Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Mondene
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24184
De la 07 Ianuarie 2003
118528965

Vicele Ghiorghiţă este foarte grijuliu cu veniturile firmei private Microbuzul

  • 7 July 2009, 23:00

Dacă a văzut că vorba bună nu prea are efectul scontat în cazul şoferilor de pe maxi taxi, dar şi a călătorilor, municipalitatea a încercat să stimuleze respectarea legislaţiei îndesind controalele şi aplicând amenzi. Măsura a dus, în timp, la scăderea simţitoare a evaziunii fiscale. „Avem un compartiment care tot face controale periodic. Ne întâlnim din ce în ce mai rar cu situaţii în care nu se eliberează bilete către călători. În mod normal există amendă şi pentru şofer şi cei care nu pot prezenta biletele la un eventual control. Noi aşa am încercat să stimulăm oamenii să solicite bilete de la posesorul autoturismului. Dacă undeva în 2002 – 2003-2004, nu ştiu dacă se vindeau 1.000 de bilete pe lună, pe toate cele 52 microbuze, acum avem la cel puţin 1.000 de bilete pe zi vândute”, a declarat viceprimarul municipiului Botoşani, Florin Ghiorghiţă, specificând că asta înseamnă undeva la peste 200 bilete de maşină pe zi.
Viceprimarul admite că mai sunt cazuri limitate, în care şoferii nu eliberează bilete în totalitate la călători, ci parţial, pentru a-şi mai trage ceva bani pentru folosul propriu, dar în proporţie de peste 90%, problema s-a rezolvat. „Eu am avut o discuţie cu şeful lor şi i-am explicat foarte clar că vânzarea de bilete până la urmă îl avantajează şi pe el pentru că aşa ştie exact câţi călători a avut, câţi bani trebuie să încaseze, ca şoferii să nu bage ei banii în buzunar. Acum chiar patronul SC Microbuzul SRL a ajuns să îi controleze foarte des să vadă dacă au eliberat bilete. Îi opreşte pe traseu, cumva ne-a înlocuit pe noi pe partea de control şi până la urmă este interesul lui să o facă”, precizează Florin Ghiorghiţă.
Până la această dată au fost „administrate” amenzi doar şoferilor pentru neeliberarea de bilete, cu toate că Legea 92/2007 prevede o sancţiune de 400 lei şi călătorilor care sunt prinşi fără bilet. Pentru şoferi, amenda este de 240 lei. „La şoferi s-au dat amenzi, la călători nu s-au dat niciodată, doar avertismente verbale sau scrise. Anul acesta la şoferi au fost date în jur de 15-20 amenzi. Au fost cazuri când s-a dat amendă la şofer şi chiar dacă erau găsiţi doar 2-3 călători în maşină fără bilet. Nu mai este ca înainte când opreai maxi taxi şi nu avea nimeni bilet. Au mai fost reclamaţii când oamenii au cerut bilete şi şoferii le-au aruncat pur şi simplu în bătaie de joc mai multe bilete, chipurile să le ajungă, însă s-au luat măsuri foarte drastice, în colaborare cu patronul, respectivii fiind daţi afară. Până acum căuta şoferi să-i angajeze, se ruga de ei, acum de câteva luni de zile, de când a început criza are teancuri de CV-uri şi alege. Lumea nu mai are de lucru şi a învăţat că trebuie să ţină cu amândouă mâinile locul de muncă”, a mai adăugat viceprimarul municipiului Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Douăzeci de botoşăneni au plecat în străinătate şi au uitat de rate
Doar pompierii înving în lupta cu kilogramele!
Salariaţii Apa Grup vor trece la noul operator
Incendiu devastator la un depozit de furaje din Cucorăni
Semnez: Cynthia McKinney, fostă fiinţă umană, actualul prizonier cu numărul 88794
Vacanţa mare... repetentă
Gafa secretarei lui Ţibu
Spectacol "Vasilache"
Tichete de înmormântare
Românii nu vor tichete de sănătate
Conducerea Ambulanţei stă pe picior de plecare
O facilitate pentru pensionari acordată ciuntit
„ Gala copilului actor ” 2009
A fost aleasă Miss Diaspora din Catalunia
Lucian Bute boxează din nou cu Andrade
După Gojdu, proprietăţile românului Bilascu vor fi cerute înapoi Budapestei. Ce va face MAE?
Poliţia comunistă a vandalizat o maşină a Partidului Liberal la Orhei
PROGRAM TELE'M MIERCURI 8 iulie
DRRP între dorinţa lui Băsescu, refuzul lui Diaconescu şi nepăsarea lui Boc
Tânăr român premiat de Comisia Europeană
Românul şi accesarea fondurilor europene
Afişarea cheltuielilor de către spitale nu rezolvă fondul problemei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă