Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13462
De la 07 Ianuarie 2003
120837928

Scrisoare de adio din partea cercetătorilor ştiinţifici

Botoşani: Staţiunea Popăuţi îşi dă sufletul. ASAS îi ţine lumânarea

  • 6 October 2015, 23:00

Vă reţinem atenţia cu faptul că pe data de 9 octombrie 2015, la sediul Academiei de ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) se va desfăşura concursul pentru ocuparea postului de director la SCDCOC Popăuţi-Botoşani, la care şi-a depus dosarul şi fostul director Nechifor Ionică, cel care realizat disoluţia aproape în totalitate a creierului activităţii din această staţiunea –cercetarea ştiinţifică. En passent, fie spus că pe data de 16 martie 2015 el a fost demis pe criterii de incompatibilitate şi pe existenţa conflictului de interese.
Pe data de 17 iulie 2015 (nr. înregistrare ASAS 3045/17.07.2015) şi pe data de 28 septembrie 2015 (nr. înregistrare ASAS 5035/27.09.2015), majoritatea salariaţilor de la Popăuţi au expediat două contestaţie cu o sumedenie de argumente irefutabile privind starea de incompatibilitate şi existenţa conflictului de interese puse în sarcina lui Nechifor Ionică. Dovada receptării celei de a doua contestaţii este dată de semnătura de primire a secretarei ASAS, doamna Victoria Negulescu pe buletinului de expediţie al companiei „FAN Courier” nr. 80924683, contestaţie ajunsă pe data de 29 octombrie 2015, ora 1603.
Mai mult decât atât, pe data de 2 octombrie 2015, ora 1240, am obţinut de la Oficiul Registrului Comerţului Român, Filiala Botoşani, dovada incontestabilă a compatibilităţii lui Nechifor şi existenţa conflictului de interese în cazul acestuia, acte ce au ajuns la cunoştinţa autorităţilor ASAS - Certificate de înregistrare ale societăţilor soţiei lui Nechifor, Nechifor Elena Cod Unic de Înregistrare 26693857 din data de :24.03.2010 şi fiicei acestuia, Nechifor Claudia Ionela Cod Unic de Înregistrare 30944019 din data de :23.11.2012, precum şi Fişele „FURNIZARE INFORMAŢII DE BAZĂ” ale acestor două societăţi, informaţii actualizate la zi.
Totuşi, cu toate acestea, chiar cu toate aceste dovezi, ASAS postează pe site-ul său la ora 02:04 PM lista dosarelor admise pentru concurs în care figurează şi numele lui Nechifor Ionică. Este nu numai demenţial, dar chiar şi revoltător !!! Orice om zdravăn la cap, orice minte raţională refuză să creadă că Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice este capabilă să emită un act instituţional prin care să-l facă ”curat„ pe Nechifor, din moment ce Nechifor şi familia sa deţin un ranch fabulos situat la nici 300 metri de sediul administrativ al SCDCOC Popăuţi, ranch construit în totalitate pe teritoriul SCDCOC Popăuţi prin năstruşnice „inginerii funciare şi financiare” !!!!!!!!!!
Scopul acestei manevre mizerabile este de a-l reîntrona pe Nechifor pe fotoliul de director la SCDCOC Popăuţi, iar prin el calea către un nou caz ICA (sau Telepatia, sau Dan Voiculescu) este deschisă, este complet netezită. Mai există lege şi judecată dreaptă în România ?! Mai există încredere în vreo instituţie statală ?! Nu trăim oare în lumea ielelor din peliculele cu Al Pacino, ceva parcă cu „poliţia acuză, legeaachită” ???!!! Câtă promiscuitate în mediul celui mai înalt for de diriguire a cercetării ştiinţifice agricole ?! Aşa că Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice este un organism profund anacronic din moment ce cadrele de conducere sunt strânse ombilical de un sfertodoct, un venal, un sociopat. ASAS parcă ar fi imună chiar şi la ultimele acţiuni ale
DNA la Consiliul Judeţean Botoşani şi PNL Botoşani, având în vizor, printre altele şi Târgurile Expoziţionale AGRO-ZOO organizate la Popăuţi sub oblăduirea lui Nechifor şi Ţurcanu. Este de-a dreptul stupefiant cum în faţa Preşedintelui ASAS, acad. Gheorghe Sin, au mai mare relevanţă „atenţiile” Ku Klux Klanului Nechifor decât actele decizionale ale unor autorităţi statale. Însă cel care-i leagă de picioare focoase cu efect întârziat Preşedintelui Sin este Dumitru Simionescu, Preşedinte al Secţiei de Zootehnie a ASAS (în vârstă de 87 de ani – angajat mai mult pe post de „primitor-distribuitor de suveniruri pantagruelice cu ponderabilitate sisifică.
Nu-i de mirare că staţiunile de cercetare de creştere cu profil zootehnic au ajuns în acest formidabil impas. Ce spirit inovator poate izvorî dintr-un neuron ruginit de patina unei vremi decadente !!! Cu aceşti oameni ASAS vrea să realizeze emanciparea actului de creativitate ştiinţifică de tip marcusean!?
Demnitarii ASAS continuă să comită infracţiuni în lanţ. În conformitate cu răspunsul dat de către ASAS la o solicitare privind concursul din 5 martie 2015 (adresa nr. 2700/24.07.2015 emisă de ASAS) reies marile erori cu valoare infracţională comise de ASAS pe tot timpul mandatului lui Nechifor ca director la SCDCOC Popăuţi privind statutul de integritate al acestuia (starea de incompatibilitate şi conflictul de interese). Nechifor a fost incompatibil chiar din fracţiunea de secundă în care Preşedintele ASAS a semnat Decizia nr. 267/17.07.2013 privind numirea lui Nechifor pe acest post şi Decizia nr.
334/22.10.2013 de prelungire a delegaţiei lui Nechifor, la insistenţele lui Simionescu. Aşadar prin admiterea dosarului lui Nechifor la concursul din 9 octombrie 2015, diriguitorii ASAS şi-au încălcat propria lor hotărâre de promovare a cadrelor de conducere în unităţile din reţeaua ASAS.
Noi, salariaţii de la Popăuţi, nu vrem ca Preşedintele Sin şi sforarul Simionescu să dedice cu valoare de testament Patrimoniul Popăuţiului lui Nechifor şi găştii sa politice, aşa cum l-au împroprietărit pe Voiculescu cu terenurile Institutului de Cercetări Alimentare de pe urma căruia Academicianul Sin a rămas cu o mare sechelă care ar putea să recidiveze dacă continuă cu astfel de practici decizionale şi dacă ameninţă salariaţii Popăuţiului cu desfiinţarea staţiunii dacă aceşti salariaţi se „mai leagă” şi „nu-i dau pace lui Nechifor” ca să-şi facă în continuare mendrele.
Ce poate face presa în cazul de faţă ? În afara sensibilizării opiniei publice, poate contribui la suplimentarea Comisiei de examinare din 9 octombrie 2015 cu un membru examinator: cel mai indicat echipier al acestei comisii ar fi un procuror !!!!!
Un grup de cercetători ştiinţifici

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

PSD nu va face parte dintr-un guvern in care nu are functia de prim ministru
Oprescu a fost interceptat in duba Politiei in timp stabilea cu Stanca sa respecte "codul tacerii"
DNA cere inchisoarea pentru patru membri ai familiei Anghel pentru santajarea lui Mircea Basescu
Progoza FMI pentru Romania, revizuita in crestere puternica
Crestere economica de 3,4% in acest an si de 3,9% in 2016
Ce probleme de ordin legal ridica initiativa care obliga magazinele sa vanda carne, fructe si legume romanesti in proportie de 51%
Nicolae Banicioiu, despre legalizarea platilor informale facute de pacienti catre medici:
Cuvantul spaga trebuie sa ne iasa din minte. E de fapt un set de tarife bine reglementat
UE propune Turciei un plan de cooperare privind imigratia, inclusiv deportari din Romania
Horoscopul zilei de 7.10.2015
Bancul zilei: La morgă
Reţeta zilei: Roşii şi ardei pentru ciorbe
Vaccinarea si puscaria: cine ar trebui sa fie cel mai aspru pedepsit
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă