Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12211
De la 07 Ianuarie 2003
120836677

Botoşani: Monstruozitatea de sub zidul Casei sindicatelor aparţine lui Răzvan Baltă

  • 6 November 2013, 23:00

Marţi am trecut din nou pe lângă clădirea Casei sindicatelor. Priveam la monstruozitatea arhitectonică proaspăt ridicată sub zidul acestei clădiri când am fost abordat de Răzvan Baltă, fiul deputatului PSD Mihai Baltă. Răzvan mi-a reproşat că am scris despre această construcţie că ar fi una nepotrivită cu ansamblul arhitectural din zonă. El a caracterizat anexa de sub peretele Casei sindicatelor ca fiind o construcţie „bijuterie” în care va funcţiona o discotecă pentru tineri. Am încercat să-i explic că statutul Casei este unul de promovare a culturii şi nu de găzduire a unor activităţi care n-au rol educativ şi cultural. Replica a venit imediat în sensul că nefiind finanţată de la buget, Casa trebuie să se autofinanţeze şi atunci cauză să găzduiască activităţi care să-i aducă venituri.
Răzvan n-are de unde cunoaşte că statutul juridic al Casei sindicatelor este unul dubios şi că Asociaţia sindicatelor care susţine că gestionează imobilul este de fapt un paravan pentru un grup de afacerişti care-şi spun lideri de sindicat.
Când preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac, a dorit să preia casa sub patronajul instituţiei ca să poată fi finanţată şi în acelaşi timp să se desfăşoare aici activităţi culturale în adevăratul sens şi nu loc de depravare pe la subsol, loc de desfacere a băuturilor alcoolice şi consum de droguri, directorul de atunci Nicolae Sârbu, a sărit ca ars. Firesc, de vreme ce şi-ar fi pierdut statutul de patron peste tot ce mişcă prin interiorul clădirii şi mai ales ar fi pierdut independenţa de control asupra veniturilor.
Casa ar putea foarte bine să treacă în subordinea primăriei Botoşani, aşa cum sunt şi cele două teatre, cum este şi Filarmonica şi s-ar crea astfel o unitate a actului cultural, dispărând din peisajul culturii botoşănene scenele groteşti de la discoteci şi locuri de consum de droguri. De atâtea discoteci câte sunt prin oraş tinerii nu mai au timp şi de Bac, de aici dezastrul pe care-l avem de câţiva ani încoace când abia jumătate dintre liceeni i-au acest examen.
Dar să revin la „bijuteria” lui Răzvan Baltă. De fapt „bijuteria” are aspect de paravan ca la casele de la ţară dar aduce şi a grajdul de sub peretele din spatele casei. Dacă arhitectul Dan Sandu este cel care a aprobat autorizaţia de construcţie, atunci să-şi dea foc la diploma de licenţă că face această nobilă profesie de râs.
Anexa este vădit disproporţionată faţă de masivitatea clădirii şi proiectată într-un volum distonant faţă de arhitectura clădirii. Aşa cum am mai spus, este o ruşine pentru imaginea oraşului şi această pată de ruşine va sări în ochii celor care vor trece prin zonă, botoşăneni sau vizitatori. Este o ruşine şi pentru prestigiul cultural al oraşului Botoşani, prestigiu câştigat pe merit de peste un secol şi jumătate. Dacă Răzvan Baltă n-ar fi fost fiul deputatului PSD Mihai Baltă şi dacă primarul Ovidiu Portariuc n-ar fi fost lider al PSD, oricine altcineva ar fi fost n-ar fi obţinut autorizaţie de construcţie. Răzvan Baltă a obţinut pentru că el este viitoarea generaţie a baronilor locali ai PSD.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Pretenţiile Scufiţei Roşii
Gastronomie: Gogoşari în sos de muştar
România a solicitat BIRD un credit de 4 miliarde de euro
Băsescu zice că s-au i9nventat taxe pentru a se hrăni aparatul bugetar, omul gras
Ministrul Niţă al Energiei consideră fireşti noile taxe
Ponta l-acuză pe Băsescu de trădare în favoarea Bruxellesului
Ministrul energiei este contrazis de OMV în privinţa exportului de gaze
Impozitarea construcţiilor speciale este cea mai viabilă soluţie
presa s-a cam inflamat în privinţa inflaţiei
Doi bărbaţi căzuţi într-o fântânî, salvaţi de pompieri
Impozitul pe cruce
Ioan Rotundu
Noi trăsnăi ale primarului Gâgă
Ioan Rotundu
În timp ce afară ploua, maşina Urban Serv stropea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă