Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3346
De la 07 Ianuarie 2003
123968970

Văzându-se destituit, Monacu acuză

  • 7 May 2008, 23:00

De câteva zile circulă informaţii că inspectorul şef din cadru Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Dumitru Monacu va fi destituit din funcţia deţinută. Locul său va fi luat de Mihai Ţurcanu. medic veterinar de profesie, dar, totodată, fratele fostului secretar al prefectului respectiv Florin Ţurcanu. În urma unei conferinţe de presă care a avute loc în cadrul zilei de ieri, susţinută de Dumitru Monacu, am reuşit să aflăm şi motivele demiterii acestuia, desigur în opinia sa.
Potrivit declaraţiilor acestuia, încercarea de destituire din funcţie a fost făcută încă de anul trecut, când doi din inspectorii OJPC-ului au fost chemaţi în faţa unei comisii de disciplină pentru a da socoteală pentru acea amendă dată Eon-ului în valoare de 300 milioane, pentru că a întrerupt curentul electric in repetate rânduri unui aparat de care depindea viaţa unui om.
”Motivele invocate de comisie fiind diverse, ba că procesul verbal nu este întocmit exact , ba că erau stersături. Cu toate ca acesta era susţinut cu argumente legale. Nu mai vorbesc că înainte cu câteva zile înainte de examenul de titularizare am fost chemat şi eu în faţa aceleaşi comisii, vina atribuita a fost că am comunicat presei ce sancţiuni riscă Eon” a declarat Dumitru Monacu.
Motivele s-au repetat şi de aceasta dată lui Monacu, atribuindu-i-se vina că a dat presei informaţii care ulterior au dus la ironizarea instituţiei. Era lansată acuzaţia că, ilegal, conducerea OJPC a procurat combustibil, în condiţii ilegale, combustibil pe căi ilegale. Această informaţie ajungând să fie subiectul unei ironii într-un ziar local. Mai mult de atât Dumitru Monacu susţine că acest atac provine şi în urma deciziei sale de a nu face parte din nici un partid politic. ”Din 2000 până acum nu am fost membrul nici unei formaţiuni politice, dar acum am luat decizia de a activa politic într-un partid politic care este adversar persoanelor care vor să mă vadă destituit” a declarat Dumitru Monacu.
Fostul şef de la OJPC declară că îşi va căuta dreptatea pe cale juridică, având ca scop recuperarea funcţiei sale. Contactat telefonic. Gheorghe Ciubotaru, vicepreşedinte al ANRSP, a declarat „Dumitru Monacu a fost demis din funcţie, pierzându-şi calitatea de funcţionar public în urma managementului defectuos de care a dat dovadă cât timp a condus instituţia”.(Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Javra de poliţist
A poftit la peşte… în perioada de prohibiţie
Program Tele'M Botoşani joi, 8 MAI
Lista PD-L cu candidaţii la Consiliul municipal Botoşani
Accident sau culpă în sabotarea afişajului electoral PD-L?
Limba verde de acasă
Renate Weber condamnă atitudinile fasciste ale politicienilor italieni
La mormântul lui Gojdu
Libretul sanitar în Italia
Oportunitate de a vă califica sau recalifica
S-au cam liniştit apele la preşedinţia judeţului
Ioan Rotundu
Apel pentru o campanie civilizată
Nemulţumiri aşteptate
Patru manageri de spitale au semnat contractul cu CJAS.
Serele vor fi desfiinţate
Buchet de manifestări în cinstea Zilei Europei
Marcela Lozneanu îşi face mea culpa
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog