Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Religie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
6454
De la 07 Ianuarie 2003
69979723

Cei şapte magnifici liberali, validaţi vicepreşedinţi

  • 7 September 2009, 23:00

Alegerile din sânul Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal, filiala Botoşani, au desemnat şi cei şapte vicepreşedinţi. După numărarea voturilor, cei mai mulţi liberali au optat pentru Verginel Gireadă (foto 1), primarul comunei Mihai Eminescu, 528.
Despre Gireadă, de când este primar, nu s-a auzit numai de bine, el fiind adesea consemnat în presa locală ca fiind reclamat de comiterea unor abuzuri şi ilegalităţi. Gireadă s-a aflat în conflict şi cu primarul de Botoşani, Cătălin Flutur, privind o parte din zona industrială pe care primarul din Eminescu o revendică ca aparţinând de administraţia comunei. Cu toate reclamaţiile ce le-a avut, cetăţenii comunei Mihai Eminescu, anul trecut, l-au reales primar.
Pe locul doi, ca număr de voturi (520), s-a situat Gheorghe Iavorenciuc, preşedintele Organizaţiei municipale a PNL. Iavorenciuc este relativ nou în PNL, dar în numai un an de zile a reuşit o ascensiune demnă de invidiat. În alegerile parlamentare de anul trecut a candidat pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Darabani, dar a pierdut alegerile în favoarea dărăbăneanului Stelică Strungaru, membru PDL. Anul acesta a fost pentru Iavorenciuc unul de bun augur. A candidat şi a fost ales preşedintele organizaţiei PNL pe municipiul Botoşani, iar acum a fost ales şi vicepreşedinte la nivel de judeţ. Ca om de afaceri, Iavorenciuc are societăţi prospere atât în judeţul Botoşani cât şi în străinătate (Ucraina).
Şi primarul de Păltiniş, Costel Romanescu, are a se bucura cu cele 501, fiind al treilea în preferinţele votanţilor participanţi la conferinţa judeţeană. Romanescu a fost mulţi ani poştaş în comuna Păltiniş şi a fost recrutat de către prof. Mircea Dănuţă la PRM. În 2004 a candidat pozacandidat la funcţia de primar şi a câştigat alegerile. A trecut la PNL, lămurit fiind de către deputatul şi apoi senatorul liberal Liviu Câmpanu. Este considerat un primar bun, iar oamenii l-au ales anul trecut pentru un nou mandat.
Nu la fel de mândru se poate considera primarul de Săveni, Relu Târzioru, care cu cele 492 de voturi obţinute s-a clasat al patrulea. Semn că aprecierea sa în rândul liberalilor cam scârţâie, deci, mai are de muncit până ce va fi liberal sută la sută, pentru că şi el vine în PNL tot de la PRM. Deşi liberal vechi, consilierul judeţean Ioan Ciobanu a cules numai 475. Ciobanu a fost membru PD, PRM şi a ajuns la PNL. În toamna anului trecut puţin a lipsit să nu treacă la PSD, pentru a-şi păstra funcţia de inspector şef la Inspecţia în Construcţii. A negociat cu fostul preşedinte de atunci, Constantin Conţac, dar ceva n-a funcţionat iar Ciobanu a rămas în PNL.
Şi fostul prefect Gheorghe Sorescu (foto 2), cu 473, n-a câştigat funcţia de vicepreşedinte chiar onorabil, dacă este să-l comparăm cu primarii Gireadă sau Romanescu. Ultimul pe listă, dar validat vicepreşedinte, s-a aflat omul de afaceri dorohoian Mihai Aniţulesei cu 441. Dorohoianul este liberal vechi, a muncit mult pentru partid şi a cheltuit suficienţi bani. Era şi timpul să fie recompensat cu o astfel de funcţie.
„Suntem o echipă aici. Dacă fiecare dintre noi este cineva, asta este pentru că pentru noi lucrează alţi liberali şi tot aşa. Mereu am fost o echipă”, a declarat preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, de duminică şef cu acte în regulă. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.
[ Comentarii (2)]

Târgul Meşterilor Populari, ediţia I
Program TELE'M BOTOŞANI, marţi, 8 septembrie
Explozii în poligonul de la Copălău
Incendii lichidate operativ
Depozit de furaje transformat ăn cenuşă
Rivalii
Ioan Rotundu
Bacul din 2010 va fi după noile reguli
Coliva de la parastas avea…stafilococ auriu
Victoria zdrobitoare pentru „Victoria” Flămânzi în derbiul local cu „Gloria” Frumuşica
Contracte ferme între Primăria Flămânzi şi SC Local Servicii
Registrele agricole vor fi controlate amănunţit
Crâşme şi discoteci verificate din ordinul prefectului
Bucătăresele din Centrul de plasament „Prietenia” au avut emoţii
Criză… dar de forţă de muncă în construcţii
"Basarabia e România!"
"Fulger" pregăteşte un trăsnet?
Extremiştii maghiari încearcă destabilizarea Serbiei, Slovaciei şi României
Magistraţii europeni sunt alături de cei români în conflictul justiţiei din România
Horoscop
N-a priceput aluzia
Dragoş Dolănescu vorbeşte despre adevăratele motive ale războiului cu fratele său
Supă de găină cu zdrenţe
La Bari începe construcţia primei biserici româneşti a comunităţii
Ce mai pofteşte secretara Florica?!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă