Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12241
De la 07 Ianuarie 2003
120748882

Editorial

Drama prin care trece comunitatea din Vorniceni

  • Ioan Rotundu
  • 7 December 2016, 23:00

În ediţia din 25 noiembrie am publicat articolul intitulat „Din răzbune pe primar, consilierii au blocat o investiţie de 1,2 milioane euro”, arătând că la Vorniceni (foto primăria) consilierii locali ai PSD şi aliaţii lor au creat o majoritate de vot în Consiliul Local şi profită de acest avantaj politic pentru a bloca orice iniţiativă a primarului liberal Toader Leampăr de a contribui la dezvoltarea economico-socială a comunei şi a creşterii gradului de civilizaţie.
Tot aceşti consilieri, şapte la număr, în şedinţa din 20 octombrie a.c. l-au votat viceprimar pe consilierul local al PSD Gheorghe Irimia, deşi un astfel de punct nu figura pe ordinea de zi a şedinţei, viceprimarul fiind ales cu încălcarea evidentă as prevederilor Legii administraţiei publice locale.
Prefectura Botoşani, luând act de hotărârea adoptată de către consilierii locali pentru alegerea viceprimarului, a comunicat în scris la Primăria Vorniceni ca la următoarea şedinţă de Consiliu local să fie inclusă pe ordinea de zi revocarea hotărârii adoptată cu încălcarea legii.
Următoarea şedinţă de Consiliu local s-a ţinut în 29 noiembrie. Deşi la primul punct de pe ordinea de zi figura revocarea hotărârii anterioare de alegere a viceprimarului, preşedintele de şedinţă fiind chiar viceprimarul ales ilegal n-a respectat ordinea de zi stabilită şi a sărit peste punctul cu revocarea.
În momentul de faţă la Primăria Vorniceni s-a creat o situaţie incredibilă şi în premieră pentru judeţul Botoşani, Viceprimarul ales cu încălcarea legii nu a fost pus în funcţie dar nici hotărârea de alegere a sa n-a fost revocată de consilierii locali aşa cum a cerut Prefectura Botoşani prin adresa înaintată la Primăria Vorniceni. În prezent, Gheorghe Irimia figurează viceprimar ales pe hârtie nu şi în practică.
Câtă vreme hotărârea de alegere a sa pozasa nu este revocată, deşi ilegal adoptată, ea are putere de lege iar Gheorghe Irimia, deşi nu prestează activitate de viceprimar va putea cere leafa cuvenită. Şi acest lucru va fi posibil pentru că în demersul lui de a obţine o funcţie pe căi ilegale este sprijinit chiar de juriştii de la Prefectura Botoşani care toţi sunt înregimentaţi politic la PSD încă de pe vremea primului şi celui de al doilea mandat de prefect a liderului PSD Costică Macaleţi.
Juriştii Prefecturii, care ar fi trebuit să fi atacat în Contenciosul administrativ la Tribunalul Botoşani hotărârea CL Vorniceni adoptată cu încălcarea legii n-au iniţiat această acţiune juridică iar prefectul Dan Nechifor, aşa cum am mai afirmat, este incapabil să-şi impună autoritatea funcţiei.
Consilierul PSD Gheorghe Irimia a fost preşedinte de şedinţă când a fost ales ilegal viceprimar şi tot el preşedinte de şedinţă în 29 noiembrie când nu a respectat ordinea de zi anunţată şi n-a supus votului revocarea hotărârii adoptată cu încălcarea legii. Faptele sale de abuz de putere sunt extrem de evidente şi se constituie în infracţiune de ordin penal. În loc să-i se fi depus o plângere penală, juriştii din Prefectură îl învaţă cum să tergiverseze starea de fapt, învăţăturile lor fiind completate şi de cele ale juriştilor PSD.
Cei şapte consilieri care s-au coalizat pentru a încălca legile din domeniul administraţiei publice locale sunt Mihai Volari – PSD, Gheorghe Irimia – PSD, Constantin Curcă – PSD, Ionuţ Zvâncă – PMP, Marcel Ciritel – UNPR, Ionuţ Feodor – PMP şi Ioan Frunzeti – PRM. Acestor consilieri nu le pasă că prin votul lor încalcă legea pentru că ei au primit asigurări de la liderii PSD, de la Costică pozaCostică Macaleţi – preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, că nu vor păţi nimic. Aleşi de către săteni, aceşti şapte consilieri votează acum împotriva intereselor comunităţii numai ca să-i demonstreze primarului liberal că ei sunt mai puternici ca el
Precum mafioţii italieni, se spune că aceşti şapte consilieri au jurat credinţă şi solidaritate reciproce şi că nu se vor trăda prin a trece de partea primarului, ignorând total faptul că ei sunt în slujba cetăţenilor şi nu a PSD.
.O astfel de ticăloşie s-a mai întâlnit din partea consilierilor PSD din comuna Văculeşti care au votat cu încălcarea legii demiterea viceprimarului liberal Iulian Vlas. Acum sunt puşi în situaţia de a suporta din buzunarul lor paguba creată Primăriei Văculeşti pentru că fostul viceprimar a câştigat procesul de demitere din funcţie şi va primi salariul pe cei doi ani cât n-a putut să-şi exercite funcţia pentru că aşa au vrut muşchii politici ai primarului PSD Sorin Gânga şi consilierii solidari lui.
Era de aşteptat ca liderii PSD Botoşani să intervină şi să facă ordine cu membrii săi de partid ajunşi consilieri locali, să le ceară să respecte legea, să aibă respect pentru comunitate şi să nu blocheze proiectele care au asigurată finanţarea şi care urmau să ridice gradul de civilizaţie al comunei dar n-au făcut-o. N-au făcut-o pentru că nu-i caracterizează aşa ceva.
Corupţia se simte bine în compania social-democraţilor şi face casă bună cu dispreţul acestora faţă de cetăţeni pe care-i minte şi manipulează după cum le sunt interesele. Cei din Vorniceni, din judeţ să meargă duminică la vot şi să voteze cu candidaţii PSD, să le dea puterea absolută ca să-i poată băga după gratii pe toţi cei care nu respiră aer social-democrat. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ce-a făcut în Parlament, timp de 4 ani, deputata PSD Tamara Ciofu
Dacian Ciolos: Gluma asta cu Soros miroase a prostie crasa,
au impresia ca pot sa-i prosteasca pe oameni cu aberatii
Vasile Dincu, despre prezenta sa in viitorul guvern:
Nu exclud nici in viitor surprize
Camatar condamnat la inchisoare,
prins de politisti intr-o casa cu ascunzatoare in peretele exterior al saunei
Familia politistului Bogdan Gigina ar cere despagubiri de trei milioane de euro pentru tragedia produsa
Materia intunecata ar putea fi mai putin densa si repartizata mai uniform
Daca ar fi rational ca elevul sa mai munceasca 6 ore acasa, pe langa scoala, atunci ar trebui sa fim pe primul loc la testele PISA.
Suntem pe o cale gresita cu aceasta abordare de a da in continuu teme repetitive
Cine este jurnalistul care i-a facut un portret laudativ lui Dragnea in The Independent:
Fost ministru britanic, condamnat la inchisoare pentru deconturi false
Deputata turca retinuta pe aeroportul din Koln:
ambasadorul german, convocat la Ankara
Laura Codruta Kovesi: Categoric, nu exista dosare fabricate de procurori
Anchetele DNA au provocat o schimbare de mentalitati, cetatenii nu mai vor sa dea mita
Horoscopul zilei de 8.12.2016
Bancul zilei: Perseverenţă… potenţială
Decriptarea atitudinii provocatoare a Ungariei:
de ce vrea Viktor Orban scandal cu Romania
De ce a castigat Ciolos micul razboi cu Gadea si Antena 3
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă