Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10403
De la 07 Ianuarie 2003
110930873

Botoşani: Prefectul Macaleţ recunoaşte că în cazul primarului Timişag a încercat să fenteze legea

  • 6 October 2014, 23:00

Prefectul Costică Macaleţi îşi exprimă regretul privind încetarea mandatului primarului de Unţeni şi doreşte să facă publice o serie de detalii care arată că Instituţia Prefectului a făcut eforturi repetate pentru evitarea acestei situaţii Astfel, documentaţia întocmită la prefectură pe marginea cazului de conflict de interese al primarului Dumitru Timişag are aproape 70 de pagini de corespondenţă între prefectul de Botoşani, Agenţia Naţională de Integritate şi Ministerul Afacerilor Interne.
De la data Raportului de evaluare emis de ANI pe 20 martie, prin care se constata conflictul de interese apărut după ce edilul din Unţeni a angajat-o pe soţia ca şi consilier personal, documentul solicitând prefectului şi luarea măsurilor legale, reprezentantul Guvernului în teritoriu a încercat să găsească o soluţie pentru păstrarea mandatului de la primăria Unţeni.
Aceasta a fost aleasă prin ordinul emis în iunie, prin care primarul era sancţionat doar cu diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe timp de trei luni, începând cu iulie 2014. ANI, însă, nu a fost de acord cu această sancţiune şi a solicitat ulterior în lunile aprilie, mai şi august „eliberarea din funcţie a domnului Timişag Dumitru”, precizând de fiecare dată că, în caz contrar, „ANI va dispune sancţionarea contravenţională a persoanelor care se fac vinovate de neîndeplinire”.
Aşadar, prefectul era avertizat de ANI că riscă sancţiuni penale prin faptul că nu încheie mandatul primarului de Unţeni. În acest moment prefectul Costică Macaleţi a solicitat şi punctul de vedere la Ministerului de Interne, acesta ajungând la Botoşani pe 4 septembrie. Juriştii de la Bucureşti au ajuns şi ei la concluzia că în situaţii precum cea din Unţeni „este necesar ca prefecţii să acţioneze în sensul emiterii ordinului de încetare înainte de termen a mandatului de primar”.
Abia în această fază prefectul a anulat sancţiunea anterioară, dând ordin ca primarul să-şi primească drepturile băneşti diminuate anterior şi a emis un nou ordin, de această dată de încetare a mandatului, ca sancţiune ce nu mai putea fi evitată.
„Deci chiar am vrut să găsim o cale pentru ca primarul să rămână pe funcţie. Am rugat juriştii să caute orice interpretare a legii care să permită acest lucru, să se consulte cu cei de la alte prefecturi, dar până la urmă a trebuit să respect solicitările ANI. Îi invit pe toţi cei care nu cunosc aceste detalii să vină la prefectură şi să lectureze dosarul de corespondenţă pe speţa Unţeni”, este declaraţia prefectului Costică Macaleţi. (Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Morala… dracului
Horoscopul zilei
Zacusca de vinete
Partidul lui Boiko Borisov a castiga alegerile, dar fara majoritate
Kelemen Hunor: Romania incalca drepturile maghiarilor de pastrare a identitatii nationale
Recent lansatul proiect de autonomie al UDMR este un pas în direcţia buna
Un iranian a fost salvat dupa ce a incercat sa ajunga din Florida pana in Insulele Bermude intr-o minge gonflabila gigantica
Cluj: Un primar, un viceprimar si 9 consilieri locali au trecut de la PNL la PSD
Minciuni, propaganda si solutii pentru Sanatate in programele principalilor candidati la prezidentiale
Vlad Mixich
Asociatia Parakletos va porni o actiune in nume propriu, cerand instantei sa se pronunte cu privire la caracterul abuziv al unor clauze din contractele de credit bancar
Victor Ponta, nemultumit de sechestrul de la Lukoil
Procurorul nu cred ca e foarte interesat ca sunt 3.500 de angajati. Nu fugeau cu conductele in Rusia
Tribunalul Bucuresti a admis fuziunea prin contopire dintre PNL si PDL
,,Decor şi simbol pe ceramică” la Muzeul Județean Botoșani
Botoșănenii sunt chemați la teatru
Noul PNL – între speranţă şi dezamăgire
Ioan Rotundu
COMUNICAT DE PRESĂ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă