Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3527
De la 07 Ianuarie 2003
113096335

Profesori botoşăneni dezamăgiţi de proaspătul ministru Mang

  • 7 May 2012, 23:00

Direcţiile pe care noul ministru al Educaţiei, Ioan Mang (foto), le-a creionat pentru examenul de bacalaureat din acest an a dezamăgit multe cadre didactice. În ciuda faptului că fostul ministru Daniel Funeriu a fost unul dintre cei mai controversaţi şefi pe care i-a avut Ministerul Educaţiei, măsurile de securitate pe care le-a luat pentru a împiedica frauda şi a reabilita imaginea acestui important examen din viaţa tinerilor au fost agreate de multe cadre didactice.
Performanţa scăzută a absolvenţilor de anul trecut ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă că seriile următoare vor trebui să pună mâna pe carte şi să nu se mai bazeze pe copiat, aşa cum s-a întâmplat ani la rând, în care bacalaureatul a fost din ce în ce mai devalorizat.
„Ce este bun trebuie păstrat. Numai faptul că există în sălile de clasă camere de supraveghere video ar descuraja orice încercare de fraudă. Noul ministrul am înţeles că nu mai vrea supraveghere atât de strictă şi vom reveni de unde am plecat. A declarat că vrea trei nivele de bacalaureat.
Se poate şi asta, dar înseamnă să facem experienţe la nesfârşit pe elevi. Oricum, iar s-a aşternut incertitudinea peste ce va fi cu examenul de bacalaureat în acest an, deşi timpul este foarte scurt până la organizarea acestuia”
, a declarat profesorul de matematică Daniel Vintiman.
Cu un an în urmă, după rezultatele dezastruoase ale absolvenţilor la bacalaureat, conducerea Ministerului Educaţiei a fost aspru criticată de actualul ministru Mang, care vedea de fapt o nedreptate făcută elevilor, nu un început de examen corect, chiar şi după ce elevii fuseseră avertizaţi serios, din timp, că nu se va mai merge pe copiat. "În faţa unor astfel de rezultate, minima decenţă l-ar fi obligat pe oricare ministru responsabil să încerce să explice cum s-a ajuns la aceasta situaţie.
Actualul ministru al educaţiei, Daniel Petru Funeriu a preferat însă o cu totul şi cu totul altă atitudine. Adoptând un ton triumfalist, el încearcă să-şi facă un titlu de glorie din performanţa şcolară redusă, împroşcând cu noroi atât cadrele didactice, cât şi elevii care au susţinut examenul", comenta cu un an în urmă Ioan Mang. Acesta este susţinătorul introducerii unui Bac diferenţiat, pe trei niveluri. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Rugina sexuală
Caricatura zilei
Horoscop
Diferenţa între un Român și un Rus
Daniel Chitoiu vrea vânzarea a 10% din acţiunile Petrom
Ponta majorează lefurile bugetarilor doar cu 8% din iunie
restul pana la 15% in octombrie sau noiembrie
Bursele scad şi euro pierde teren
după victoria socialistului Hollande în Franta şi a extremiştilor în Grecia
Ie;irea Greciei din Zona Euro ar reprezenta o catastrofă
Chiţoiu se va lupta cu "baietii destepti" din energie în maxim 10 zile
Flutur este mândru de ce se întâmplă în Botoşani
La Ungureni, steagurile PNL fac campanie electorală pe maidan
Aglomeraţie mare pentru un loc în CLM Botoşani
Se caută ingineri la Consiliul Judeţean
Cu ochii pe operatorii de telefonie mobilă
La Pediatrie şi Săveni baza o constituie medicii pensionari
Şi în această lună lefuri mai mici la Nova Apaserv
Traian Basescu a semnat decretul pentru numirea Guvernului Ponta
De câte ori a „marjat” în viaţ㠄Gogoşica”
Ioan Rotundu
Aşchia nu sare departe de trunchi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă