Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26584
De la 07 Ianuarie 2003
110947054

Editorial

Da, este o lege care va face istorie!

  • Ioan Rotundu
  • 7 June 2017, 23:00

Ieri, după adoptarea Legii salarizării, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că s-a adoptat o lege care va deveni istorie. Da, aşa este, legea va face o mare istorie, dar nu în sensul utilităţii pentru societatea românească. Această lege, adoptată ieri în Camera Deputaţilor într-o atmosferă lipsită de entuziasm, fără aplauze prelungite de la tribune şi fără clinchetul cupelor de cristal umplute cu şampanie, va deveni peste timp mărturia modului în care PSD-ul a minţit electoratul bugetar şi pensionar pentru a-i obţine votul necesar accederii partidului la putere.
Legea proaspăt adoptată va adânci şi mai mult diferenţele de salariu între aceleaşi categorii de bugetari, exact invers de cum liderii PSD-ului s-au lăudat că vor face. În întreaga perioadă de dezbateri în vederea adoptării legii, ministrul Muncii Olguţa Vasilescu, la unison cu liderul Liviu Dragnea, au minţit constant bugetarii că vor beneficia de majorări salariale, unii de două şi chiar trei ori mai mari decât cele avute în prezent.
I-au minţit constant pe pensionari că le majorează pensiile. Când a sosit ora adevărului, când minciuna n-a mai putut manipula conştiinţe pentru că teama de consecinţe a fost mai puternică decât farmecul minciunii, liderii PSD au pus la cale o nouă cacealma menită să le acopere mizeria morală şi lipsa de responsabilitate politică.
Ieri, la adoptarea legii în Camera Deputaţilor au lipsit doi factori importanţi: premierul Grindeanu şi ministrul Finanţelor. Am convingerea că lipsa celor doi a fost una orchestrată de Liviu Dragnea ca să transfere o parte din eşecurile sale de lider al partidului de guvernământ asupra Guvernului.
A declarat Dragnea că se simte mâhnit că premierul n-a fost prezent şi jignit de lipsa ministrului Finanţelor. Dar premierul Grindeanu l-a contrazis imediat declarând scurt că n-a fost invitat, deşi ieri se afla în clădirea Parlamentului pentru a lua parte la un forum civil.
Lăsaţi cu curul gol în faţa membrilor de sindicat din învăţământ în sensul că majorările salariale promise de la 1 iulie s-au evaporat pentru cel puţin încă jumătate de an, liderii de sindicat din sistem pregătesc o grevă care să boicoteze examenele de evaluare şi de bacalaureat.
Aceşti lideri vor să folosească elevii ca mijloc de presiune împotriva cui? Legea s-a adoptat şi nimeni, nici Dumnezeu, nu mai poate face ceva. În cazul de faţă Dumnezeu fiind preşedintele Klaus Iohannis care a declarat că va promulga legea aşa cum va fi adoptată ea de Parlament.
Nu este prima oară când aceşti lideri de sindicat se folosesc de perioada examenelor pentru a şantaja guvernul să le satisfacă anumite pretenţii de ordin salarial. N-am văzut la aceşti lideri să organizeze proteste pentru a se curăţa sistemul de cadrele didactice incompetente, de a nu mai fi numiţi director de şcoală profesori incompetenţi, de a se stopa desfiinţarea şcolilor la sate şi a plimba elevii cu maşina, în acest caz cheltuielile fiind mai mari decât dacă elevii de şcoală primară ar învăţa în satul lor cum au învăţat şi până acum câţiva ani.
Nu au făcut aceşti lideri grevă pentru a se termina de construit şcolile începute pe vremea premierului Tăriceanu şi de a fi reparate cele mai vechi pentru a nu mai cădea tavanul în capul elevilor. Dar se folosesc de elevi pentru a obţine salarii mai mari, nesfiindu-se s-şi bată joc de ei.
Cred că este momentul ca legea sindicatelor să fie modificată, mai ales pentru anumite sectoare bugetare. De exemplu, să fie interzise grevele celor din Învăţământ pe perioada examenelor de evaluare, de bacalaureat sau de admitere. În administraţie să fie interzisă greva celor care lucrează cu publicul iar în transporturi greva pe perioada concediilor, respectiv lunile iulie şi august. Nu trebuie legiferate abuzurile liderilor de sindicat de a folosi cetăţeanul ca mijloc de presiune asupra puterilor în stat pentru că s-ar putea să se ridice din societatea civilă un lider care să convingă contribuabilii să facă şi ei grevă fiscală pentru a nu mai fi bani de salarii la cei care îşi bat joc de ei.
Nu-i ţine nimeni pe unii bugetari legaţi de scaun. Nu le convine salariu, să plece din sistem, căutându-şi alt loc de muncă Decât mulţi şi proşti, mai bine puţini, deştepţi şi bine plătiţi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Fatalism ancestral
Horoscopul zilei de 8..66.2017
Olguta Vasilescu: Unele salarii erau atat de mari incat disproportia nu putea fi corectata nici macar pana in 2022
Grindeanu: Sunt un membru de partid de 21 de ani, nu sunt venit de ieri - de azi in PSD.
Incep sa nu mai inteleg aceste tensiuni
Dan Mihalache paste bobocii, ca ambasador la Londra.
Haute Culture explica expresia romaneasca
Perchezitii DNA in judetele Botosani, Iasi si Neamt
Dan Voiculescu este detinut model,
dar comisia de liberari conditionate spune ca nu s-a indreptat suficient
Germania isi retrage soldatii din baza turca Incirlik
Tudorel Toader: Se va stabili un prag valoric "rezonabil" pentru abuzul in serviciu
dupa dezbateri cu specialisti
Dragnea, suparat ca ministrul Finantelor nu a fost prezent la votul pentru legea salarizarii:
Este o problema pe care noi o vom regla in interior / Era bine sa vina si premierul. M-a intristat foarte mult aceasta atitudine
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă