Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10445
De la 07 Ianuarie 2003
110930915

Adept al pericolului cu drobul de sare

Botoşani: Portariuc pune proptea unei importante investiţii

  • el preferă ca banii să fie alocaţi bugetarilor
  • 7 December 2011, 23:00

Mai nou consilierul municipal Ovidiu Portariuc este de părere că Parcul de „Cornişa”, un proiect la care primarul Cătlin Flutur ţine foarte mult, ar putea crea mari probleme mai târziu municipalităţii.
Acesta a recomandat Executivului Primăriei să privească cu atenţia către problemele financiare cu care se confruntă Europa, obstacole care vrând – nevrând vor atinge şi Botoşaniul.
Parcul de distracţii de la Cornişa ar putea să-şi arate colţii, pentru că este un proiect de prea mare anvergură. Ovidiu Portariuc a mai adăugat că Parcul „Cornişa” este prea mult pentru botoşănenii amatori de distracţie.
Toate afirmaţiile sale le-a susţinut cu cifre, dar şi cu exemple din ţările vecine, unde oraşe mici ca Botoşaniul au fost puse pe chituci de proiecte prea mari, cheltuieli fără rost, care au generat împrumuturi masive garantate cu bugetul.
„S-a menţionat de dorinţa botoşănenilor de a avea o astfel de investiţie. Dar ce se preferă? Botoşănenii vor parc de distracţii şi oameni concediaţi la Primărie? Vor o asemenea investiţie şi reducerea veniturilor pentru bugetari?Trebuie văzut în ce măsură acest proiect este oportun.
Nu vorbim de studiile făcute în urmă cu câţiva ani. Conducerea primărie trăieşte izolată de realităţile de astăzi. Europa este într-o situaţie dificilă. Moneda euro nu se ştie dacă va rezista. Nu au pus în prim plan eficienţa economică şi apoi atragerea de fonduri europene. Execuţia bugetară prezentată de primărie pentru primele 9 luni arată că veniturile primăriei au scăzut cu 20%”
, a spus Ovidiu Portariuc.
Numai că realitatea îl contrazice. UE a redus contribuţia României cu fonduri proprii la finanţările europene tocmai pentru a ne facilita accesul la aceste surse financiare. Apoi, investiţia se va derula pe parcursul a cel puţin doi ani, timp în care efectele crizei economice se vor diminua semnificativ. Şi ce este mai important, se vor crea locuri de muncă productive şi nu consumatoare de bani de la buget.
Teama lui Poretariuc cu privire la locurile de muncă a funcţionarilor bugetari este o contradicţie cu statutul său de om de afaceri, care ar trebui să ştie că investiţiile duc la dezvoltare şi creare de noi locuri de muncă şi nu creşterea sau menţinerea personalului bugetar în condiţiile în care s-au investit bani grei în IT.
Să mai adăugăm faptul că numai din impozite pe salarii şi TVA, de pe urma acestei investiţii vor intra în bugetul judeţului Botoşani peste 50 milioane euro, ceea ce nu-i de ici de acolo, mai ales că banii vin de la UE şi sunt nerambursabili.
Numai pentru aceşti bani se merită realizată investiţia care va asigura şi câteva sute de locuiri de muncă pe timpul derulării ei şi după.
Se pare că proaspătul candidat al PSD la Primăria Botoşani, calcă apăsat pe urmele fostului candidat Gabriel Oprişanu, care s-a compromis în faţa botoşănenilor tot cu declaraţii contrare interesului general al oraşului nostru. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Odiseea omenirii VI
Reţeta zilei: Babe opărite
Bancul zilei: Pedepsirea amantului
Dosar penal pentru braconaj piscicol
Anunţ întrerupere furnizare apă
Basarabenii vor să ne ajute să facem Muzeul lui Ştefan Luchian
Astăzi va avea loc procesul dintre CJ şi funcţionarii din spitale
Nici nu muncesc, nici nu gândesc!
Ioan Rotundu
Botoşani: Şcolile solicită ca jandarmii să asigure paza exterioară
Medicii de familie au pierdut procesul cu CAS
Georgescu schimbă tactica de negociere cu asociaţiile de proprietari
el speră în dictonul latin divide et impera
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă