Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2021
De la 07 Ianuarie 2003
123125592

pnl

Botoşani: Primarul Portariuc făcut tocăniţă politică de Iavorenciuc

  • 6 September 2012, 23:00

Ieri, Partidul Ecologist Român – Filiala botoşani a organizat o nouă conferinţă de presă. Şi asta la un interval scurt de precedenta. Tema principală a conferinţei a susţinut-o vicepreşedintele partidului Gheorghe Iavorenciuc iar cel vizat în declaraţiile sale a fost Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botoşani. De remarcat faptul că, în calitatea sa de consilier municipal, Iavorenciuc şi-a făcut din critica la adresa primarului principala sa preocupare.
Peste zece critici şi reproşuri a avut Iavorenciuc la adresa primarului, incompetenţa şi lipsa de maturitate fiind punctele forte ale criticii. A mai constatat ecologistul Iavorenciuc dispreţul cu care este tratat primarul de către unele instituţii cu care ar trebui să se afle în raport de colaborare şi nu de subordonare servilă.
Tirada criticilor a fost deschisă pornindu-se de la recentul festival, luat în derâdere de botoşăneni cu numele de „Zamăr fest”. Primarul a decis de unul singur organizarea festivalului, fără a solicita aprobarea consilierilor şi fără a avea în vedere că banii cheltuiţi sunt ai botoşănenilor şi nu de la firma lui taică-său. Faptul că viceprimarul Iliuţă a afirmat că Primăria va plătit toate pagubele este iarăşi o declaraţie iresponsabilă. „Nu Primăria plăteşte ci botoşănenii prin impozitele şi taxele achitate anual”, a ţinut să puncteze ecologistul.
Urmând practica şefului său p0olitic Victor Ponta de a reuşi în viaţă plagiind lucrările altora, Iavorenciuc a constatat că şi Portariuc suferă de plagiat. Peste şase măsuri prevăzute în Programul său de consilier municipal au fost preluate de Portariuc şi prezentate ca iniţiative proprii.
Depăşit de importanţa problemelor oraşului, dominat de presiunile venite din partea unor membri de vază ai PSD, primarul n-a avut nicio reacţie când cei de la IŞJ l-au schimbat din funcţia de director pe prof. Gabi Alexe de la Şcoala nr.16 Botoşani, considerat cel mai capabil director postdecembrist. În locul său a fost adus în profesor rural de sport, care, în opinia lui Iavorenciuc, şi-a lăsat ciymele la margine de oraş. La Teatrul „Mihai Eminescu”, instituţie care s-a bucurat tot timpul de directori valoroşi, a fost numită director Petronela Chiribuţă, o actriţă anostă şi care în afară de servilism politic nu va putea demonstra că este capabilă şi de fapte mai nobile.
Ori, Iavorenciuc, crede că primarul Portariuc n-a fost în măsură să-şi impună un punct de vedere propriu, de promovare a valorilor, şi a acceptat să promoveze incompetenţa, pentru a împlini dorinţele politice ale celor din USL.
„Acest comportament al provincialului uimit de personalitatea lui Mazăre şi a lui Şova şi speriat de botoşănenii care i-ar putea face rău” este pentru Botoşani o mare povară, susţine Iavorenciuc
Dealtfel, este convins ecologistul, Portariuc a transferat reperele administraţiei din Vlăsâneşti la Primăria Botoşani iar Ţurcanu a adus în Consiliul judeţean modelele administrative de prin primăriile Dracşani, Mihai Eminescu, Suharău etc.
Acuzaţiile lansate de primar la adresa societăţii Modern Calor, de asemenea l-a iritat. Iavorenciuc a ţinut să-i amintească primarului că societatea Modern Calor este cea mai bine cotată la nivel de ţară, iar el nu urmăreşte decât să distrugă ce s-a făcut bun după ani de muncă şi mulţi bani investiţi. „Portariuc prea pleacă urechea la persoane rău intenţionate şi nu verifică prin mijloace proprii care este adevărul. Portariuc este primarul zvonacilor, nu al botoşănenilor” a fost o noupă etichetă lipită de fruntea lui Portariuc.
Nici intenţia primarului de a-şi subordona asociaţiile de locatari, ca pe vremuri activiştii comunişti, n-a scăpat vigilenţei criticului. Iavorenciuc crede că a sosit timpul ca asociaţiile de proprietari mastodont să fie sparte în asociaţii de bloc, mult mai eficiente financiar şi fără preşedinţi şi contabili care să-i şmecherească la bani pe locatarii.
În Indonezia şi ţările asiatice pe unde a mai fost, Iavorenciuc a văzut la poliţiştii stradali truse medicale de prim ajutor pentru cetăţenii cărora li se face rău pe stradă. El va propune CLM să dea o hotărâre ca poliţiştii din Botoşani să schimbe bastonul cu o trusă medicală. Ideea pare cam trăsnită, dar se potriveşte cu primarul care a umblat îmbrăcat ştiulete şi în campanie cu Mazăre şi haremul său.
Vehement a fost Iavore4nciuc şi pe decizia primarului de a închide B-dul Eminescu pentru a-l face loc de promenadă. Consilierul crede că mai degrabă primarul ar acorda atenţia cuvenită Centrului istoric, unde s-au cheltuit bani mulţi pentru reabilitare şi care acum stă pustiu, deşi în campanie s-a lăudat că îl va transforma într-un mediu economic prosper.
În final, Iavorenciuc vede în primarul Portariuc „Frica unui om ce ia doar decizii mărunte”.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Dus cu preşul
Horoscop
Ardealul cere unirea României cu Basarabia
Duminica 9 septembrie marş unionist la Sibiu
Moscova scoate la înaintare agenţii ascunşi în Parlamentul de la Chişinău
Începand cu 2013, Bulgaria va fi mai bogată ca România
Robotul Cheetah aleargă mai repede decât Usain Bolt
Câteva detalii din culisele bătăliei pentru justiţie
Liviu Dragnea urmări penal de DNA
Comunicatul integral al DNA
Încăierare prin replici între Ludovic Orban şi Crin Antonescu,
Orban s-a săturat să tragă la căruţa PSD
Începe seria scumpirilor la gaze şi energia electrică
până la sfârşitul anului, preţurile la gaze vor creste în două rânduri
Tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă s-a încheiat
A trecut frontiera pentru a pescui pe celălalt mal al Prutului
Braconajul în apele Prutului i-a adus dosar penal
Se duce singur în gura lupului
Ioan Rotundu
Dorohoi: Îmbrăţişând cu inima şi cu mintea istoria oraşului
În loc să dea bani, MS cheamă Spitalul judeţean la analiză financiară
În sfârşit, au aflat şi Inspectorii PC că pâinea neagră este de fapt albă
Angajaţii Psihiatriei se judecă pentru bani cu Spitalul judeţean
Lipsa banilor lasă Spitalul judeţean fără chirurgi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog