Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20529
De la 07 Ianuarie 2003
113176218

Coaliţia pentru Familie invocă boicotul neputinţei

  • Ioan Rotundu
  • 7 October 2018, 17:50

Văzând slaba prezenţă la referendum, Coaliţia pentru Familie a emis un comunicat de presă prin care acuză de boicot toate partidele. Adică şi PSD-ul, cei care a golit din visteria Guvernului Dăncilă o sumă de peste 100 milioane lei, bani cu care de puteau face multe lucruri utile societăţii româneşti, de exemplu salvarea de vieţi omeneşti prin acoperirea costului de tratament în străinătate. Să mai adăugăm la costul oficial al Referendumului şi banii, încă necunoscuţi ca sumă, pe care Guvernul, Primăria Capitalei şi primăriile din ţară i-au vărsat în contul parohiilor bisericeşti ca un fel de plată pentru că s-au alăturat în susţinerea unui referendum care, de fapt, este destinat întăririi puterilor lui Liviu Dragnea.
A acuza PSD-ul că a boicotat referendumul este de fapt strigătul neputinţei celor aflaţi în spatele Coaliţiei pentru Familie de a nu reuşi să-l preamărească pe Dragnea, atât în partid cât şi în ochii românilor.
Dacă liderii PNL, PMP, ALDE şi PSD s-au arătat la urnele de vot însoţiţi de prea de curte ca să apară în faţa susţinătorilor ca buni creştini, liderii USR au rămas acasă. Consecvenţi cu decizia adoptată de a nu sprijini referendumul pe motiv că este un act şi o cheltuială bugetară inutile, de vreme ce Codul civil reglementează că în România familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie şi nu altfel, liderii USR s-au străduit să-i desluşească pe români în ce constă tărăşenia acestui referendum şi că, de fapt, el ascunde un interes politic al lui Liviu Dragnea, interes susţinut din solidaritate sau de frică de către toţi cei din PSD certaţi cu legea penală, infractori declaraţi de justiţie sau în devenire.
Numai că vocea celor din USR s-a dovedit a fi prea puţin vocală faţă de propaganda PSD-ului şi a Bisericii iar un număr de „victime” tot au căzut pradă minciunii politice, vicleniei popeşti şi altor impostori care se înfruptă copios din tortul puterii actuale care a reuşit performanţa de a-şi nemulţumi şi o parte din propriul electorat.
În realitate, cauzele frecvenţei scăzute la referendum are multiple cauze., Le voi dezvolta într-un comentariu separat. Principalele două cauze sunt lipsa de încredere a românilor în PSD şi mai ales în Biserică. Lucru pe care Coaliţia pentru Familie evită să-l declare public pentru că banii pe care i-au primit de la Guvern şi administraţia publică locală nu le permit să recunoască un astfel de adevăr.
La ora când am postat acest comentariu prezenţa la vot cunoscută era cea de la ora 16.00, adică de 15,21%. Nu cred că în cepe 4 ore rămase pentru vot se poate atinge pragul minim de 30% din numărul votanţilor cu drept de vot aflaţi pe listele oficiale. Probabil că şi Coaliţia pentru Familie a realizat acest lucru şi, precum curva cu prăjina înainte, a început să ţipe că eşecul se datorează boicotului partidelor politice nu şi Bisericii. Ei, aş!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Imoralitatea legii sau a şefului de instituţie?
Ioan Rotundu
Puterea de a descoperi adevărul cu ochii minţii
Ioan Rotundu
Comisia LIBE discută despre independența justiției în România, într-o ședință extraordinară
Horoscopul săptămânii 1 – 7.octombrie 2018
Bancul săptămânii: Curiozitate surpriză
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Dersca
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ştiubieni
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.09.2018
Dragnea calcă apăsat pe urmele lui Ceauşescu
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 5.10.2018
Clip anti-referendum inspirat din serialul Povestea Slujitoarei,
Cine şi de ce blochează dosarele privind devalizarea Staţiunii Popăuţi
Ioan Rotundu
La Tudora, incompatibilul primar Petria va deveni administrator public
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă