Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2802
De la 07 Ianuarie 2003
123099877

pnl

Şi-a propus să transforme AlfaLand într-o istorie vie a arhitecturii

  • un orăşel de vis se naşte sub buza Botoşanilor
  • 7 September 2008, 23:00

Vineri, 5 septembrie, iniţiatorul ambiţiosului proiect de a ridica un cartier rezidenţial în Botoşani, omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, a marcat alături de actualii locatari, prietenii acestora şi mass-media locale finalizarea celei de-a treia etape din evoluţia proiectului. Este vorba despre construirea altor 13 case caracterizate printr-o arhitectură modernă şi o calitate deosebită, de lux, a lucrărilor şi materialelor folosite. În prezent numărul caselor din cartier a ajuns la 37, o parte dintre acestea fiind disponibile. Valoarea investiţiei a trecut de 6,3 milioane de euro, o sumă importantă fiind cheltuită pentru a aduce în zonă toate utilităţile.
Tot cu acest prilej s-a anunţat continuarea lucrărilor în cartier: amenajarea parcului şi construirea unor clădiri tip apartamente. Cartierul se va extinde, propunând viitorilor locatari variante constructive noi, de tipul condominiumurilor, a clădirilor de apartamente ce vor oferi posibilitatea cât mai multor persoane să devină cetăţeni AlfaLand în aceleaşi condiţii de calitate, confort şi siguranţă ce definesc întregul concept.
Este vorba despre blocuri cu două-trei nivele, cu o arhitectură deosebită, cu spaţii generoase, bine dimensionate, cu parcări subterane, utilate cu lifturi, cu zone comune menite să asigure tot confortul necesar. Clădirile vor fi înconjurate de spaţii verzi ample, pieţe largi, zone de agrement.
„Urmează lucruri frumoase pentru AlfaLand. Anul acesta începem parcul, un loc extraordinar care va măsura peste 3 hectare, unde vom sădi pomi, vom pozaamenaja un iaz şi alei de promenadă. Apoi urmează etapa a patra, cea mai importantă dintre toate. Este vorba despre construirea unor clădiri de apartamente, spun „clădiri” şi nu „blocuri” de apartamente. Acestea vor aduce în Botoşani ceva din farmecul şi arhitectura anilor 1900, veţi vedea ceva din arhitectura fostei Bănci Naţionale, a Universităţii Al. I. Cuza şi ceva din arhitectura clădirilor din Paris. La parterul clădirilor vor exista spaţii comerciale, săli de fitness, spaţii pentru organizarea unor evenimente iar la subsolul clădirilor vor fi amenajate parcări pentru maşini, deservite de lifturi. Trebuie să mai adaug faptul că aceste clădiri vor lăsa loc pentru mini-parcuri şi spaţii verzi ample, de circa 3 hectare. Vom construi o zonă centrală care va da echilibru întregului ansamblu, centru în jurul căruia vor gravita celelalte componente importante ale ansamblului: o grădiniţă, o şcoală, un punct sanitar, o biserică, un han. Practic, ceea ce se va întâmpla în cartier va continua linia pe care am ales-o în 2004, şi anume: comunitate, confort, siguranţă”, a precizat Gheorghe Ciubotaru, iniţiatorul proiectului.
Construirea ansamblului rezidenţial a demarat în anul 2004. În decembrie 2005 au fost finalizate 14 case iar primii locatari primeau deja cheile caselor pe care au ales să le cumpere. În decembrie 2007 AlfaLand inaugura cu succes a doua etapă din existenţa cartierului: 11 case construite într-o variantă personalizată, mai apropiată de nevoile proprietarilor. (Dorina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor CLXXXIV)
(Ioan Rotundu)
Românul şi sinistraţii 2008
De azi, Măruţă se întoarce cu un altfel de… ”Happy Hour”
„Ziua Porţilor Deschise” şi-a închis porţile
Şi-a descărcat nervii pe… geam
Misiune de asigurare a ordinii publice la Vorona
Pompierii voluntari s-au luptat din greu cu vâlvătaia
Program Tele'M Botoşani luni, 8 septembrie
Horoscop
Nefericitul şi specializarea
Supliciile lui Bănică jr.
Realitatea îl contrazice...!
Câştiguri incredibil de mari
Sfânta nesimţire a neamului românesc
Dispreţul cere dispreţ!
Ioan Rotundu
Fonduri nerambursabile de peste 20 de milioane de lei aşteaptă accesare
Părinţi neglijenţi şi copii piromani
Unii asistenţi maternali încă mai uzează de educaţia cu bâta
Probleme pe piaţa muncii botoşănene
Aglomeraţie la corturile „Lunii sănătăţii”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog