Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7810
De la 07 Ianuarie 2003
123643235

Botoşani: Ieri, în şedinţa CDS, prefectul Nechifor şi-a apărat din nou tizul

  • Ioan Rotundu
  • 7 April 2016, 23:00

Ieri, la Prefectura Botoşani, sub autoritatea prefectului Dan Nechifor (foto) , s-a întrunit Comisia de Dialog Social care a avut pe ordinea de zi şi conflictul dintre Sindicatul Staţiunii Popăuţi şi actuala conducere a unităţii de cercetare.
Liderul de sindicat Gheorghe Hrincă, cercetător ştiinţific de grad I, doctor în biologie, recompensat pentru activitatea sa de cercetare cu premiul Academiei Române pentru anul 2014, a cerut prefectului să intervină la organele de resort pentru a se opri devalizarea patrimoniului unităţii de cercetare de către Ionică Nechifor şi directorul Traian Atanasiu, trimisul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti să mute baza genetică de cercetare a rasei de ovine karakul de la Popăuţi la Bacău, cum singur a declarat la instalarea în funcţie.
Liderul de sindicat l-a mai informat pe prefectul Dan Nechifor că actuala conducere ameninţă angajaţii cu bătaia şi are un comportament inadecvat faţă de întreg colectivul de angajaţi, totul fiind regizat de către Ionică Nechifor care se bucură de protecţie din partea conducerii ASAS Bucureşti a cărei preşedinte Gheorghe SIN a fost condamnat la patru ani închisoare cu suspendare în dosarul „ICA” a lui Dan Voiculescu.
Hrincă a mai prezentat şi demersurile făcute de către angajaţii corecţi la Parchet, Poliţie şi DNA Suceava, instituţii care n-au reacţionat în niciun fel, adică n-au declanşat cercetările de rigoare pentru a stabili care este adevărul.
În faţa valului de acuzaţi, la adresa lui Ionică Nechifor în mod special, prefectul Dan Nechifor a avut o atitudine extrem de rezervată şi a încercat să-i convingă pe cei de la Sindicatul Popăuţi ca discuţia să se desfăşoare în prezenţa lui Ionică Nechifor. S-a opus preşedintele BNS – Filiala Botoşani, Vasile Chiru, care a propus ca mai întâi să se facă o deplasare la Staţiune, să se discute cu angajaţii şi conducerea şi apoi să se stabilească ce paşi trebuie făcuţi.
„Eu nu cunosc ce se întâmplă la această Staţiune şi, deci, nu pot să stabilesc ce ar trebui de făcut. Săptămâna viitoare voi merge la Popăuţi pentru a mă informa cu cele ce se petrec acolo, după care îmi voi putea exprima un punct de vede. I-am ajutat pe angajaţi să-şi facă sindicat, i-am afiliat la Sindicatul de profil Agrostar care la rându-i este afiliat la BNS şi voi continua să-i ajut după ce mă voi informa cum stau lucrurile” – ne-a declarat telefonic Vasile Chiru.
La şedinţă a mai participat din partea ASAS, prof. univ, Usturoi din cadrul Universităţii de Medicină Veterinar㠖 Facultatea de zootehnie Iaşi care a preferat doar să asculte discuţiile fără a interveni în vreun fel.
În final, sindicaliştii de la Popăuţi au plecat de la şedinţa Comisiei de Dialog Social tot cum au venit, adică fără vreo implicaţie din partea prefectului Dan Nechifor şi fără vreo afirmaţie că va solicita sprijinul instituţiilor centrale pentru a interveni în salvarea patrimoniului Staţiunii Popăuţi.
Reamintesc că Ionică Nechifor a fost numit director interimar la Staţiune de către preşedintele ASAS Gheorghe SIN la intervenţia în forţă a parlamentarilor PNL Botoşani Roxana Ţurcanu, Costel Şoptică şi Verginel Gireadă care au intrat în biroul lui SIN şi l-au somat să-l numească pe Ionică Nechifor director interimar deşi nu întrunea nicio condiţie legală şi era în conflict de interese şi incompatibilitate cu Staţiunea.
Numirea lui Nechifor la Popăuţi s-a făcut la cererea lui Florin Ţurcanu care la acea dată era preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi care avea promisiunea cuplului USL Victor Ponta – Crin Antonescu că va privatiza Staţiunea imediat ce preiau guvernarea, Florin Ţurcanu urmând să pună mâna pe întreg patrimoniul genetic şi imobiliar.
Planul a fost dejugat de către angajaţii care s-au împotrivit şi au reclamat abuzurile şi interesele personale ale lui Ionică Nechifor şi mai nou a ale actualului director Traian Atanasiu care este director doar cu numele, conducerea Staţiunii fiind practic în mâinile lui Ionică Nechifor.
Cum am mai afirmat în articolele anterioare, prefectul Dan Nechifor fiind pus în funcţie politic de către liberalii Florin Ţurcanu, Costel Şoptică, Verginel Gireadă, Ionică Nechifor, acesta nu-şi va putea exercita prerogativele de prefect în cazul Staţiunii Popăuţi pentru că ar încurca planurile celor care l-au promovat prefect.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta yilei: Ciorbă de cartofi
Bancul zilei: Sex electoral
Horoscopul zilei de 8.04.2016
La Drăguşeni, spaima de PSD este fără leac
Ioan Rotundu
Moment emotionant la Vatican. Papa Francisc a binecuvantat o fetita pe cale sa orbeasca
Efectele scandalului Panama Papers: Seful unei banci austriece a demisionat
Papa Francisc va vizita insula Lesbos
Kelemen Hunor, despre consultarile de la Cotroceni:
Nu putem sacrifica pe altarul securitatii tot ce inseamna drepturile si libertatile fundamentale
Finantele au publicat formularele pentru impozitarea din oficiu a romanilor
care nu isi indeplinesc obligatiile declarative privind veniturile realizate
Viorel Hrebenciuc, urmarit penal pentru marturie mincinoasa
Cearta pe crenvursti la adunarea generala a actionarilor de la Daimler, soldata cu interventia politiei
Mugur Isarescu: Economia Romaniei e supusa unui risc sistemic sever
Şofer băut, depistat în trafic la Oroftiana
Ţigări ascunse în spatele scaunelor unui autoturism, descoperite la frontieră
Primarul Chelariu când chefuieşte,
În dodii electorale vorbeşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog