Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
38007
De la 07 Ianuarie 2003
108678987

La Copălău, uliţele sunt făţuite şi podurile zdrenţuite

  • 7 November 2010, 23:00

Iar o să se supere Didel Marius Ceplinschi, primarul liberal al comunei Copălău, dar n-am cum să nu-l ajut în muncă, spunându-i adevărul verde în faţă. S-a mai supărat pe mine şi fostul primar Mihai bBaltă că am scris despre el cum că a pierdut alegerile din vara lui 2008 pentru că vreme de trei mandate nu s-a prea ostenit pentru cei din Copălău. Dar i-a trecut supărarea, că nu-i fire ranchiunoasă.
Sâmbătă, 23 octombrie, am filmat la Copălău reportajul intitulat „Usturoi de Copălău”, care a şi fost difuzat pe postul Tv SOMAX Votoşani, fiind extrem de biune primit de telespectatori. . În timp ce umblam prin comună şi filmam fel de fel de cadre, am fost nevoiţi să trecem de mai multe ori peste râul Miletin, cel care taie localitatea Copălău exact prin mijlocul satului.
Vreo două poduri erau cam şubrede, dar cu bătrâna noastră Dacie ne-am înghizuit să le trecem. La ultimul pod încă am avut probleme. Înaintea noastră mergea o căruţă încărcată cu lemne. Am aşteptat să treacă ea mai întâi podul pentru a nu crea suprasarcină.
Nu mică ne-a fost surpriza să vedem cum abia intrată pe pod, una din scânduri a cedat iar roata faetonului a intrat în gaură, Lemnele sau prăvăli şi numai o minune a lui Dumnezeu a făcut să nu prindă pe nici unul dintre cei trei cetăţeni care stăteau călare deasupra lor. Am filmat accidentul (foto şi filmuleţul nr. 1) şi apoi ne-am făcut curaj să trecem podul.
Tot în acea sâmbătă ne-a atras atenţia faptul că maşinile societăţii Tehnic Asist, societatea care asfaltează uliţele satului Copălău, cărau un fel de nisip amestecat cu lut. Cum acest amestec se folosea ca ultim strat la uliţa ce urma a fi asfaltată, ne-am mirat mult, mai ales că nu trecuse o lună de zile de când am scris că la Copălău societatea Tehnic Asist lucrează pozade mântuială. S-a supărat atunci pe mine primarul Ceplinschi. Să se supere şi acum, dar nu pe mine, ci pe societatea Tehnic Asist care-şi bate joc de banii publici folosind materiale neadecvate (filmuleţul nr. 2).
Sâmbătă, 6 noiembrie, am-am deplasat pentru filmări în comuna Frumuşica, în vederea realizării reportajului „Clanul fraţilor Gavril”. Curiozitatea ne-a făcut să vizitez la Copălpu din nou podul cu pricina, pentru a vedea dacă a fost reparat. Da, a fost cârpit cu două bucăţi de scândură din care ies la vedere două cuie de mari dimensiuni, adevărate capcane nu numai pentru anvelopele maşinilor ci şi cele ale faetoanelor.
În rest, podul arată tot zdrenţuit şi la unul din capete cu scândurile putrezite şi rupte, sub care se casă o gaură capcană care (foto 2), dacă la vvreme de noapte nu va fi observată, vehiculul ghinionist va ajunge în apele Miletinului.
Este un lucru lăudabil că primarul Ceplinschi asfaltează uliţele satului. Dar poate că se cădea ca mai întâi să modernizeze podurile. Pentru că uliţele arată acum făţuite iar vreo două poduri zdrenţuite rău de tot. Dacă am în vedere că primarul este inginer la bază, adică ttehnic în gândire, ar fi trebuiit să vadă aceste disfuncţiuni şi singur, nu să i le arate presa de la Botoşani.
Se cer bani mulţi pentru modernizat un pod, dar reparaţiile se pot face cu puţină voinţă şi interes local, nefiind nevoie decât de câţiva dulapi de scândură. Iar Copălăul este înconjurat din toate părţile de pădure. Aşa că reparaţiile, până va sosi vremea modernizărilor, se pot face cu bani foarte puţini. Bani doar pe materiale, că munca trebuie s-o facă cei asistaţi social şi care sprijină toată ziua zidurile crâşmelor din localitate.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Totul gratuit, oferit de PSD
Anunţ angajare
Bancul zilei: Ce-i arată Ion Măriei,,, sub plapumă
Recompensă record încasată de piraţii somalezi pentru a elibera un vas
ANAF vrea să ramburseze în luna noiembrie TVA în valoare de 954,68 milioane lei
Legea Educaţiei destramă coaliţia de guvernare
Jenson Button a scăpat nevătămat după un atac armat in Brazilia
Salariile bugetarilor vor creşte în 2011
dar nu la nivelul de dinaintea reducerii cu 25%
Anvelopele de iarnă noi se scumpesc
vânzările pentru cele second hand se vor dubla
TVA va rămâne la 24% cel puţin câţiva ani
SUA ar putea intra in război cu Iranul şi în confruntări cu China
ministrul de externe din Iran: senatorul glumeşte
O să rămân la vinărie şi o sa produc vin bun
Arhitectul roman Dorin Ştefan va proiectă Turnul din Taiwan
Un spirit haretian golit de conţinut
Ioan Rotundu
Păunescu nu poate fi asemuit cu Eminescu
IŞJ Botoşani duce dorul unui jurist
Protecţia Copilului se aşteaptă la un val de asistaţi social
Profesorii vor fi instruiţi în folosirea calculatorului
AJOFM se plânge de plăţi nelegale la asistaţii sociali
Cei din administraţia publică Botoşani nu se dau reduşi
300 de botoşăneni ar putea fi finanţaţi la programul „Casa Verde”
Spitalul de Pediatrie vrea finanţare pentru CPU
Marcajul pietonal din faţa Spitalului mutat mai la vale
Cetăţeni moldoveni cercetaţi penal pentru trafic ilegal cu ţigări
Astăzi, jandarmii botoşăneni sfinţesc o troiţă în curtea instituţiei
Adoptaţi un căţel de la padocuri!
Săracii deputaţi bogaţi de Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă