Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Învăţământ
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6299
De la 07 Ianuarie 2003
123713960

Preşedinte la BECC Suliţa sau avocatul primarului Costinel Ciubotariu?

  • Ioan Rotundu
  • 10 September 2020, 16:57

Sunt nevoit să rămân concentrat pe ce se petrece la Biroul Electoral de Circumscripţiei Comunale Suliţa a cărui preşedinte este avocata Genovia Carolina Codău. Cum am arătat, Traian Popa, om de afaceri din Suliţa dar cu activitate pe Bucureşti, sătul de modul în care primarul liberal Costinel Ciubotariu şi-a bătut joc de cetăţenii comunei Suliţa, şi-a asumat responsabilitatea de a denunţa public şi a sesiza autorităţile statului toate abuzurile şi ilegalităţile comise de primar de-a lungul numeroaselor sale mandate.
Traian Popa a cerut prin adresă oficială BECC Suliţa să-i comunice dacă primarul Costinel Ciubotariu în declaraţia pe care a dat-o şi devenită anexă la dosarul de candidatură a precizat că a fost colaborator al Securităţii, aşa cum a stabilit prin decizie definitivă ÎĂCCJ, sau nu.
Precizez că recunoaşterea de către Ciubotaru a colaborării sale cu fosta Securitate nu i-ar fi adus interdicţia de a candida. În schimb, nedeclararea acestui fapt reprobabil social îl pune sub incidenţa legii penale prin comiterea infracţiunii de fals în acte publice şi uz de fals.
Deşi cererea sa a ajuns la BECC Suliţa în 25 august a.c., Traian Popa a constatat că răspunsul cerut este tergiversat. A sunat la BECC li a vorbit cu o doamnă Rusu care nu ştia de deresă dar care i-a promis că se va ocupa să primească un răspuns. Miercuri, 9 septembrie a.c., Traian Popa a avut o nouă convorbire, de această dată cu preşedintele BECC, avocatul Genovia Carolina Codău. Aceasta i-a promis că-i va remite un răspuns şi i l-a remis aseară.
Citez din răspunsul primit de Traian Popa sub semnătura preşedintelui BECC Suliţa: „Referitor la declaraţia pe proprie răspundere a numitului Ciubotariu Costinel cu privire la apartenenţa sau neapartenenţa ca agent ori colaborator al poliţiei politice comuniste, vă comunicăm că doar Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, verifică realitatea declaraţiilor din dosarul de candidatură.”
Aşadar, preşedintele BECC n-a considerat să verifice în declaraţia lui Ciubotaru dacă la rubrica cu Securitatea a marcat „DA” sau „Nu” pentru că aşa ceva i-a cerut Traian Popa. CNSAS şi-a făcut datoria şi a descoperit că primarul a fost Tunător la Securitate iar ÎCCJ a statuat definitiv şi irevocabil că a fost turnător.
CNSAS nu mai are a verifica dosarul lui Costinel Ciubotaru iar dosarul de candidatură este unul public, deci preşedintele BECC avea obligaţia, potrivit Legii 544/2001 privind liberalul acces la informaţiile de interes public, să comunice petentului ce stă consemnat în declaraţia primarului aflată la dosarul de candidatură.
Mai precizez că niciun document aflat la dosarul de candidatură nu este clasificat ca să fie interzis accesul publicului la el. De ce preşedintele BECC Va evitat, total inabil, să-i răspundă corect lui Traian Popa? Traian Popa va face toate intervenţiile la instituţiile statului pentru a afla de ce preşedintele BECC Suliţa i-a refuzat un drept constituţional şi a ascuns o situaţie de interes public.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 7 - 13.09.2030
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Tratament psihiatric ratat
Liberalii continuă cu succes demolarea începută de PSD
Ioan Rotundu
Bani europeni aruncaţi la gunoi de către primarul din Suliţa
Ioan Rotundu
La Drăguşeni, liberalii stau la cheremul primarului interlop Nechita
Ioan Rotundu
Tată, din pădure, lemnele când se fură?
Fiule, noaptea, că ai protecţie destulă!
Ioan Rotundu
APM Botoşani a percutat, preşedintele BEC Suliţa nu
Ioan Rotundu
COMUNICAT PNŢCD Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog