Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
145
De la 07 Ianuarie 2003
123643437

Editorial

Botoşani: Aroganţa partidului stat

  • Ioan Rotundu
  • 7 January 2015, 23:00

Prin votul nesăbuit al românilor dat USL-ului în vara şi toamna anului 2012 s-a creat partidul stat numit PSD. Emanat din fostul Partid Comunist Român, actualul PSD se comportă politic mult mai crud decât a făcut-o părintele său PCR-ul. Dovezile sunt cu duiumul şi nu aduc în atenţie publică decât modul în care liderul PSD şi premierul României Victor Ponta a încercat în repetate rânduri să supună Justiţia controlului politic pentru a-i feri de răspunderea penală pe baronii locali şi centrali care au furat şi continuă să fure la greu din banii publici.
Suportul electoral al PSD-ului a fost şi încă mai este populaţia săracă grupată în zonele cele mai sărace ale ţării, tone conduse de către cei mai bogaţi şi influenţi baroni locali. Aceste zone le regăsim în teritoriul Olteniei, al Munteniei şi Moldovei. Sunt zonele ce constituie un uriaş bazin de vot pentru PSD, zone în care de câte ori PSD-ul s-a aflat la putere, la guvernare, n-a investit mai nimic tocmai pentru a-i ţine pe localnici în sărăcie, să-i aibă sub control politic
Judeţul Botoşani face parte din fieful de vot al PSD, adică din zonele cele mai sărace ale ţării. Controlat prin oamenii săi aflaţi în funcţii cheie, la putere sau în opoziţie, la Botoşani PSD-ul a decis soarta economică a judeţului. Sărăcia a dominat şi domină judeţul dar majoritatea populaţiei, cea care trăieşte în sărăcie, n-a conştientizat niciodată din ce cauze ei nu ajung să trăiască mai bine. Această majoritate s-a mulţumit cu firimiturile aruncate drept ajutor social de către PSD şi s-au hrănit cu ura pe care liderii PSD-ului le-a otrăvit sufletul împotriva celor bogaţi.
Săracii judeţului nu şi-au pus niciodată problema să muncească pentru a prospera şi ei pentru că cei care le-au decis şi le decid viitorul nu nl-a cerut-o şi nici nu le-a oferit locuri de muncă.
Aşa se face că în tot anul 2014, liderii PSD Botoşani n-au făcut altceva decât să menţină un continuu scandal politic cu liderii opoziţiei, abătând atenţia majorităţii de a adevăratele cauze pentru care ea continuă să se zbată în sărăcie. Anul 2014 n-a adus botoşănenilor nicio investiţie serioasă din banii guvernamentali, nici un investitor serios n-a călcat pragul judeţului, nici un obiectiv important care să participe la dezvoltarea economică a judeţului n-a apărut în peisaj.
Cu toate acestea, botoşănenii s-au înghesuit la vot şi au votat candidaţii PSD-ului la europarlamentare, s-au înghesuit să-l voteze pe Ponta preşedintele României, demonstrând ceea ce era deja demonstrat din anii anteriori: un judeţ roşu dominat de sărăcie şi patronat de PSD.
Dacă tot anul 2014 liderii locali ai PSD n-au făcut nimic pentru dezvoltarea judeţului, pentru reducerea sărăciei, atunci ce-au făcut? S-au răfuit cu reprezentanţii liberali rămaşi în anumite funcţii din perioada USL-ului. Şi-au pus în fruntea instituţiilor statului oamenii lor, proşti ca noaptea, lipsiţi de experienţă şi pregătire profesională dar loiali partidului. L-au sabotat cât au putut pe Florin Ţurcanu ca preşedinte al Consiliului judeţean Botoşani ca să nu primească fonduri guvernamentale pentru investiţii. I-au demis pe cei doi viceprimari liberali de Botoşani şi au pus în locul lor două nulităţi. Par5lamentarii PSD asu făcut trafic de influenţă la nivel de Ponta şi au reuşit să obţină bani din fondul de rezervă al Guvernului, bani care au ajuns direct la primarii PSD dar despre care nu ştim cum au fost cheltuiţi.
În timp ce Spitalul judeţean se îngloda în datorii pentru că era sabotat de social-democratul Costel Lupaşcu pus de PSD în fruntea CAS, liderii şi parlamentarii PSD au făcut lobby la Guvern pentru a aloca bani bisericilor. Stau din perioada Guvernului Tăriceanu temelii de şcoli sau şcoli la roşu care n-au fost finalizate în lipsă de bani dar liderii PSD au îmbogăţit bisericile din judeţ cu bani de la buget. În cutând vom prezenta concluziile unei anchete cum un parlamentar PSD a obţinut pentru o parohie o sumă mare de bani de la Guvern, bani cu care preotul şi-a ridicat o mândreţe de vilă personală.
În tot anul 2014 liderii PSD s-au răfuit cu primarii din opoziţie, blocându-le anumite investiţii cu finanţare europeană, trimiţându-le controale, ameninţându-i, terorizându-i cu derbedei politici precum Răzvan Rotaru. Până şi inobservabilul prefect Costică Macaleţi, „mutul” cum a fost poreclit pentru că deschide greu gura, i-a ameninţat pe unii primari din opoziţie că dacă nu trec la PSD vor ajunge la puşcărie.
Alegerile europarlamentare şi prezidenţiale au fost marcate de acte de violenţă din partea oamenilor PSD-ului dar Poliţia n-a considerat că trebuie să aploice legea la modul corect şi pe măsura actelor de huliganism cvomise, dovadă că instituţia se află sub controlul politic al liderilor PSD.
Cam aceasta a fost activitatea anului 2014 a partidului aflat la guvernare şi pe care botoşănenii îl slăvesc şi-l susţin prin votul lor, fiind mulţumiţi că nu-i pune la muncă şi-i lasă fericiţi în sărăcia lor.
PSD-ul este al doilea partid stat din istoria modernă a României. A ajuns partid stat pentru că n-a avut şi încă nu are o opoziţie puternică, liderii partidelor din opoziţie fiind şi ei din aceeaşi plămădeală neocomunistă ca şi liderii PSD. Până când nu se va forma un partid condus de către politicieni imuni la microbul roşu şi care să-i scoată pe români din adormirea indusă de social-democraţi şi să-i pună la muncă, România va rămâne împărţită în două zone geografice: una a celor muncitori lşi bogaţi şi cealaltă a sărăciei patronată de baronii PSD, zonă din care face parte şi judeţul Botoşani. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Minunea românească
Horoscopul zilei
Situatie incredibilia in Arges si Alba: aproape 11.000 de copii sunt datori la stat
Fiscul sustine ca a cerut CAS pe dobanzile incasate pentru alocatiile tinute la banci
Pretul petrolului a scazut peste tot in lume, numai la noi nu scade
Poate face parte procurorul general din CSAT?
Dar CSM, Inalta Curte si Parchetul General pot avea drept de initiativa legislativa?
2015, anul in care televizoarele au ajuns mult mai complicate decat ar trebui sa fie
Incendii generate de coşurilor de fum necuraţate
Victoria Nuland, asteptata la Bucuresti saptamana viitoare
Audieri în dosarul în care Voiculescu este acuzat de șantaj
Ce-au spus reprezentantul Intact Publishing si administratorul RCS&RDS Ioan Bendei
Preşedintele Klaus şi-a luat pe probleme de patrimoniu un consilier conterstat
Atentatul terorist din Paris. Procurorii: Au fost doi atacatori
Început de an păcătos la Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog