Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2410
De la 07 Ianuarie 2003
123661156

Cum a sărbătorit 8 Martie, senatorul Papalete de Vlăsâneşti

  • Ioan Rotundu
  • 7 March 2017, 23:00

Pentru modul său repezit de a acţiona, fostul primar de Vlăsâneşti cu titlu de baron local şi actual senator PSD Lucian Trufin (foto 1) a fost poreclit de săteni Papalete. Ca senator, Papalete face ceea ce a făcut şi ca primar, numai că acum o face la scară naţională.
Adică este adânc preocupat de problemele partidului pe care-l slujeşte cu credinţă. Ori de câte ori se află în situaţia de a ridica mâna să mai voteze câte un articol de lege menit să-i apere pe corupţi sau să-i scape de la pârnaie, senatorul Papalete emite câte un comunicat de presă sau postează pe Facebook câte un text prin care preamăreşte grija liderilor PSD de soarta naţiunii române, abătând astfel atenţia de la mizeria votată .
Dar să trecem de la generalităţi la a enumera câteva acţiuni concrete ale senatorului. Deşi, potrivit diplomei de licenţă despre care sătenii nu ştiu cânt a obţinut-o, ei ştiindu-l doar de tractorist, senatorul este de profesie inginer electronist. Cu toate acestea se prezintă ca un membru al Senatului extrem de activ în Comisia pe agricultură, nesfiindu-se să dea lecţii de agricultură chiar specialiştilor din domeniu.
Recent, senatorul a iniţiat o acţiune de propagandă în ce priveşte cultura de roşii. Le-a spus ţăranilor că PSD-ul le-a creat oportunitatea de a se îmbogăţi cultivând roşii în solarii, cultură pentru care vor primi substanţiale subvenţii.
De crezut l-o fi crezut cei care nu-l cunosc dar sătenii din Vlăsâneşti n-au cum să-l creadă. La ieşirea din satul Vlăsâneşti spre Săveni, lângă calea ferată ,se află solariile fostului primar ajuns senatorul Papalete. Solariile sunt părăsite, abandonate pentru că pozacă proprietarul lor a constatat că nu-i mare sfârâială să cultivi roşii. În schimb a pus bazele unei lăptării, tot la intrarea în sat, unde ziua se aduce laptele colectat de la crescătorii de animale iar noaptea se procesează. Spun cârcotaşii din sat că activitatea de producţie se desfăşoară mai mult la negru dar că nimeni nu îndrăzneşte să controleze ce se întâmplă în interiorul făbricuţei. N-a scos creiţari de pe urma roşiilor dar recuperează de pe urma laptelui, aşa că nimic din ce a făcut şi face nu-i în pierdere la Papalete.
De când a plecat senator la Bucureşti, interimatul la Primărie l-a luat viceprimarul Romică Trufin. Nu-s rude, doar coincidenţe de nume. Acum interimarul se scarpină după ureche văzând cu ce moştenire s-a pricopsit de pe urma lui Papalete. Bătaie de cap îi dau mai ales gunoaiele. Rampa de selecţie amenajată pe bani buni a devenit o groapă de gunoi luată în stăpânire de câinii satului (foto 3).
Oamenii plătesc taxă de salubrizare 2 lei/lună/persoană dar firma care colectează gunoiul n-a mai dat prin comună. Nici cei de la Garda de Mediu n-au curajul să intre pe moşia baronului de Vlăsâneşti ajuns senator de PSD. Aşa că, gunoiul a redevenit stăpânul imaşului de la marginea satului Vlăsâneşti cum mergi spre Hăneşti.
Dacă în timpul săptămânii Papalete munceşte de zor în Senat, la sfârşit de săptămână trage tare în interesul comunităţii pe care a păstorit-o ca primar. Ales senator, funcţia de primar a devenit vacantă. Se pregătesc noi alegeri, aşa că Papalete nu lasă să-i scape ceva care să-i îngrijoreze pe cei din PSD.
Duminică, 5 martie, pozaa decis ca PSD-ul să le sărbătorească pe tovarăşele .lor de viaţă. La semnul lui Papalete, femeile social-democrate, alese pe sprânceană, au fost invitate la Căminul cultural din Sârbi, unde au fost felicitate personal de domnul senator, cinstite şi răsplătite pentru credinţa lor faţă de partid cu câte o floare.
Cu acest prilej, senatorul a stabilit că viitorul candidat al PSD la funcţia de primar va fi fostul său consilier personal Andrei Boaru, punând astfel capăt luptelor interne. Ieri, prin satul Vlăsâneşti umblau trimişii Primăriei să înmâneze femeilor câte o floare din partea primarului interimar şi a domnului senator. Nu prea erau bine organizaţi distribuitorii de flori pentru că, în prezenţa mea, o doamnă a primit de două ori câte o floare (foto 2) pentru că doi funcţionari ai primăriei se urmăreau pe aceiaşi uliţă a satului.
Referitor la modul în care senatorul Papalete a organizat sărbătoarea zilei de 8 Martie am câteva nedumeriri. De ce n-a fost prezentă la eveniment şi nevasta şoferului, colega sa de Senat Doina Federovici? Era firesc, de vreme ce când Trufin era primar i-a acordat diploma de cetăţean de onoare al comunei Vlăsâneşti. N-a fost invitat nici colegul său de suferinţă la DNA, primarul Relu Târzioru de la Săveni Prezenţa preotului paroh o interpretez ca fiind justificată. Trebuia să de-a dezlegare celor prezenţi să îmbuce bucatele de dulce puse pe masă în prima duminică de post al Paştelui.
Eu m-am dus ieri la Vlăsâneşti să aflu noutăţi despre dosarul lui Papalete aflat în lucru la DNA Suceava dar mi-au împuiat sătenii capul cu alte minuni. Cât despre dosar, într-o ediţie viitoare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Romania Libera: Mugur Isarescu ar fi semnat note informative la Securitate sub numele de cod "Manole"
Augustin Lazar: E de evitat sa avem acte de clementa pentru fapte de coruptie
Kovesi: Gratierea nu ar trebui sa se aplice celor care au comis fapte de coruptie
Iohannis, despre referendumul sau:
Am lasat-o mai incet, societatea s-a exprimat prin protestele care au avut loc
Parlamentarii PSD au votat "in bloc" ca seful serviciului secret al Politiei sa nu mai fie numit de premier,
ci de ministrul de interne loial lui Dragnea
Cine beneficiaza de amendamentele propuse de Serban Nicolae la proiectul de gratiere
Liviu Dragnea: Categoric nu sustin o lege a gratierii pentru fapte de coruptie
Liviu Dragnea explica ce a facut cu milionul de euro incasat de la Costel Comana:
O parte a fost folosita pentru constructia casei din Alexandria iar o alta parte in alte scopuri
Guvernul nu sustine amendamentele depuse de Serban Nicolae
Intra in dezbatere publica proiectul Legii preventiei
Ministerul Finantelor Publice suspenda temporar ocuparea posturilor vacante si promovarile
Guvernul anunta anularea penalitatilor de intarziere pentru rau-platnicii la Fisc care fac esalonare
Controale la magazinele on-line
Felicitare 8 Martie - Cabinet parlamentar Cristian Achiţei
Horoscopul zilei de 8.03.2017
: Bancul zilei: Leac original
Comunicat de presă APIA Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog