Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
34295
De la 07 Ianuarie 2003
112784646

Botoşani: Din priorităţile primarului Portariuc pentru acest an

  • Ioan Rotundu
  • 7 January 2014, 23:00

Dacă şeful politic şi administrativ al primarului Ovidiu Portariuc, premierul Victor Ponta, a anunţat oficial că priorităţile PSD-ului pentru anul 2014 sunt luptele cu preşedintele Băsescu pentru a-l îndepărta de la putere cu tot cu regimul instalat de acesta în cei 10 ani de şef de stat, la Botoşani PSD-ul are aceleaşi priorităţi, doar că sunt la o scară mai micuţă. Anul trecut, cu toată strădania şi eforturile depuse, primarul Ovidiu Portariuc n-a reuşit să-i îndepărteze din funcţie pe Cătălin Flutur – directorul societăţii Locativa, Ioan Diaconu – director adj. la societatea Modern Calor, Victor Ivănescu – director adj. la societatea Eltrans, Ioan Onuţu – directorul Poliţiei Locale Botoşani, Eugen Ţurcanu – directorul Direcţiei de Administrarea Străzilor şi Urbanism etc.
Singurul succes notabil a fost îndepărtarea din funcţia de viceprimar al Botoşanilor a liberalului Viorel Iliuţă. Deşi anul trecut a angajat firme de audit pe multe miliarde de lei vechi, primarul Portariuc n-a reuşit să obţină temei de curmei pentru îndepărtarea din funcţie a celor nominalizaţi. Cel mai edificator exemplu este cel de la Locativa. Aproape două miliarde de lei a plătit primarul pentru auditul societăţii, audit care nu s-a finalizat nici în momentul de faţă pentru că cei plătiţi din banul public să-i găsească nod în papură lui Fluture nu i-au găsit. Încă de la începutul anului 2014, primarul Portariuc a început ofensiva împotriva celor pe care n-a reuşit să-i îndepărteze din funcţie anul trecut, susţinând că atât timp cât prin Primăria Botoşani şi societăţile subordonate mai există şefi portocalii el, primarul, nu-şi poate exercita atribuţiunile.
Se pare că primul vizat şi cel mai înverşunat duşman al său este Eugen Ţurcanu. Din cauza lui Ţurcanu s-a răsufla în presă cum viceprimarul Cosmin Andrei a achiziţionat trei la un preţ de 10 ori mai mare decât cel al pieţei. Ca astfel de afaceri din familia PSD care a pus stăpânire peste Primăria Botoşani să nu mai ajungă la urechea botoşănenilor, Ţurcanu trebuie înlocuit din funcţie.
Lui Ţurcanu, pe lista neagră a primarului îi urmează Ioan Onuţu, şeful Poliţiei Locale. Până ce va fi mazilit, Onuţu nu mai are drept de exercitare a atribuţiunilor de control stabilite prin lege şi prin hotărârile Consiliului Local, având interdicţie direct de la primar să mai deranjeze protejaţii PSD-ului. Să mai adăugăm că Onuţu a fost la un pas de mazilire anul trecut, când primarul Portariuc a scos la licitaţie pentru firme private de pază ordinea şi liniştea din Centrul istoric al Botoşanilor. Licitaţia era dedicată unei firme bucureştene recomandată de un mahăr din PSD Bucureşti şi era prima lovitură ce urma a fi dată Poliţiei Locale pentru că Portariuc n-a reuşit să-şi impună director adj. un fost miliţian din Vlăsâneşti, prieten de familie.
Toată strategia pusă la cale de primar, mai corect măgăria ce urma să se desfăşoare pe bani publici, a dărâmat-o Victor Mihalachi, care s-a înscris la licitaţie şi a oferit un preţ mai mic decât firma bucureşteană, stricând jocul lui Portariuc. Mihalachi a câştigat licitaţia dar imediat ce a preluat obiectivul în pază a şi fost aspru criticat de viceprimarul Cosmin Andrei că nu-şi face datoria. Era un preludiu la ce va urma. Adică la scoaterea lui Mihalachi din combinaţie. De la 1 ianuarie acest an nu s-au mai alocat bani pentru paza din Centrul istoric, aşa că Mihalachi a trebuit să-şi trimită agenţii de pază în şomaj.
Ciudat este că, deşi primarul Portariuc a demonstrat fără putinţă de tăgadă că este piaza rea a municipiului Botoşani, continuă să aibă mulţi susţinători, mai ales în rândul pensionarilor şi a bugetarilor. Aceste categorii sociale n-au realizat că în luna decembrie Portariuc le-a tras o mare cacealma. A redus preţul de concesionare la parcări, adică la cei care au maşină şi bani, dar a majorat substanţial taxa de salubrizare pe care o plătim cu toţii, de la copilul din faţă la boschetarii care mănâncă din buncărele de gunoi.
Dar cum suntem abia la început de an, iar pensionarii şi bugetarii mai au ceva bani rămaşi de anul trecut, prin primăvară vor realiza că laptele şi mierea social-democrate sunt de fapt mai amare ca fierea.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cum a luat contact Adrian Năstase cu DNA. O scenă povestită de Daniel Morar
Necolaiciuc, achitat în dosarul în care era acuzat de deturnare de fonduri
Medicul Şerban Brădişteanu, achitat în dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si luare de mită
Guvernul va crea un Fond de dezvoltare a drumurilor
Marile diferenţe dintre cazurile Adrian Năstase şi Iulia Timosenko
Pompierii botoşăneni în slujba cetăţenilor de sărbători
Comunicat de presă a Primăriei Botoşani
Tribunalul Cluj a decis ca 200 de romi sa fie despăgubiţi cu 400.000 de euro de municipalitate
Victor Ponta sfidează din nou Europa
Ani de zile din cauza celor care ne-au condus am fost in genunchi în Europa si cred că acum trebuie să stăm în picioare
Traian Băsescu îi cere "imperativ" lui Victor Ponta "să înceteze orice atac la adresa justiţiei
Mihai Necolaiciuc ar fi acceptat, in 2009, să devină informator al FBI
Contul de Yahoo al directorului SRI, George Maior, a fost spart de hackerul "Guccifer"
Bancul zilei: Declaraţie de dragoste
Tele'M Botoşani: Presa-n gura lu' Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă