Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1976
De la 07 Ianuarie 2003
123660722

Cum a reuşit Muc cel Mic să pună pe jar autorităţile statului

  • 12 May 2023, 19:07

Un copil din Constanţa, în vârstă de 5 ani, pe care eu am decis să-l numesc Muc cel Mic (personaj din echipa lui Robin Hood), a venit la şcoală şi a intrat pe terenul de sport cu o armă cu lunetă de tip airsoft, dar şi cu câteva pistoale jucărie. Cum s-ar putea înţelege la prima vedere, Muc s-a prezentat înarmat până-n în dinţi şi gata de atac.
Profesorul de educaţie fizică i-a confiscat arma şi a depozitat-o într-un dulap din şcoală, după care şi-a văzut de ale lui. A doua zi, directorul şcolii aflând de „actul terorist”, mai ales îngrozit de cât de înarmat era Muc, a sunat la Poliţie. Probabil că poliţiştii, cu sirene pornite, însoţiţi de mascaţii înarmaţi de război, cu o grupă de negociatori,au luat cu asalt şcoala.
Telefonul directorului la Poliţie a pus pe jar autorităţile statului, vigilente în ultima perioadă faţă de elevii care vor tot mai mult să-i copieze pe cei americani, dacă tot părinţii lor se mândresc cu democraţia americană, de ce nu s-ar mândri şi ei, plagiind (că asta-i moda prezentă la mai marii în stat) ce fac în şcoli americanii de vârsta lor.
Din declaraţiile de presă date de autorităţile statului putem reconstitui doar câteva din acţiunile întreprinse de acestea. Poliţia a anunţat că arma cu pricina nu necesita autorizaţie de posesie, nu avea muniţia aferentă (un fel de bile cu vopsea) şi nici nu era funcţională.
Cu toate acestea, părinţii copilului au fost amendat cu 5 mii de lei, fără a ni se spune în baza cărui temei legal. A mai trâmbiţat cu vocea ce se vrea milităroasă, dar sforăitoare precum fornăitul taurului când vede roşu în faţă, că a deschis şi un dosar penal „pentru rele tratamente aplicare minorului”
. Nu ne spune Poliţia cine anume l-a tratat rău pe minor dar putem deduce. După ce profesorul i-ţa confiscat arma, probabil Muc cel Mic s-a trântit cu fundul de pământ şi a început să zbiere „tata!, tata!, mi-a luat jucăria!”.
Cei de la Protecţia Copilului Constanţa n-au ratat prilejul de a se lăuda că l-au consiliat pe băieţel, fără a ne spune în ce a constat consilierea. Probabil că psihologul i-o fi promis că-i recuperează el arma de la directorul şcolii şi i-o restituie, numai să nu mai zbiere, că nu-i frumos şi nu pot dormi pensionarii în bloc şi se apucă de proteste sociale că au pensia mică.
Nici conducerea Inspectoratului Şcolar Constanţa n-a ratat prilejul de a se făli public că au deschis o anchetă asupra profesorului pentru a afla de ce n-a anunţat imediat Poliţia când a descoperit că Muc cel Mic s-a prezentat înarmat, gata de un atac furibund că profesorul nu prea ştie ce are de făcut la ora de sport.
Cert ceste că Muc cel Mic a devenit un erou naţional de genul „nu faceţi ca el”, iar pentru că în şcoală nu mai există gazeta de perete ca elevul de grădiniţă să fie aspru criticat şi caricaturizat, este acum aspru condamnat de autorităţile statului pe mijloacele media locale şi naţionale.
Când eram mici, cam toţi băieşii ne-am jucat „ţac - pac”, fără ca Miliţia lui Ceauşescu să ne fi anchetat. În democraţie, Poliţia lui Iohannis ne anchetează copii şi bătrânii pentru că se tem. Au conştiinţa încărcată de multe fărădelegi şi noaptea au coşmaruri, visând că noua generaţie ce vine din urmă ăi va judeca aşa cum a fost judecat Ceauşescu.
Muc cel Mic a provocat scandalul exact pe când se stingea scandalul provocat în Parlament de către cei de la AUR care debutase cu prezenţa la serviciu a unei angajate AUR ce avea în genată 4 gloanţe de tip breloc, aşa cum mai vedem pe la câte unii dintre noi.
Astăzi, tot la Parlament, s-a consumat un nou act de vigilenţă a celor de la SPP. Au descoperit 2 moşnegi de peste 70 de periculos de înarmaţi. Unul avea 2 bricege, iar celălalt un box. Când eram elev, şi eu veneam la şcoală cu câte un cuţitaş peştişor la brâu. Aşa vedeam la ciobani şi i-am imitat. Niciun învăţător sau profesor nu ne lua în seamă cuţitaşul. Acum este văzut a fi mai periculos decât baioneta de la armă .Este rodul violenţei verbale şi fizice pe care elevii o văd la parlamentari şi guvernanţi.
Bătrânii erau invitaţi la o dezbatere pe tema Revoluţiei din decembrie 1989. N-au mai participat pentru că au fost săltaţi de Poliţie pentru a fi anchetaţi.
Comunicatul oficial nu de spune dacă bătrânii erau membri sau simpatizanţi AUR şi nici pe cine aveau de gând să-l măcelărească. Succesiunea aceasta de evenimente mediatizate ca extrem de periculoase pentru siguranţa vieţii noastre îmi dă de gândit. De fiecare dată când autorităţile statului au procedat într-o astfel de manieră, de fiecare dată s-a încercat abaterea atenţiei publice de la câte o mişelie făcută de guvernanţi.
Sper să aflăm în aceste zile ce stă, de fapt, în spatele acestor scandaluri puternic mediatizate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cine pune căpăstru abuzurilor magistraţilor?
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 8 – 14.05.2023
Bancul săptămânii: Fetiţa spune lucruri trăsnirte
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
„Dar de ce nu mă cunoaşteţi oare?”
Cum a încercat Daniel Horodniceanu să-l intimideze pe polițistul care l-a tras pe dreapta / Reacția fostului șef DIICOT și a sindicatelor din Poliție
Două dosare care ce-l declară infractor pe baronul local Nazare
Ioan Rotundu
Vama Stanca - contrabanda cu tigari in impas
Recidiva îi bate la uşă cu un adaos de condamnare
Ioan Rotundu
Ping-pong cu dosarele penale
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog