Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3408
De la 07 Ianuarie 2003
108540049

Primar deştept şi invers

  • 7 July 2011, 23:00

În ultima perioadă Guverrnul Boc ne tot ameţeşte de cap cu energia eoliană şi pe bază de celule fotovoltaice. Ba s-a iniţiat şi un program guvernamental prin care se acordă bani dacă-ţi îmbraci acoperişul casei cu panouri fotovoltaice.
Toate aceste iniţiative ale Guvernului Boc n-au scăpat celor de la E.ON, care, fiind băiţi deştepţi, au acţionat în spiritul protejării afacerilor lor cu energie electrică.
În primul rând că au găsit uşi deschise pe la ministerul Mediului şi au obţinut nişte reglementări care, dacă vrei să produci energie eoliană, renunţi bucuros să o faci. De exemplu, dacă vrei să instalezi o „vânturătoare” pe o coamă de deal sau în curtea personală trebuie să faci ani la rând studii de ornitologie ca să stabileşti ce păsări zboară pe deasupra „vânturătoarei”, la ce ore din zi şi noapte, din ce direcţie vin şi unde se duc, ce vârste au, cel fel de specii şi multe altele. Cu aşa condiţii nu-ţi mai arde de producerea energiei eoliene şi o cumperi de la E.ON la preţul impus de ei.
Luând act de energia fotovoltaică, adică solară, cei de la E.ON au simţi oarece pericol de a le fi afectată afacerea. Aşa că s-au pus pe negociat cu primăriile şi au concesionat reţeaua de iluminat publică pe 20 de ani. Acum, primarii pozaprimarii care vor să-şi asigure iluminatul public pe energia soarelui nu mai au cum. Nu le dă voie cei de la E.ON.
Iată şi un exemplu de primar gură casă şi unul deştept. De curând am publicat noi ştirea că primarul Stelică Trofin (foto 1) de la Dângeni va produce energie solară şi va economisi la buget sume importante din iluminatul public. Ştirea a fost trâmbiţată chiar de şeful său politic pus vicepreşedinte al CJ, Mihai Aroşoaie. Gogoaşă electorală a domnului primar. El a concesionat reţeaua celor de la E.ON iar acum priveşte la bec, dar nu cu aer deştept.
Dealtfel primarul Trofin le-a mai vândut celor din Dângeni gogoaşa c㠄face eoliană pe dealul Hulub”. N-a făcut şi nici nu va face, că el este omul vorbelor şi nu al faptelor.
Peste deal de Dângeni, la Mihălăşeni, lucrurile stau altfel. Primarul Geanin Loredan Buraga (foto 2) n-a semnat contract cu cei de la E.ON. Pur şi simplu i-.a fugărit din comună.
Acum a primit de la Consiliul judeţean Botoşani suma de 170 mii lei pentru a declanşa operaţiunea de a înfiinţa un parc fotovoltaic care să-i asigure lui iluminatul public şi celor din sediul CJ Botoşani consumul de energie. Asta da afacere de primar deştept!
Adrian Marcu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Vocea din interfon
„Scrii prostii!”, concluzia fermă a prefectului
Ameninţările lui Roman şi Jijie
Ioan Rotundu
Prima persoană care va atinge 150 de ani s-a născut deja
Testările angajaţilor din Finanţe încep în 11 iulie
rezultatele se vor anunţa la începutul lunii septembrie
SUA, tot mai aproape de incapacitate de plată
Trezoreria SUA lucrează în secret la o alternativă pentru evitarea colapsului
Romania vrea sa recastige Moldova. Da? Dar noi de ce nu stim?
Confiscarea confiscării
Singura ipoteză valabilă este omorul urmat de sinucidere
Neglijenţă păguboasă
Furaje incendiate de un fumător neglijent
Aranjamente politice scandaloase la APIA Botoşani
Liderul de sindicat Liviu Axinte recunoaşte realitatea de la Bac
Se face verificarea competenţei managerilor de spitale
Asociaţia bolnavilor cronici are o problemă
Dispărut fără urmă
Electroalfa la ceas aniversar
Caricatura zilei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă