Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
34081
De la 07 Ianuarie 2003
108570722

La Călăraşi viceprimarul, plătit din bani publici, face apicultură

  • Ioan Rotundu
  • 11 November 2022, 17:25

În urma alegerilor locale din toamna anului 2020, Daniel – Iulian Ripiceanu, a candidat la funcţia de consilier local al comune Călăraşi pe listele PNL. A ieşit consilier şi, pentru că PNL a avut majoritate în CL, Ripiceanu a fost ales viceprimar, deşi în privinţa studiilor se afla doar la nivel de analfabet funcţional.
Ca viceprimar, funcţionarii de primărie l-au descoperit că nu le are cu scrisul, aşa că l-au ajutat care şi cum a crezut de cuviinţă. Treburile au mers bine până a venit primăvara anului 2022., cu excepţia faptului că în toamna anului 2021 a avut o altercaţie cu consilierul local Cristian Voiniciuc de la Pro România Bătut de Voiniciuc, Ripiceanu a depus o plângere penală împotriva acestuia.
.Îndeletnicit cu apicultura, având câteva zeci de stupi, Ripiceanu a început încet, dar sigur, să nu mai dea pe la primărie pe motiv că are de dus stupii la pastoral. Lipsa viceprimarului din primărie a fost repede observată de cetăţeni, care au început s-o întrebe pe primăriţa Elena Vrajotis pentru ce este plătit Ripiceanu din banii lor, de vreme ce acesta se ocupă de albinărit acasă.
Cornel Vrajotis, soţul primăriţei, preşedinte al PNL, a discutat cu Ripiceanu şi i-a reproşat că lipsa de la program a declanşat protestele sătenilor. Pentru că Ripiceanu a preferat să-şi vadă de albinărit, Vrajotis a propus Organizaţiei PNL Călăraşi excluderea acestuia din partid şi retragerea sprijinului politic.
Ripiceanu, care n-ţ avut timp să treacă pe la primărie, a avut timp să cheme în judecată PNL Călăraşi, contestând excluderea din partid, folosind în acest scop şi o înregistrare audio pe care a pus-o pe seama preşedintelui Cornel Vrajotis. Pentru că n-a putut să-i demonstreze judecătorului că probele aduse în apărare sunt credibile, şi-a retras plângerea împotriva preşedintelui PNL, respectiv a lui Cornel Vrajotis.
Între timp, la plângerea lui Ripiceanu împotriva consilierului bătăuş Cristian Voiniciuc, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a declanşat cercetarea penală, dosar nr. 346/P/2021. Intrat în conflict cu soţii Vrajotis, ea primar şi el preşed9inte PNL Călăraşi, Ripiceanu, la înţelegere cu Voiniciuc, îşi retrage plângerea penală depusă împotriva acestuia, aşa cum rezultă din Dosarul penal nr. 10657/193/2022 aflat pe rol la Judecătoria Botoşani. Iată soluţia de la termenul de judecată din 11.10.2022:
„În temeiul art. 318 alin. 15 Cod procedură penală admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Boto?ani ?i confirmă ordonanţa de renun?are la urmărire penală nr. 346/P/2021 din 13.09.2022 dată în dosarul nr. 346/P/2021, privind infrac?iunea de ultraj, prev. de art. 257 alin.1 rap. la art. 193 alin. 1 Cod penal. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.”
Acum, cu forţele unite cu ale lui Voiniciuc, viceprimarul Ripiceanu l-atacă pe preşedintele PNL Cornel Vrajotis, folosind tertipurile cu care nu l-a putut convinge pe judecător că sunt veridice. Este vorba de o înreegistrare audio pe care Ripiceanu i-o atribuie lui Cornel Vrajotis, fără să fi putut dovedi că aşa este.
Ciudat este că, deşi Ripiceanu a avut timp de albinărit, de a se împăca cu consilierul bătăuş şi de a contesta excluderea sa din PNL, are timp să umble pe la uşa unor jurnalişti ciubucari să-i mediatizeze cazul în versiunea proprie, n-a avut timp să se prezinte la program pentru a-şi exercita funcţia de viceprimar.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Bogăţie pestilenţială
Horoscopul săptămânii 7 – 13.11.2022
Cultura botoşăneană, încotro?
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
În justiţia botoşăneană continuă ping-pongul cu dosarele penale
Ioan Rotundu
Cum a evitat Nechifor o confruntare cu dr. Hrincă
Ioan Rotundu
Unde a greşit Clotilde Armand?
Ioan Rotundu
Călătorie în Orientul Mijlociu – kurzii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă