Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22767
De la 07 Ianuarie 2003
113178456

Noi am scris, dar nu s-a întâmplat nimic

  • 6 September 2007, 23:00

Noi am scris în mai multe rânduri despre licitaţii publice care au desemnat câştigătoare o serie de societăţi ce ulterior n-au mai respectat clauzele contractuale, fără a li se întâmpla ceva. Fără doar şi poate recordul îl deţine societatea bucureşteană General Fluid SA, care a câştigat, bineînţeles că prin licitaţie publică, o lucrare de la Termica privind înlocuirea conductelor în cartierul Griviţa 2. Societatea a câştigat licitaţia subdimensionând intenţionat preţurile, bazându-se pe practica în domeniu: oferi preţ mic, câştigi licitaţia, după care vii cu corecţii de preţ.
Numai că, la Termica, conducerea care a organizat licitaţia a fost înlocuită, iar cea nouă n-a vrut nici în ruptul capului să-şi bage capul sub cununia rectificării prin majorare a preţului lucrării. Acum, General Fluid nu mai are bani să ducă lucrarea până la capăt şi o lălâie, în aşteptarea unei minuni. În momentul de faţă cartierul Griviţa 2 este străbătut de o reţea de canale şi munţi de pământ excavat, locuitorii înotând prin noroiul până la gât, iar copii prin apa şanţurilor săpate, în care cad prin alunecare. Doar providenţa a făcut ca nici un accident mortal să nu se întâmple. Procedura prin care General Fluid SA a câştigat licitaţia este una de natură infracţională: înşelăciune în convenţie. Nimeni de la Termica, Primăria Botoşani sau Parchet nu s-a obosit să efectueze o anchetă şi să-i ia de guler pe şmecherii bucureşteni, pentru a-i târî în faţa instanţei de judecată.
Tot legat de Termica, am mai scris noi că societatea Dalbera, vecina de peste gard, s-a branşat ilegal la conducta de abur, producând importante cantităţi de alcool fără a plăti vreun bănuţ Termicii, pe aburul consumat. Deşi descoperiţi, cu greu s-a depus de către Termica o plângere penală. Cum credeţi că s-a soluţionat? Poliţia a dat NUP, iar Dalbera, prin patronul Costel Calistru a ameninţat că va chema Termica în judecată pentru că i-a oprit aburul şi i s-a stricat melasa din care producea alcool. Numai că, la Fisc, Dalbera este înregistrată că nu mai produce alcool. Nimeni nu s-a sesizat sub acest aspect.
Firele afacerii duc în mediul politic. Patronul Costel Calistru este cumătru cu Florin Ţurcanu, şeful de cabinet al deputatului Câmpanu, în prezent consilier al prefectului Sorescu. Imediat ce Termica a insistat la poliţie pentru finalizarea cercetărilor, deputatul Câmpanu a declanşat un atac dur asupra directorului general Ioan Diaconu, cum că este incompetent şi trebuie schimbat. Acum este linişte. Câmpanu nu mai are nimic cu Diaconu, iar Dalbera a primit de la poliţie un NUP, care i-a reparat imaginea şifonată.
La Prefectura Botoşani s-a ţinut o licitaţie pentru repararea scărilor de la intrare şi montarea de uşi termopan. Lucrarea, estimată la şapte miliarde lei, a fost câştigată de către societatea Semnal, patron Pânzaru. Chiar dacă societatea n-avea experienţă în astfel de lucrări, Comisia de licitaţie formată din înaltul funcţionar prefectural Mihai Elvădeanu şi directorul Cârlan, i-au dat câştig de cauză. Materilaul folosit la scări, la ploaie devine alunecos şi-ţi rupi capul iar preţurile la termopan bat un record în materie. Se şopteşte că preţul de şapte miliarde lei a fost supraîncărcat. Chiar şi preşedintele CJ, Constantin Conţac a ridicat multe semne de întrebare cu privire la această lucrare. Presa a scris, presa a auzit, că nimeni n-a efectuat nici o investigaţie, măcar de curiozitate.
La Avrămeni, primarul Gheorghe Cârnu a fost nevoit să acorde lucrarea de modernizare a drumului sătesc Aurel Vlaicu – Ichimeni, necunoscutei societăţi Dany Com, cea implicată şi în scandalul dintre prefectul Roman şi constructorul Victor Mihalachi. Mă refer la faptul că această societate Dany Com a câştigat, printr-o ofertă subdimensionată, investiţia privind noul sediu al Serviciului Public Comunitar Regim Permise Auto şi Înmatriculare a Vehiculelor Botoşani, în dauna societăţii Victor Construct. Nici licitaţia de la Avrămeni şi nici cea de la Prefectura Botoşani n-au fost investigate, sub aspectul corectitudinii. Şirul exemplelor poate continua.
Suntem consideraţi, ca presă, a patra putere în stat. Sanchi! Ce putere suntem, când scriem despre fapte evidente de corupţie, iar munca noastră nu-i băgată în seamă de nici o oficialitate în măsură să restabilească aplicarea corectă a legii? (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Flămânzenii vor să renunţe la viaţa urbană în favoarea celei rurale
Arhitectul Botoşanilor vrea să ne filmeze intimitatea
Ioan Rotundu
Bani europeni investiţi în cursuri de pregătire agricolă
Furtună vrea ca ţăranii să rămână legaţi de glie
La Botoşani, copiii mor de două ori mai mult decât media pe ţară
105 investiţii întrate în Botoşani prin fonduri europene
Bacinschi a demarat pregătirea Europarlamentarelor
Ţărăniştii cer lui Flutur să ne pună să mergem pe jos
La Dorohoi, după trecerea lui Sorescu, în şcoli curge apa
Prefectul vrea să dezlege enigma toxiinfecţiei alimentare de la Agafton
Peste 20 se de angajatori prinşi practicând munca la negru
Reparaţiile neterminate îi mută pe elevii de la Sanitar la „Eminescu”
Angajaţii de la Plafar Botoşani vor beneficia de serviciile AJOFM
Societăţile din domeniul IT amendate de inspectorii OJPC
Amendaţi pentru că au fost prinşi fără centură sau vorbind la telefon
Dubă nouă, modernă şi bine securizată, pentru puşcăriaşi
Inconştienţă la volan
CE somată să asigure aplicarea reglementărilor pentru protecţia consumatorului
Despre abuzurile faţă de lucrătorii români necalificaţi din statele UE
PRO TV va transmite din noul studio de Stiri
Program TELE'M Botoşani, vineri, 7 septembrie
S-a spart monopolul privind expertizele judiciare şi criminalistice
Guvernul a aprobat Ordonanţa de urgenţă care modifică legea cetăţeniei
Atenţie la ţânţarii din districtul Ravenna
Arta de a vinde… bărbaţilor ce au nevestele pe „stop”
Horoscop
Vrea o bucată de teren, cu banii jos
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă