Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11152
De la 07 Ianuarie 2003
120806425

Programul pentru Zilele Oraşului Botoşani a fost definitivat

  • 8 April 2008, 23:00

Municipalitatea botoşăneană este în toiul pregătirilor pentru Zilele Oraşului, ce vor avea loc anul acesta în perioada 18-25 aprilie. Pentru că ziua de Sfântul Gheorghe cade exact în Săptămâna Mare, primarul Cătălin Flutur a stabilit ca centrul manifestărilor dedicate oraşului să fie organizate în Duminica Floriilor. Atunci va fi Sfânta Liturghie ca în fiecare an, la Biserica Sf. Gheorghe (foto arhivă), la care a fost invitat Prea Sfinţia Sa episcopul vicar Calinic Botoşăneanul de la Mitropolia Iaşi.
În duminica respectivă va avea loc un spectacol cu foarte multă muzică populară, susţinut de Orchestra „Rapsozii Botoşanilor”, care aniversează de asemenea un eveniment deosebit, lansarea primului lor CD. În partea a doua va fi un concert cu Andra, Ştefan Bănică Junior şi Adrian Enache. „Este un complex de manifestări la care absolut toată lumea a fost interesată să contribuie. Sunt foarte multe activităţi sportive, concursuri la care s-au implicat atât Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, Palatul Copiilor, Asociaţia Sportul pentru toţi şi mulţi alţii. Sperăm ca vremea să ţină cu noi în această perioadă”, a declarat primarul Flutur.
Acesta precizează că în cadrul Zilelor Oraşului va fi prins şi Târgul Naţional al Meşterilor Populari ce se va desfăşura timp de trei zile, respectiv 19 - 22 aprilie, pe Pietonalul Unirii. Pe data de 23 aprilie, botoşănenii vor primi vizita fraţilor din Laval (Canada), oraşul cu care suntem înfrăţiţi. Oaspeţii vor participa la şedinţă extraordinară a Consiliului Local dedicată Zilelor Oraşului, cât şi la vernisajul expoziţiei „Laval înfrăţit cu Botoşani – 110 ani de emigrare în Canada”, ce va fi prezentată de profesorul Vania Atudorei.
În seara aceleiaşi zile, iubitorii de muzică clasică vor avea prilejul de a o admira în sala Casei de Cultură a Sindicatelor pe Mioara Cortez, venită special din Canada pentru a susţine un concert extraordinar alături de membrii Filarmonicii Botoşani, dirijaţi de Vladimir Coverda din Irlanda. Pe 24 şi 25 aprilie, Teatrul „Mihai Eminescu” va prezenta premiera piesei „O poveste foarte simplă” de Maria Lado, regizor Andro Enuchidze, iar colegii de la Teatrul Vasilache vor susţine spectacole în aer liber, în Parcul Curcubeului şi pe Pietonalul Unirii. „Am încercat să fim pe gustul tuturor botoşănenilor cu acţiunile pe care le organizăm. Manifestările vor fi susţinute din sponsorizări, dar şi cu bani de la buget, respectiv 100.000 lei”, a mai adăugat primarul municipiului Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Apele comunei Lunca, cele mai murdare din judeţ
Grosul banilor de la Primărie se duc tot la fotbal
Teatrul comemorează 64 de ani de la bombardament
Jocul psihologic al eşarfelor
Ioan Rotundu
Fiecare cu gunoiul lui
Prefectul a pus punct lăcomiei celor de la Popăuţi
Romii botoşăneni şi-au sărbătorit ziua la Prefectură
Comentariul comentariilor (XCIII)
(Ioan Rotundu)
Joaca presei
blogul lui Conţac
„George, tu înţelegi doar că Ucraina nici nu este stat!...”
Români din Italia ameninţaţi pentru a vota la Viterbo
„Veltroni ne scuipă, Berlusconi ne scuipă, alţii ne scuipă“
Sunt mirat de preocuparea guvernării de a fabrica dosare
O româncă a câştigat maratonul Vivicitta
"Şuturi în fund imigranţilor"
Nuiaua se îndoaie când e nuia, nu când e copac
Măsuri de monitorizare a violenţei din şcoli
Concurs pentru posturile de directori
Alcoolul le-a adus uşurarea buzunarelor
300 de romi şi-au sărbătorit ziua încarceraţi la Penitenciarul Botoşani
Podoaba scoţianului de sub… kilt
Horoscop
File din fiinţa unei localităţi botoşănene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă