Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3641
De la 07 Ianuarie 2003
123154889

pnl

Botoşani: Ciurul lui Marcel Georgescu de la Nova Apaserv

  • 7 October 2013, 23:00

Este cunoscut de botoşăneni faptul că cea mai mare parte a lucrărilor de modernizare a reţelei de apă din municipiul Botoşani s-a realizat sub mandatul lui Marcel Georgescu, ca manager al societăţii Apa Grup şi apoi Nova Apaserv. Reţelele principale de aducţiune a apei, numite magistrale, au fost înlocuite de către societatea bucureşteană Hidroconstrucţia. Vechile ţevi de metal au fost înlocuite cu ţevi confecţionate dintr-un plastic special.
Mai ştiu botoşănenii că mare chin au avut de suportat cât au durat aceste lucrări, mai ales că firma Hidroconstrucţia a lucrat în bătaie de joc şi cu mari intervale de timp de stagnare a lucrărilor. Cât au durat acest5e lucrări, cel puţin noi, cei de la Jurnalul, am scris că lucrările sunt de mântuială şi că va veni vremea când cineva va trebui să răspundă de modul superficial în care se lucrează.
Nici bine n-a fost numit manager al societăţii Apa Grup de către Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, că Georgescu semna corespondenţa cu titlul de ing. dr. Nu cunosc ce temă a abordat inginerul Georgescu în lucrarea sa de doctorat, dar despre competenţa sa profesională nu mai trebuie să vorbim noi, vorbesc faptele sale din perioada cât a condus societatea.
Iar faptele sunt de o incompetenţă crasă. Când îţi este lumea mai dragă, atunci de sub stratul gros al asfaltului ţâşneşte apa în cele mai centrale locuri. În zona din faţa Mall-ului există un racord chiar la intersecţia semaforizată de ieşire din Calea Naţională şi înscriere pe strada Griviţa. De când Hidroconstrucţia a finalizat lucrările, acest racord a cedat până acum de cel puţin trei ori, numărate pozanumărate de noi. Câtă vreme lucrarea a fost în termenul de garanţie, reparaţiile le-au efectuat cei de la Hidroconstrucţia iar cei de la societatea Nova Apaserv i-a asistat. Numai că i-a asistat prost de fiecare dată, pentru că nu trecea mult timp de la ultima reparaţie şi racordul ceda din nou.
Ultima dată racordul a cedat în vara anului trecut. Sâmbătă noaptea a cedat din nou. Un şuvoi de apă se întindea duminică dimineaţa din faţa Mall-uluii până spre biserica Sf. Ilie. Cei de la urgenţele societăţii nu s-au deranjat decât ieri dimineaţă în jurul orei 09.30. Treceam prin zonă când echipa se organiza să spargă asfaltul. Unul dintre muncitori m-a cunoscut şi făcea aluzie la lucrările proaste făcute de Hidroconstrucţia. N-am dorit să polemizez cu el că nu era cazul.
Dar să-i întrebe acel muncitor pe şefii săi cum au recepţionat lucrările de la Hidroconstrucţia şi cum au supravegheat desfăşurarea acestora pe parcursul celor câţiva ani. Iar şefii să-l întrebe pe el cum a supravegheat lucrările de reparaţii ale celor de la Hidroconstrucţia cât au intervenit pe perioada de garanţie.
Acum reparaţiile se fac pe banii noştri şi pe competenţa profesională a celor de la societatea Nova Apaserv. Să vedem cât timp vor ţine aceste reparaţii care tocmai se efectuează. De acum nu se va mai putea da vina pe cei de la Hidroconstrucţia.
Problema esenţială este că nimeni nu a fost tras la răspundere pentru sutele de milioane de euro cheltuite pe seama buzunarului nostru, mai ales că pe lângă lucrările de proastă calitate s-a furat la greu din fondurile alocate.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Semne proaste
Victor Ponta micşorează marea descentralizare
Poliţia Rutieră şi inspectoratele şcolare nu vor trece in subordinea autoritatilor locale
Salariile nete din august, mai mici in medie cu 31 de lei fata de cele din iulie
Petru Grozavu: Rusia de pe Nistru
Rejudecarea Dosarului Transferurilor amanată pentru 14 octombrie
A apărut Ordonanţa cu privire la insolvenţă şi faliment
Victor Ponta, despre dosarul Fraudă la referendum
dosar sută la sută politic, judecatorii vor infirma acuzaţiile procurorilor
Anexă gospodărească incendiată din joacă de un copil
Furaje incendiate de un fumător neglijent
Tradiţionala tabără de pictură la Moşia Cai de Vis
Paranghelie cu strigături la Şcoala din Chiţoveni - Flămânzi
învăţătorul mincinos este membru PSD
Aşa tânăr, şi Gheorghe?!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog