Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25590
De la 07 Ianuarie 2003
112936428

Botoşani/Darabani: Dan Tărniceru, cel mai amendat politic om de afaceri

  • 7 December 2015, 23:00

Dan Tărniceru (foto) este un modest om de afaceri din oraşul Darabani. Practic vinde butelii cu butan la cetăţenii din zonă. Cu ceva timp în urmă avea depozitul de butelii în interiorul oraşului, adică mai aproape de cei care au nevoie de aşa ceva. Dar Tărniceru este şi consilier local independent şi rău de gură. El nu le iartă edililor locali nimic din ce i se pare că ar fi abuz de putere sau decizie menită să avantajeze pe cineva anume. Iar din cauză că ă-i critică pe toţi cei care sunt certaţi cu legea, iar critica le-o adresează oriunde îi prinde, fără a ţine cont că-i primar sau persoană politică influentă, social-democraţii nu stau cu braţele încrucişate şi-l pedepsesc cum pot şi ei.
Acest mod al său de a critica în public i-au atras multe şi puternice duşmănii. Dar cei mai aprig duşman al său pare a fi social-democratul Costel Nazare, primarul comunei Conceşti dar şi important om de afaceri, considerat baronul PSD fără de care nimic nu se mişcă în zonă fără să fie consultat. Nazare l-ar mânca de viu pe Tărniceru. Cel puţin aşa crede acesta.
Una din pedepsele aplicate de către social-democraţi lui Tărniceru a fost să-l scoată cu depozitul de butelii în afara oraşului. L-au dus înspre zona Eşanca, sub o buză de pădure. Motivul a fost că buteliile sunt pericol de explozie. Aş, sunt pline oraşele şi satele din judeţ cu depozite de butelii în plin centru de localitate, numai că pe aceştia nu-i cheamă Tărniceru şi nici nu s-au luat în clanţă cu liderii PSD. Recent, Tărniceru a fost supus unor noi pedepse. Cel puţin aşa crede el. Acum trei săptămâni i-au venit în control un domn şi o doamnă de la Autoritatea de Protecţia Consumatorului Botoşani. Pentru că i s-au găsit trei butelii turtite a fost amendat cu 5000 lei, adică cu 50 milioane lei vechi. Cică nu trebuia să primească acele butelii de la furnizor pentru că nu corespund calitativ.
Dacă la alte depozite cu butelii pentru deficienţe mult mai grave au dat o amendă de 3000 lei, lui Tărniceru i-au dat una de 5000 lei. S-a răzbunat pornind o campanie furibundă asupra liderilor locali ai PSD, inclusiv la adresa lui Costel Nazare. Răspunsul celor de la PSD a fost că ieri lui Tărniceru i-au venit în control cei de la Antifraudă Suceava. Tot un domn şi op doamnă care l-au amendat cu 12.500 lei, adică 125 milioane lei vechi, cu posibilitate de a plăti în 48 de ore doar jumătate. În numai trei săptămâni Dan Tărniceru a primit amenzi în sumă de 17.500 lei.
„Cred că de la Costel Nazare şi ai lui din PSD mi se trage. N-am câştigat în tot anul la cât am fost amendat acum spre sfârşit de an. Îmi înec amarul cu un pahar cu vin dar tot nu nu-şi las pe cei din PSD să călărească oraşul. Cum îi prin cu afaceri necurate, cum le spun dărăbănenilor să ştie ce poame au votat” – ne-a declarat telefonic aseară Dan Tărniceru.
În vară, pentru că a avut îndrăzneala să-i ceară unui patron de pensiune bonul de casă pentru consumaţia făcută, patron cunoscut în Darabani ca fiind contrabandist cu ţigări, Dan Tărniceru a fost bătut crunt de către patronul considerat a fi omul PSD-ului. Plângerea penală depusă împotriva patronului a fost înmormântată la Poliţia Darabani, şeful de Poliţie, comisarul Mihai Rizac, ştiut fiind că este omul de bază al lui Costel Nazare.
Probabil că Dan Tărniceru va continua să-i critice pe cei din PSD iar social-democraţii vor continua să-i trimită controale ce se vor solda cu noi amenzi. Salvarea lui Tărniceru ar putea veni de la premierul Cioloş dacă acesta îi va schimba pe şefii instituţiilor cu drept de control puşi acolo de PSD şi care acţionează la orice semnal primit de la partid.
Adrian Marcu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Leac pentru nevestele guralive
Reţeta zilei: Papricaş de porc cu păstăi
Horoscopul zilei de 8.12.2015
Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani
SUA lanseaza goana dupa aurul spatial,
dupa promulgarea legii care stabileste ca orice material gasit de un american pe un asteroid ii apartine
Beijingul decreteaza, pentru prima oara, Cod Rosu de poluare
Remus Cernea propune o lege prin care niciun cult nu va fi exceptat de la plata impozitelor pe veniturile obtinute din activitati economice
Un pericol: eroizarea suspectului de terorism din Targu Secuiesc
Ultima saptamana inainte de anticipata decizie istorica a Fed.
Pietele sunt tot dependente de bani ieftini. Care sunt cele mai vulnerabile tari
De la Cioloş nimic, de la Dumnezeu mai mult!
Ioan Rotundu
Dragnea, avertisment pentru Guvern:
E profund gresit sa nu mai dea bani pentru infrastructura religioasa
Gabriel Oprea nu mai coordoneaza doctorate la Academia Nationala de Informatii
Cotatia petrolului se prabuseste la cel mai redus nivel din februarie 2009 pe bursa din New York
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă