceva timp în urmă investiţii în spitale botoşănene. Preşedintele companiei chineze a precizat că judeţul Botoşani i-a pozai-a fost prezentat de consilierul ambasadei României în China, trezindu-i interesul pentru acest judeţ. „Ne exprimăm dorinţa sinceră şi onestă de colaborare cu judeţul Botoşani. Am făcut vizite în diverse locaţii din România şi dorim să punem bazele unei cooperări cu cinci judeţe din România printre care şi Botoşani”, a precizat preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei chineze, Kang Fengjing. Acesta a subliniat că a participat la foarte multe conferinţe organizate de ambasada României în China şi consideră că această colaborare poate fi o oportunitate pentru China, cu atât mai mult cu cât România este ţară membră UE.
„Pe lângă posibile colaborări în domeniul aviatic suntem interesaţi în colaborări în domeniul energetic şi al producerii de energie. Centrala de incinerare a deşeurilor este susţinută şi de Academia de Ştiinţe din China. Tehnologia noastră este prietenoasă mediului, fiind nepoluantă”, a precizat preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei chineze, Kang Fengjing.
În urma primelor discuţii primul reprezentant al Guvernului în teritoriu a subliniat că la Botoşani orice investiţie este necesară. „Noi suntem interesaţi de orice fel de investiţie cu atât mai mult cu cât este vorba de mediu. În momentul de faţă ne aflăm în faza de discuţii şi consider viabilă propunerea părţii chineze”, a precizat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu. Partea chineză şi-a manifestat deschiderea spre propuneri de realizare a acestei investiţii, reprezentantul chinez subliniind că este dispus să investească fie întreaga sumă, fie administraţia să pună la dispoziţie terenurile, iar reprezentanţii firmei străine să vină cu echipamentele şi tehnologia. Din punctul său de vedere cele două părţi vor ajunge la un numitor comun asupra realizării acestei investiţii. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Prefectul Simionovici, printr-un ordin abuziv, a restituit un castel
beneficiarii sunt moştenitorii boierului Rosetti în acest castel statul a investit zeci de miliarde de lei Mihai Grigoriu, funcţionarul Prefecturii, a intrat în forţă peste Primăria Vf. Câmpuluiîmpreună cu un avocat el voia restituirea imediată a castelului către moştenitori
Ponoasele le tragem noi
Ioan Rotundu
Friptură de pui cu cartofi şi gutui la cuptor
Horoscop
Concluzia ciobanului
După cum îşi laudă maşina, mai că n-ar trebui s-o vândă!
Anunţ important
Mihai Dedu îndeplineşte dorinţele românilor în Israel
Program antidrog pentru elevii din România
Magda Pălimariu ia lecţii de zbor
Ofertă electorală europarlamentară PNL
Comisari ai Gărzii de Mediu agresaţi la Darabani
Deţinuţi deveniţi confecţioneri
O grevă în care nu cred nici cei care o iniţiază
Directorii instituţiilor de cultură trebuie să devină mai sprinteni în acţiuni
Suplimentare de fonduri pentru mobilierul şcolar
Rromii botoşăneni din Italia se cred protejaţi de patroni
Simulare pentru tezele cu subiect unic fără elevi
Eu-Ro caravana a poposit la Botoşani
A scăzut interesul pentru locuinţe
Garda Financiară i-a dat pe trei întreprinzători pe mâna Parchetului
Surprinşi pe picior greşit de Garda Financiară
Comisarii financiari îi îneacă pe agricultori cu amenzi
ATV-urile la Poliţia Comunitară, un moft pe banii publici
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă