Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10154
De la 07 Ianuarie 2003
111049211

Pentru că poliţiştii i-au luat casa cu asalt

Speriată, sluga poliţistului Vaipan s-a supus Legii omertei

  • Ioan Rotundu
  • 11 March 2021, 18:05

Duminică, 7 martie 2021, spre seară, pagina pe Facebook a Jurnalului a fost luată cu asalt de către familia Dimureac din Ştefăneşti. Băiatul Daniel Dimureac îmi cerea prin mesaje ca neapărat să le pun la dispoziţie numărul meu de telefon.
„Bună ziua! Îmi puteţi da numărul dumneavoastră, vrea tata să vorbească ceva cu dumneavoastră. De la Ştefăneşti vă deranjăm!” este unul dintre mesajele lui Daniel (foto pe coperta înregistrării).
„Vă rog un număr de telefon să vorbim. Dimureac Dănuţ Ştefăneşti” a fost mesajul Andreei Dimureac, elevă la liceul din Ştefăneşti.
Pe pagina de Facebook a Jurnalului există numărul meu de telefon, adică este public. Dar căzând că eu nu reacţionez în nici un fel la mesajele lor, Daniel Dimureac a revenit cu „0751.946.xxx. Sunaţi-mă dumneavoastră, dacă doriţi. Ştie tata multe informaţii despre Vaipan, fiind foşti prieteni”
Citind acest mesaj, am dat mai multe telefoane la persoanele de contact din Ştefăneşti, persoane care mi-au confirmat că acest Dănuţ Dimureac, împreună cu soţia sa, au fost oameni de casă la poliţistul Ciprian Vaipan (foto), cel considerat în oraşul Ştefăneşti ca fiind capul mafiei din Poliţia oraşului.
L-am sunat pe Dănuţ Dimureac şi aşa am aflat că poliţistul Vaipan îl obligă să fie martor fals în procesul pe care acesta l-a intentat primarului oraşului Ştefăneşti Florin Buţura, administratorului financiar Alin Corduneanu şi subsemnatului pentru că ne-am permis să dezvăluim public o parte dintre afacerile ilegale ale acestui agent de poliţie care, practic, face legea în oraş.

Dimureac, în dialogul cu mine confirmă o parte dintre cele scrise în Jurnalul şi a insistat să i-au legătura cu el pentru a-mi relata toate ilegalităţile şi abuzurile poliţistului. „Aveţi de scris un roman” susţine Dimureac. M-am înţeles cu el ca miercuri sau joi, această săptămână, să-l vizitez acasă pentru a înregistra denunţul său despre poliţistul Vaipan.
Numai că, începând de luni seara, Dimureac nu mi-a mai răspuns la telefon. Nici în ziua de marţi şi miercuri. În schimb, am primit un telefon de la Ştefăneşti iar sursa mi-a explicat că nişte poliţişti au fost acasă la Dimureac şi l-au convins „să nu mai de informaţii lui Rotundu”..
Este important de menţionat că Dimureac s-a decis să facă dezvăluirile supă ce la Poliţia Oraş Ştefăneşti s-a deschis un dosar de „ultraj” pe numele fiului său Daniel Dimureac.
Joi, 11 martie 2021, m-a deplasat la Ştefăneşti, la locuinţa lui Dănuţ Dimureac. Omul era în stradă şi trebăluia la autoturismul personal. M-a văzut şi n-a dat bir cu fugiţii. Dimpotrivă, s-a arătat deschis dialogului. Imediat a venit şi soţia sa dar şi băiatul cu dosarul de „ultraj”.
Dimureac a recunoscut că a primit vizita unor poliţişti: „Au fost mai mulţi şi în mai multe rânduri. Mi-au cerut să nu spun nimic despre poliţistul Vaipan” – mi-a explicat Dimureac şi a continuat: „Să nu spun cum Vaipan a distrus maşina poliţiei. Am fost acolo şi l-a scos dintre fiare. Să nu spun cum a furat curent de la sediul Poliţiei şi a luat foc instalaţia. Se vede şi acum urmele incendiului că nu am mai dat cu var. Să nu spun despre afacerile sale cu pământul, cu ţigările de contrabandă, cu rulota. L-am slugărit iar pentru că am refuzat să-l mai slugăresc se răzbună pe băiatul meu făcându-i un dosar. Să se lupte cu mine, nu cu copilul. Mi-au cerut să fiu martor fals în procesul cu dumneavoastră” îmi spunea Dimureac că i-au cerut poliţiştii să nu-mi spună.
Soţia sa, care a vândut vara la rulota de tip fast food a lui Vaipan amplasată strategic pe malul lacului de acumulare Stânca unde se vine la plajă, afacerea fiind în comun cu un anume Başagă, fost poliţist la Frontieră, îmi spunea că aprovizionarea o făcea Vaipan cu maşina poliţiei.
Dimureac a completat-o şi mi-a explicat cum Vaipan l-a trimis cu muncitori acasă la Raluca Stâncescu, în Botoşani, să-i rezolve trenurile gospodăreşti. Faptele se leagă între ele. Stâncescu era atunci prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi acoperea toate infracţiunile poliţiştilor. Acum stă după gratii pentru 6 ani şi 8 luni. Spală chiloţi la Penitenciarul din Gherla. Gaşca lui Şerbănoiu se bucură încă de libertate.
După ce mi-au spus toate acestea, susţinând că n-au voie să mi le spună pentru că le-a interzis poliţiştii veniţi peste ai în casă, Dănuţ Dimureac mi-a promis că mă va contacta pentru „să scrieţi un roman”, dar deocamdată trebuie să tacă ca să-şi salveze băiatul de „ultraj”.
Dănuţ Dimureac este o a doua persoană din Ştefăneşti care s-a arătat dispusă să vorbească despre gruparea mafiotă formată din poliţişti, vameşi şi poliţiştii de frontieră care au pus stăpânire pe oraş. Şi din nou ameninţările poliţiştilor s-au dovedit eficiente, ambele persoane bătând în retragere. Legea omertei funcţionează şi la Ştefăneşti. Funcţionează pentru că procurorii de la DNA şi DIICOT nu-şi fac datoria din motive doar de ei cunoscute.
Dimureac mi-a explicat că dacă din fruntea IJP Botoşani nu va dispărea comisarul şef Viorel Şerbănoiu, corupţia din poliţia botoşăneană nu va dispărea. N-am argumente să-l contrazic!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Explicaţia „ştiinţifică” a poliţistului
Horoscopul săptămânii 8 – 14 martie 2021
Hahalerele sindicale care l-au luat prizonier pe Mariniuc
Ioan Rotundu
Cârdăşia dintre directorul beţiv şi primarul infractor naşte noi ticăloşii
Ioan Rotundu
Altarul din casa lui Dan Pungă şi corupţia din IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Războiul Câţu - Voiculescu ş gândirea cazonă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă