Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16031
De la 07 Ianuarie 2003
112806257

Botoşani: Ce se ascunde în spatele divorţului familiei Huncă?

  • Ioan Rotundu
  • 7 September 2015, 23:00

Despre Ioan şi Mihaela Huncă, o familie de profesori din Botoşani care au monopolizat de ani buni conducerea Liceului cu Program Sportiv din Botoşani s-a scris frecvent ăn Jurnalul. Nu pentru că a fi obţinut merite deosebite cu elevii ci pentru implicaţiile lor în fel de fel de acte de corupţie.
Cu cât noi am dezvăluit mai multe fapte de corupţie comise în special de Mihaela Huncă, cu atât aceasta a urcat mai sus pe scara profesională şi politică. Înscrisă în PSD, Mihaela Huncă a fost repede promovată din funcţia de director adjunct al soţului său, care şi în prezent este directorul Liceului cu Program, Sportiv, în cea de inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. În PSD a urcat repede spre vârful partidului fiind aleasă în funcţii de conducere şi chiar trimisă consilier în Consiliul Local Municipal unde a apărat cu cerbicie interesele partidului, chit că aceste interese erau contrare intereselor oraşului.
Dar Mihaela Huncă ţintea sus, la vârful ierarhiei învăţământului botoşănean, adică în fruntea IŞJ Botoşani.. Visul său avea să se împlinească odată cu preluarea guvernării de către PSD. Promovarea s-a făcut fără a se ţine cont de incompatibilităţile existente între ea şi soţ. Dar când a mai ţinut cont PSD-ul de interdicţiile prevăzute prin lege? Dimpotrivă, avem zilnic dovezi că PSD-ul a promovat în funcţii de conducere persoane incompatibile şi corupte că numai reuşesc procurorii de la DNA şi ANI să-i trimită în judecată.
Despre actele de corupţie în care a fost implicată familia Huncă vă dau doar un exemplu pentru că în paginile Jurnalului sau dezvăluit zeci de astfel de cazuri. Petrică Suceveanu, cândva prosper om de afaceri, patron al societăţii de construcţii Firvment, avea băiatul la un liceu din Botoşani în situaţia de a rămâne repetent. A aranjat cu familia Huncă şi l-a transferat la LPS unde a promovat şi a luat examenul de bacalaureat. Costul acestui aranjament a fost una din cele trei case construite de Suceveanu pe strada Dimitrie Rallet din Botoşani.
Imobilul aflat la nr. 18 (foto) din vecinătatea reşedinţei lui Suceveanu a trecut în proprietatea familiei Huncă. Actele transmiterii dreptului de proprietate s-au perfectat în anul 2002 şi s-au întocmit ca şi cum ar fi avut loc o vânzare-cumpărare. În acea perioadă Petrică Suzceveanu făcea parte din echipa de politicieni a prof. Mircea Dănuţă. Într-una din seriile în care se chefuia în biroul lui Dănuţă de la TDM din curtea actualei Case a Corpului Didactic, ameţit fiind, Suceveanu s-a plâns celor de faţă (pe lângă mine mai erau Mihai Jitaraşu şi subprefectul Lucian Feodorov) că derbedeul de băiat, la acea dată student la Facultatea de Construcţii din Iaşi, nu învaţă nimic şi-i toacă banii.
„M-a costat o casă dată lui Huncă ca să-l văd cu liceul terminat şi bacul luat iar acum toacă banii prin barurile din Iaşi cu fetele şi nu învaţă nimic. Nu ştiu ce-am să fac cu el?!” – ne spunea Petrică Suceveanu aproape plângând. Apoi, tot el s-a consolat spunându-ne că are o fată extrem de talentată la desen şi că speră să devină o mare pictoriţă, ceea ce este pe cale de a se adeveri, fata sa având deja organizate câteva expoziţii cu tablourile pictate.
Spusele lui Petrică Suceveanu mi-au fost întărite şi de Gelu Pleşca, fost şef al Compartimentului de investiţii din IŞJ. Dealtfel, pentru că Pleşca n-a acceptat să devină părtaş la furtişagurile din fondurile publice ale celor din IŞJ a fost tras pe linie moartă. Pleşca este unul dintre cei care cunoaşte bine afacerile familiei Huncă numai că este fricos în a le dezvălui public, fiind deja ameninţat că dacă deschide gura se va găsi cine să i-o închidă şa loc.
În cariera sa profesională de inspector şcolar şi apoi de inspector general al IŞJ, Mihaela Huncă a dirijat importante sume de bani din fondurile publice către liceul condus de soţul său dar a dirijat fonduri şi către anumite unităţi de învăţământ în condiţii suspecte.
Ceva s-a petrecut de puţin timp încoace, ceva care a creat tremurici în familia Huncă. Brusc a ieşit la iveală şi divorţul dintre ei. Din interiorul PSD s-a explicat că divorţul este formal, doar pentru a se ieşi din stările de incompatibilitate în care se află cei doi. O altă sursă, nu din PSD, susţine că divorţul are menirea ca întreaga avere să fie trecută pe numele soţului, Mihaela Huncă urmând a răspunde pentru modul defectuos în care s-au consumat anumite sume de bani din fondurile publice. Aşa că a aplica de acum cunoscuta metodă folosită de îmbogăţiţii pe căi infracţionale: înstrăinarea averii pe numele altor persoane ca să nu poată fi confiscată.
Numai că această metodă a funcţionat până curând dar de când s-a modificat legea şi se permite organelor de cercetare penală şi sechestrarea bunurilor înstrăinate pe
numele altor persoane metoda nu mai este aşa sigură. Care sunt adevăratele motive de divorţ a familiei Huncă le vom afla cu certitudine la începutul anului viitor când vor depune declaraţia de avere pentru anul 2015. Atunci vom şti cine a preluat întreaga avere a familiei şi cine s-a sacrificat ca să lase justiţia cu buzele umflate.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Victor Ponta: Nu va asteptati de la mine sa ma adaug corului de sacali si hiene raraite care sar acum pe Sorin Oprescu
Cum a ajuns DNA sa-l prinda cu banii marcati pe Sorin Oprescu sambata noaptea
primarul i-a cerut mituitorului sa-i dea banii, chiar daca acesta ceruse o amanare pentru ca ii murise bunicul
De ce mergea 10% din spaga la Oprescu si cum controleaza primarul fluxul de bani
Peste 180 de misiuni pentru pompierii botoşăneni, săptămâna trecută
Locuinţă incendiată de un coş de fum neprotejat termic
Înapoi la PNA-ul lui Năstase!
Ioan Rotundu
Rusia precizeaza ca nu si-a ascuns niciodata sustinerea militara pentru regimul sirian
Horoscopul zilei de 8.09.2015
Bancul zilei: Inteligenţă ardelenească
Reţeta zilei: Gogoşari la borcan
Lumânările pun în pericol parohiile preoţilor
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu - Emisiunea din 4.09.2015
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă