Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6391
De la 07 Ianuarie 2003
123641816

Botoşani/Video: Copil de 4 ani salvat de haita de câini de un canal

  • Ioan Rotundu
  • 6 September 2013, 23:00

Joi seară, 5 septembrie, invitat fiind la emisiunea Dialog deschis de pe Tele’M Botoşani în calitate de jurnalist comentator avertizam conducerea Primăriei Botoşani că în cartierul Rotunda, din municipiul Botoşani, la o ghenă de gunoi, s-a aciuat de mai multă vreme o haită de vreo 15 câini care fac legea în zonă. Ziua dorm pe sub maşini sau prin boscheţi iar seara pun stăpânire pe ghenă, în căutare de mâncare.
Nefericitul care trece prin zonă la vreme de seară sau noapte nu scapă neîncolţit sau cu pantalonii ori ciorapii rupţi. Deşi Asociaţia de proprietari a reclamat în mai multe rânduri la Primărie situaţia, nimeni n-a luat nicio măsură.
Numai bine ce eu am avertizat conducerea Primăriei de pericolul din zonă că vineri dimineaţă, 6 septembrie, în jurul orei 10.00 vreo patru câini l-au înconjurat pe un băieţel de patru ani şi jumătate, ieşit la joacă în spaţiul din faţa blocului. Speriat de câinii care l-au înconjurat şi-l lătrau, băieţelul a luat-o la fungă spre scara blocului. N-a observat un canal din apropiere şli s-a prăbuşit în el. Asta l-a salvat de colţii cânilor care îl lătrau dar nu-l mai puteau muşca.
Tatăl copilului, Bogdan Brânzei, locatar la etajul I, a auzit din apartament lătratul câinilor şi a recunoscut glasul copilului. A ieşit la geam şi a început a striga la câini. Un alt vecin, aflat la parter a ieşit în fugă să alunge câinii. Între timp a apărut în zonă şi bunicul copilului, Stelian Brânzeu care l-a ridicat din canal şi dus în casă. Aflat în stare de şic, copilul nici nu mai putea vorbi.

Locatarii au coborât din apartamente în curtea din faţa blocului extrem de revoltaţi şi au sunat la 112. Au venit imediat jandarmii care le-au explicat oamenilor că problema este de competenţa Poliţiei. De la Poliţia de Proximitate li s-a spus ă este problema Poliţiei Locale. La Poliţia locală a răspuns un glas de femeie care le-a spus că va veni un echipaj la faţa locului. Oamenii au aşteptat dar n-a venit nimeni.
Au sunat din nou la Poliţia locală şi acelaşi glas de femeie le-a răspuns că în zonă va vechi o echipă de la ecarisaj să ridice câinii. Până spre seară, când încă mă aflam în cartier pe la ora 19.00 n-a apărut nici picior de hingher.
Stelică Brânzei, cu care am, realizat filmuleţul de faţă, este membru în conducerea Asociaţiei de proprietari. El susţine că Asociaţia, prin preşedintele Marusceac., a anunţat Primăria în mai multe rânduri de pericolul din zonă dar nimeni n-a intervenit în niciun fel
Oamenii din cartierul Rotunda sunt revoltaţi pe primarul Ovidiu Portariuc pe care l-au votat pentru promisiunea lui de a-i scăpa de câinii comunitari. N-a făcut nimic iar cei muşcaţi de câinii de aici sunt tot mai mulţi. Nu trece nicio zi sau noapte ca să nu fie muşcat cineva.
Am încercat să aflu cum de s-a oploşit aici o haită de câini aşa de numeroasă, vreo 15 animale de vârste diferite. Toată lumea mi-a spus că locuieşte în apropiere o doamnă doctor care îi hrăneşte în fiecare zi. Doamna doctor are şi la ea acasă vreo 4-5 câini. Nimeni n-a dorit să-i rostească numele.
Dacă doamna doctor are „păsărele câineşti” în cap, poate i le scot colegii săi de specialitate. Dar că pune în pericol vieţi omeneşti ar trebui să se facă o anchetă şi să se stabilească ce responsabilitate şi revine.
Mai precizez că ghena de gunoi se află chiar sub zidul bisericii „Sf. Cuvios Antonie cel Mare”, partea dinspre altar. Dar aceasta este o altă pată de ruşine pe faţa administraţiei municipale despre care voi scrie săptămâna viitoare.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: ;ariaj regretat tardiv
Războiul împotriva românilor din Italia continuă
* "România, bestia neagră a Europei. Să-i expediem pe toţi românii acasă!"
Scrisoare deschisă către Brigitte Bardot, din partea unei cititoare
Ar trebui să vă întrebaţi de ce trebuie să moară copiii noştri pentru câinii dumneavoastră
Au cerut demisia Guvernului şi a Parlamentului
Modificare importantă în noul an şcolar
Cătălin Flutur demască prostiile administraţiei Portariuc
Proiect la Răchiţi
Sancţionează lipsa de reacţie a autorităţilor în problema câinilor
Flutur goleşte de conţinut raportul primarului Portariuc
Câştigătorii taberei de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă
Televizorul piroman
Modern Calor: Comunicat umplere instalații
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog