Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11218
De la 07 Ianuarie 2003
112956472

Botoşani: Curat politic, dar umflaţi firma lui Diaconu!

  • 7 July 2014, 23:00

20 de suflete lăsate de Portariuc fără loc de muncă şi pâine pe masă Firma Capisco, care aparţine soţiei directorului de la Modern Calor, va fi scoasă pe făraş din sediul Punctului Termic Rotunda, pentru a face loc unui club al pensionarilor. După ani de zile de funcţionare în locaţia amintită, firma Capisco urmează să îşi strângă lucrurile în cel mai scurt tip, pentru a respecta decizia primarului Ovidiu Portariuc.
Edilul şef a ţinut să precizeze că decizia sa nu are substrat politic. Mai mult decât atât, la baza hotărârii sale stă o reclamaţie venită de la cetăţeni, potrivit căreia activitatea firmei Capisco produce zgomot şi sunt eliberate noxe în zonă. Potrivit celor declarate de Ovidiu Portariuc, acesta nici măcar nu ştia că firma este a lui Nelu Diaconu (foto).
„Am făcut un inventar al punctelor termice din oraş. Vreau să-mi ţin una din promisiunile făcute în campanie. Acolo unde sunt disponibile pentru că mai sunt disponibile patru-cinci puncte termice, restul fiind închiriate pentru garaje sau alte activităţi.
Am identificat de la mici ateliere pentru realizat mobilier până la spălătorie auto. Nu am reuşit să vizitez decât zece locaţii. Urmează să le vizitez şi pe restul. În aceste patru cinci puncte disponibile vor fi organizate acele cluburi ale pensionarilor. Vor fi renovate şi vor avea acces pensionarilor unde vor putea să socializeze”, a spus Ovidiu Portariuc.
În realitate, totul nu-.i decât o răzbunare politică a primarului. Dintre toate contractele încheiate de Primărie pe spaţiile închiriate, numai cel al firmei lui Diaconu n-a fost prelungit în iulie a.c.. Firma are 5 salariaţi şi întreţine prin activităţile sale pe orizontală şi alte 20 de persoane. Lunar, Primăria încasa numai pe chirie peste 300 euro, başca celelalte venituri pe care firma le aducea prin activitatea desfăşurată la bugetul local.
Prin transformarea spaţiului în club pentru pensionari aceste venituri se vor pierde. Fiind forţară la o evacuare în pripă, firma n-are altă cale decât să se desfiinţeze. Iată cum înţelege primarul Portariuc să-şi respecte promisiunea electorală de a crea locuri de muncă! (Lavinia Preda)
6.09.2012

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Şi Portariuc poate gândi constructiv
Adevărata faţă a noilor parlamentari (II)
Bancul zilei: Bulă şi ştiinţele zoologice
Horoscopul zilei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă