Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37818
De la 07 Ianuarie 2003
108678798

Editorial

Otrava a fost împrăştiată. Aşteptăm efectul

  • Ioan Rotundu
  • 7 September 2016, 23:00

Anca Dragu (foto), ministrul Finanţelor, a declarat că a aflat din presă cum că în ministerul pe care-l conduce s-a pitrocit un proiect de modificare a Codului fiscal prin care obligaţiile fiscale ale angajaţilor să fie dublate.
Ministrul a negat că există vreo intenţie de majorare a obligaţiilor fiscale ale angajaţilor sau angajatorilor şi că actualele modificări deja operate ale Codului fiscal nu vor mai fi urmate de altele. Ceva nu se potriveşte în spusele doamnei ministru de vreme ce mai multe site-uri de ştiri au publicat cu lux de amănunte şi cifre care vor fi noile obligaţii fiscale ale celor care muncesc.
Dacă doamna ministru a fost sinceră în declaraţie şi în minister nu s-a lucrat la vreo variantă de modificare a Codului fiscal prin creşterea obligaţiilor de plată ale angajaţilor, atunci suntem în faţa unei dezinformări publice extrem de gravă. Cineva din minister a pus la cale acest scenariu cu intenţia clară de a compromite Guvernul Cioloş, de a o compromite pe doamna ministru. Scopul este acela de a preveni o eventuală asociere electorală dintre premierul Cioloş, miniştrii săi şi liberali.
Este limpede pentru românii care gândesc cu capul lor şi nu cu capul celor de la Antena 3 şi România Tv a lui Sebastian Ghiţă că premierul Cioloş a pus economia românească pe drumul cel bun, că a deblocat finanţările din fondurile europene blocate în timpul premierului Ponta, că a dat cale liberă realizării unor noi investiţii care fuseseră blocate de oamenii Guvernului Ponta din motive politice, a reluat finanţările europene pentru autostrăzile aflate în construcţie şi la care nu se mai lucra pentru că oamenii lui Ponta, constatând că nu mai pot fura din banii europeni, n-au mai fost interesaţi să-i atragă.
Devenit periculos pentru PSD şi avantajos pentru liberali, premierul Dacian Cioloş a intrat în vizorul liderilor PSD care au decis să-l compromită şi să-i compromită activitatea, metodă pe care social-democraţii au folosit-o de fiecare dată cu succes..
Cu neruşinare, Liviu Dragnea a anunţat că PSD se pregăteşte să introducă în Parlament o moţiune de cenzură asupra Guvernului Cioloş pe fonduri europene. Liderul infractor n-are nici un fel de respect pentru munca acestui guvern care, aşa cum spuneam, a deblocat fondurile europene care au început a curge în ţară. Dragnea se bazează în demersul său pe uriaşa maşină de propagandă formată din televiziunea lui Voiculescu şi a lui Sebastian Ghiţă, alţi doi infractori, ca prin dezinformare şi manipulare să-i îndepărteze pe români de Cioloş şi să le obţină votul.
Aşa privite lucrurile, acum putem înţelege ce s-a întâmplat în ministerul Finanţelor. Oamenii PSD-ului, care deţin funcţiile cheie, au pus la cale un scenariu de majorare a fiscalităţii pentru angajaţi, ştiind că o astfel de ameninţare prinde foarte repede la mulţime, aşa cum în 2012 a prins dezinformarea USL-ului că Băsescu şi Boc de rămân la guvernare vor tăia pensiile.
Cred în sinceritatea declaraţiei doamnei ministru Anca Dragu că ea habar nu are de acest scenariu. Dar dacă tot a aflat din presă, să facă bine şi să declanşeze o anchetă internă pentru a afla cine sunt autorii intoxicării, cine a răspândit otrava menită să compromită Guvernul Cioloş. Iar după ce îi va descoperi, să facă bine şi să-i sancţioneze inclusiv cu demiterea din funcţie.
Dacă va proceda aşa, atunci ne vom convinge şi noi că spusele sale sunt sincere şi că n-a încercat să ne mintă doar pentru că sunt alegeri în decembrie, după care, din ianuarie 20127 să ne trezim că ce scrie presa în aceste zile sunt se bazează pe informaţii reale.
În ce priveşte încercarea PSD-ului de a otrăvi societatea românească cu informaţii false, dacă încercarea a avut sau nu vreun efect vom afla în perioada următoare când vom şti mai multe detalii despre ce s-a pus la cale. Părerea mea

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Reţetă pentru relaţiile extraconjugale
Horoscopul zilei de 8.09.2016
Profit.ro: Amnistie pentru averile nejustificate
Dragnea: Ponta trebuie sa fie pe listele PSD
Este un caz special, se va discuta in Comitetul Executiv/ Ponta nu l-a pus pe Ghita pe listele PSD
Isarescu si-a publicat veniturile din 2009 pana in 2015
In 2009, castiga in medie 12.163 de euro lunar. In 2015, venitul mediu lunar a fost de 21.472 de euro
Germania, catre Turcia: Libertatea presei nu este negociabila
Anca Dragu neagă informatiile privind modificarea Codului Fiscal
Nu avem in vedere o asemenea masura. Nu va creste povara fiscala, nu vor fi cresteri de taxe. Predictibilitatea fiscala este foarte importanta
ony Blair ar putea fi săltat
Ce sifona la infractori comisarul-şef Petru Pitcovici cârtiţa de la Afaceri Interne
. Le-a spus traficanţilor şi unde sunt montate microfoanele
Darabani: Un consilier liberal a venit la şedinţă beat şi cu sămânţă de scandal
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă