Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25684
De la 07 Ianuarie 2003
120705750

Editorial

Iresponsabilitate şi aroganţă aplaudate demagogic

  • Ioan Rotundu
  • 7 November 2016, 23:00

Luni, actualul legislativ şi-ţa încetat activitatea în plen într-o atmosferă plină de iresponsabilitate şi aroganţă manifestate de liderii partidelor care formează troica corupţiei, respectiv PSD-ALDE-PRU, cel mai vocal fiind liderul PSD Liviu Dragnea, serios candidat la titlul de cel mai mare impostor politic postdecembrist. Cu bagajele la uşă, parlamentarii au votat pe bandă rulantă toate iniţiativele legislative privind pomenile electorale, după care s-au dus spre judeţele de provenienţă pentru a desfăşura o campanie electorală care să le aducă un nou mandat şi mult râvnita imunitate în faţa legilor penale.
Degeaba a încercat ministrul Muncii Dragoş Pâslaru, ca o ultimă speranţă, să-i responsabilizeze pe parlamentari să nu voteze majorările salariale propuse prin puzderia de amendamentele pentru că întreaga sa strădanie a fost un fel de propovăduire în pustiu. Total indiferenţi la resursele şi potenţialul bugetului de stat, parlamentarii PSD-ului şi aliaţii lor au votat într-o atmosferă plină de ipocrizie şi demagogie, de populism majorări salariale care dacă s-ar aplica ar crea şi mai mari discrepanţe între salariile aferente aceleaşi funcţii ocupate. Majorările salariale aprobate avantajează bugetarii din sănătate şi învăţământ cu salarii mari şi-i nedreptăţeşte pe cei nou angajaţi.
Practic, dintr-o salarizare unitară pentru sistemul bugetar propusă de Guvernul Cioloş, prin amendamentele aplicate parlamentarii PSD şi-au bătut joc de întreg efortul depus de ministrul Muncii9 cu liderii de sindicat de a rezolva odată pentru totdeauna inechităţile salariale care se menţin de ani de zile.
Mai mult, oportunişti şi lipsiţi de solidaritate socială, liderii de sindicat din sănătate şi învăţământ s-au asociat demersului iresponsabil al parlamentarilor din PSD şi au aplaudat frenetic pomana salarială populistă, trecând sub tăcere răul pe care l-au făcut acelor angajaţi care vor fi dezavantajaţi de modul în care se vor aplica majorările, dacă se vor aplica vreodată.
Un deputat ca Adrian Solomon (foto) venit de la Vaslui şi care l-a ameninţat cu moartea pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, un profitor demagog, a ajuns preşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor iar de pe această poziţie şi-a bătut joc în văzul ţării de specialiştii din ministerul Muncii veniţi la comisie să explice că bugetul ţării nu poate suporta aceste majorări salariale.
Aceştia sunt parlamentarii votaţi în 2012 pe listele fostului USL şi tot ei vor fi cei votaţi din nou pe listele PSD, ALDE şi poate PRU. Cu astfel de iresponsabili şi nepregătiţi profesional se luptă Guvernul Cioloş de aproape un an de zile să repare în finanţele şi economia ţării ce-au stricat guvernele postdecembriste de stânga şi de dreapta. Printre votanţi se află şi parlamentarii PSD botoşăneni. Ştie Tamara Ciofu care sunt sursele de formare a bugetului ţării şi principalele cheltuieli care au prioritate în a fi acoperite integral precum apărarea ţării, a menţine sistemul de sănătate, educaţie şi mai ales importanţa alocărilor pentru investiţii?
Nu are habar dar a votat şi va veni la Botoşani ca să cotcodăcească ce pomeni electorale a mai ouat partidul său şi că botoşănenii să vină la vot şi să voteze cu candidaţii PSD-ului ca să-i ocrotească şi pe mai departe cu alte noi pomeni fără a le cere să iasă la muncă.
Arogant, Liviu Dragnea i-a citit ministrului Pâslaru din Codul penal ce-l aşteaptă pentru că a minţit că nu sunt bani la buget pentru majorările salariale aprobate cu dărnicie de PSD. Omul acesta cu statut de condamnat şi inculpat într-un alt dosar n-are pic de respect pentru poporul în numele căruia crede el că vorbeşte. Dacă era cineva mincinos în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de luni, acel mincinos era chiar Dragnea pentru că a afirmat că majorările au fost legal aprobate, şi n-au fost pentru că erau interzise de Legea fiscală, că sunt bani la buget şi nu sunt. Dragnea a minţit cu o seninătate debordantă încât ministrul Pâslaru n-a mai avut replică în faţa unui asemenea tupeu şi a lipsei de responsabilitate.
Spunea Dragnea că medicii, profesorii merită salarii majorate şi că ei nu sunt pomanagii care stau cu mâna întinsă să primească un salariu decent. Dar Dragnea n-a pomenit nimic despre faptul că acei profesori pe care-i plânge au adus elevii ţării la un procent de 42% de analfabeţi funcţionali, adică nu înţeleg ceea ce citesc din manual sau din alte tipărituri.
Vine din urma noastră o generaţie de analfabeţi şi ignoranţi. Cum va arăta România când toţi aceştia vor deveni politicienii de mâine, parlamentari, miniştri şi aleşi în administraţia centrală şi locală? Pe Dragnea şi clica lui nu-i interesează cum va arăta Româna peste 20 de ani, îi interesează să mai prindă un mandat cei de acum şi să scape de teroarea celor de la DNA, tăindu-le din competenţe.
Ultima carte pe care o mai joacă social-democraţii este să grăbească modificarea Constituţiei pe motiv de redefinirea familiei. Vor ei un referendum pe această temă odată cu alegerile parlamentare. Le-ar conveni de minune pentru că românii ar fi mai concentraţi pe tema falsă a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex decât de penalii de pe listele partidelor, cei mai mulţi în PSD. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ministrul Muncii vs. Liviu Dragnea in Parlament.
Seful PSD a amenitat Guvernul cu un articol din Codul Penal, acuzandu-l de minciuna
Camera Deputatilor a adoptat creşterile e salarii si sporuri in sanatate si educatie;
maririle au un impact bugetar de 4,85 mld lei/ PNL a boicotat sedinta, cvorumul a fost
Initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei pentru redefinirea familiei,
pe ordinea de zi a ultimului plen al Senatului
Senat: Cresteri de pensii, adoptate tacit;
punctul de pensie - cel putin 40% din salariu mediu brut, incepand cu 1 ianuarie 2017
Popescu Piedone, trimis in judecata pentru conflict de interse
dupa ce ar fi semnat autorizatii pentru firmele copiilor lui
Sorin Blejnar, adus cu mandat la DNA Ploiesti.
Fostul sef ANAF este inculpat intr-un dosar penal - surse
Maşină şi clădiri aprinse de scurtcircuite electrice
Maşină şi clădiri aprinse de scurtcircuite electrice
Circa 42% dintre elevii romani de 15 ani sunt analfabeti functional,
nu inteleg ce citesc - studiu centru educational
Scandal in Asia din cauza unui transport de deseuri toxice din Romania, ajuns acum in Hong Kong
Clinton are un avans de 3-4 procente in fata lui Trump, arata trei sondaje din SUA
Un deputat francez propune demararea procedurii de destituire a presedintelui Hollande
Horoscopul zilei de 8.11.2016
Bancul zilei: Replică inteligentă
Moldova, vodka și ortodoxia
Redefinirea familiei, manipulare religioasă şi politică
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă