Despre Gireadă, de când este primar, nu s-a auzit numai de bine, el fiind adesea consemnat în presa locală ca fiind reclamat de comiterea unor abuzuri şi ilegalităţi. Gireadă s-a aflat în conflict şi cu primarul de Botoşani, Cătălin Flutur, privind o parte din zona industrială pe care primarul din Eminescu o revendică ca aparţinând de administraţia comunei. Cu toate reclamaţiile ce le-a avut, cetăţenii comunei Mihai Eminescu, anul trecut, l-au reales primar.
Pe locul doi, ca număr de voturi (520), s-a situat Gheorghe Iavorenciuc, preşedintele Organizaţiei municipale a PNL. Iavorenciuc este relativ nou în PNL, dar în numai un an de zile a reuşit o ascensiune demnă de invidiat. În alegerile parlamentare de anul trecut a candidat pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Darabani, dar a pierdut alegerile în favoarea dărăbăneanului Stelică Strungaru, membru PDL. Anul acesta a fost pentru Iavorenciuc unul de bun augur. A candidat şi a fost ales preşedintele organizaţiei PNL pe municipiul Botoşani, iar acum a fost ales şi vicepreşedinte la nivel de judeţ. Ca om de afaceri, Iavorenciuc are societăţi prospere atât în judeţul Botoşani cât şi în străinătate (Ucraina).
Şi primarul de Păltiniş, Costel Romanescu, are a se bucura cu cele 501, fiind al treilea în preferinţele votanţilor participanţi la conferinţa judeţeană. Romanescu a fost mulţi ani poştaş în comuna Păltiniş şi a fost recrutat de către prof. Mircea Dănuţă la PRM. În 2004 a candidat

Nu la fel de mândru se poate considera primarul de Săveni, Relu Târzioru, care cu cele 492 de voturi obţinute s-a clasat al patrulea. Semn că aprecierea sa în rândul liberalilor cam scârţâie, deci, mai are de muncit până ce va fi liberal sută la sută, pentru că şi el vine în PNL tot de la PRM. Deşi liberal vechi, consilierul judeţean Ioan Ciobanu a cules numai 475. Ciobanu a fost membru PD, PRM şi a ajuns la PNL. În toamna anului trecut puţin a lipsit să nu treacă la PSD, pentru a-şi păstra funcţia de inspector şef la Inspecţia în Construcţii. A negociat cu fostul preşedinte de atunci, Constantin Conţac, dar ceva n-a funcţionat iar Ciobanu a rămas în PNL.
Şi fostul prefect Gheorghe Sorescu (foto 2), cu 473, n-a câştigat funcţia de vicepreşedinte chiar onorabil, dacă este să-l comparăm cu primarii Gireadă sau Romanescu. Ultimul pe listă, dar validat vicepreşedinte, s-a aflat omul de afaceri dorohoian Mihai Aniţulesei cu 441. Dorohoianul este liberal vechi, a muncit mult pentru partid şi a cheltuit suficienţi bani. Era şi timpul să fie recompensat cu o astfel de funcţie.
Suntem o echipă aici. Dacă fiecare dintre noi este cineva, asta este pentru că pentru noi lucrează alţi liberali şi tot aşa. Mereu am fost o echipă, a declarat preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, de duminică şef cu acte în regulă. (Lavinia Preda)