Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25109
De la 07 Ianuarie 2003
112935947

Editorial

IŞJ Botoşani: Evaluare pentru certificat de bună purtare PSD

  • Ioan Rotundu
  • 6 September 2016, 23:00

Ministrul Educaţiei Mircea Dumitru (foto) a anunţat că în această lună, în întreaga ţară, se vor evalua profesional toţi inspectorii şcolari. Demersul ministrului este unul în scopul îmbunătăţirii actului educaţional al elevilor. Dacă inspectorii şcolari sunt cadre didactice competente, şa rândul lor vor dovedi autoritate şi competenţă profesionale şi în faţa profesorilor pe care-i vor inspecta, crede ministrul tehnocrat din Guvernul Cioloş..
Numai că demersul ministrului va eşua lamentabil pentru că instituţiile sistemului de învăţământ românesc primar, gimnazial şi liceal sunt puternic politizate, întreg sistemul fiind controlat de ani de zile de către oamenii puţi în funcţii cheie de către PSD. Echipa venită de la minister pentru evaluarea inspectorilor este formată tot din specialişti puşi în funcţie de către PSD.
Este ştiut tot de ani de zile că în Ministerul Educaţiei toţi secretarii de stat, directorii generali, directorii şi cei care formează Corpul de control al ministrului sunt funcţionari loiali PSD-ului. Pe aceste considerente mă bazez când afirm că echipa ministerială de evaluare a inspectorilor şcolari din cadrul IJŞ Botoşani nu va avea alt efect decât eliberarea unui certificat de bună purtare şi fidelitate a acestora faţă de PSD.
Actuala echipă de inspectori a fost formată de Mihaela Huncă, lider marcant al PSD, numai din oameni credincioşi PSD-ului. Încă de la numirea sa în funcţia de inspector general în cursul anului 2012, numire cu încălcarea legii pentru că nu îndeplinea condiţiile cerute de lege, a început epurarea inspectorilor prin eliminarea celor suspectaţi a fi simpatizanţi ai PNL sau nu s-au înregimentat în armata de şoc a PSD-ului.
Pentru că nu de fiecare dată la organizarea concursurilor de selecţie a inspectorilor i-au ieşit pasienţele, Huncă n-a pregetat să încalce flagrant legea şi să măsluiască concursurile numai să fie declaraţi admişi cei doriţi de ea. Amintesc aici faptul că Huncă este cercetată în două dosare penale la plângerile formulate de către prof. dr. Cornel Furtună, cel descalificat la concursul de inspector de fizică prin decizia abuzivă şi ilegală luată de Huncă.
Pentru concursul de inspectori la istorie şi fizică, ca să nu poată participa la concurs profesorii Cornel Furtună şi Daniel Botezatu, Huncă a cumulat postul de inspector cu cel de chimie şi geografie, noua condiţie impusă întrunind-o doar doi profesori cărora Huncă le juruise funcţia. Pentru această încălcare flagrantă a legii prof. Furtună a depus plângere penală la DNA Suceava iar dosarul a fost trimis spre instrumentare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, fiind în curs de anchetă.
O altă plângere depusă de Furtună împotriva Mihaelei Huncă adresată Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a făcut referire la eliminarea sa din examenul de inspector de fizică prin nerespectarea legii. Plângerea a fost clasată de procuror dar Furtună a ajuns în faţa instanţei de judecată. Judecătorul a constatat că profesorul are dreptate iar Huncă a încălcat legea aşa că a retrimis dosarul la Parchet pentru refacerea cercetărilor şi trimiterea ei în judecată.
Se spune că Huncă ar mai avea în anchetă vreo cinci dosare, unul pentru fraudare de fonduri europene, motiv pentru care a şi divorţat de soţ pentru a-şi pune averea la adăpost de o eventuală confiscare.
Cu toate aceste încălcări flagrante ale legii şi cu suita de dosare penale deschise pe numele său, Mihaela Huncă a rămas pe postul de inspector general al IŞJ, cei de la nivelul Ministerului Educaţiei protejând-o pentru că a fost pusă în funcţie de PSD ca şi ei în funcţiile de la minister.
Corupţia domină întreg PSD-ul şi toate instituţiile statului prin oamenii acestui partid aflaţi în funcţii de decizie de la ministru în jos. Nici bine n-a sosit echipa de evaluare de la minister că Huncă a şi ieşit în presă să declare că actualii inspectori şcolari sunt competenţi profesional şi că nu sunt motive să nu obţină calificative maxime la evaluare. Sunt competenţi pentru nevoile şi interesele PSD-ului. Pentru actul educaţional al elevilor sunt nişte catastrofe didactice ajunse în funcţie prin fraudă morală, legislativă şi profesională cu binecuvântarea PSD-ului.
Iată de ce consider că actuala evaluare făcută de echipa ministerială este una formală şi are drept scop de a elibera certificate de bună purtare faţă de PSD, întărind puterea electorală a acestui partid pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie a.c.
Practic asistăm la o cacealma profesională pusă la cale de oamenii PSD-ului aflaţi în posturile cheie din sistemul de învăţământ iar ministrul Mircea Dumitru este manipulat într-un mod grosolan, fără ca vreun politician sau tehnocrat onest să-i deschidă ochii asupra realităţii. Cacealmaua va continua şi cu evaluarea directorilor de şcoli şi licee, Huncă anunţând deja că toţi directorii puşi de ea în funcţie sunt oameni competenţi şi că de ar fi de schimbat unii dintre ei sunt doar cei care se pensionează.
Câtă vreme dosarele sale penale nu sunt soluţionate, Huncă va continua să aducă importante deservicii învăţământului botoşănean continuând să încalce legea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Complimentul soţului
Horoscopul zilei de 7.09.2016
Profesor universitar din Ploiesti, prins cu spaga de la studenti
Gorj: O femeie a ajuns la spital dupa ce mascatii au gresit adresa la care trebuiau sa faca perchezitii
Rusia apeleaza iar la rezervele valutare pentru a acoperi deficitul bugetar
Codul de Etica al PSD l-ar putea impiedica pe Victor Ponta sa candideze la parlamentare
Victor Ponta, plasat sub control judiciar in dosarul aducerii lui Tony Blair in Romania
El este acuzat de complicitate la spalare de bani
Anunţ întrerupere furnizare apă
Meritele lui Dan Doboş, apreciate politic
Ioan Rotundu
Mesajul curemurator despre romania al printului Charles.
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă