Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25924
De la 07 Ianuarie 2003
110946394

Botoşani: Astăzi Eugen Ţurcanu află dacă redevine director al DSPSA sau…

  • Ioan Rotundu
  • 8 April 2015, 23:00

Demis din funcţia de director al Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) din cadrul Primăriei Botoşani la iniţiativa primarului PSD Ovidiu Portariuc şi a grupului de consilieri locali care-i sunt fideli, fostul director Eugen Ţurcanu a contestat decizia de demitere la Tribunalul Botoşani, în astfel de situaţii instanţă de fond. Numai că de la bun început Ţurcanu a pornit la drum urmărit de ghinion.
Fiind vorba de o demitere din funcţie, instanţa competentă să judece era cea specializată pe litigii de muncă, pentru că pe baza HCL de demitere a lui Ţurcanu, primarul a emis decizie de desfacere a contractului de muncă.
Contestaţia la decizia de desfacerea contractului de muncă a fost depusă la Tribunalul Botoşani la 20 ianuarie 2017 şi a format obiectul Dosarului 106/40/2015, fiind repartizat spre judecată la Secţia a II-a civilă, contencios administrativ şi fiscal. Ghinion! În şedinţa din 26.01.2015, prin încheierea de şedinţă s-a stabilit c㠄Admite excepţia necompetenţei instanţei iniţial învestite. Înaintează dosarul, spre competentă soluţionare, Secţiei I Civile - litigii de muncă. Fără cale de atac.”
La termenul de judecată din 9.02.2015 apare un alt ghinion. Unul dintre judecătorii completului de judecată se abţine de la a judecarea dosarul. În încheierea de şedinţă s-a consemnat: „Admite cererea de abţinere formulată de d-nul judecător Condurache Mihai. Conform art.98 alin.3 din Hot. CSM nr.387/2005 trimite cauza în vederea distribuirii aleatorii a cauzei - cu blocarea completului CM1. Fără cale de atac. Dată în Camera de Consiliu. Pronunţată în şedinţă publică.„
Nouil termen de judecată a fost stabilit pentru 7 aprilie 2015. De această dată reprezentanţii Primăriei Botoşani cer suspendarea judecăţii pe motiv că au depus plângere penală împotriva lui Eugen Ţurcanu şi conform procedurii, judecata penală are prioritate în faţa celei de ordin civil.
Nu ştiu cine a fost judecător de şedinţă dar omul as simţi că-i la mijloc o făcătură pentru a lungi boala cu dosarul ca să nu se dea o pronunţare. Ce n-au înţeles cei din Primăria Botoşani este faptul că litigiile de muncă se judecă cu celeritate şi nu pot fi ţinute în loc de penal decât în condiţii strict reglementate.
Aşa că judecătorul, prin încheierea de şedinţă a stabilit şi el c㠄Respinge cererea de suspendare a judecării cauzei potrivit art.413 alin.(1).pct.2 din Codul de procedură civilă. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare. Amână pronunţarea cu privire la excepţii şi fondul cauzei pentru data de 9.04.2015. Pronunţată în şedinţa publică din 7.04.2015.” De data aceasta ghinionul s-a mutat în ograda Primăriei.
Aşadar, astăzi Eugen Ţurcanu află dacă revine pe funcţia de director sau pierde procesul şi atunci mai are cale de atac recursul la Curtea de Apel Suceava. S-a vedea de partea cui va fi astăzi ghinionul.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Recunoaşterea chelului
Reţeta zilei: Carne de miel marinata cu cartofi
Horoscopul zilei
Vicepresedintele CE: Estimam ca reducerea TVA va avea un efect fiscal negativ substantial
Alina Gorghiu: Acea majoritate care sa duca la schimbarea unui guvern nu exista in acest moment
Dacian Ciolos: Calitatea mea in dosarul ICA a ramas cea de martor, nu exista urmarire penala impotriva mea
Rusia spera ca politicienii ce se opun unirii cu Romania vor juca un rol mai important in Republica Moldova
Premierul grec Alexis Tsipras, dupa intalnirea cu Vladimir Putin
Rusii au patruns in sistemul informatic al Casei Albe
Putin a castigat sprijinul Ungariei, Greciei, Serbiei si Macedoniei pentru gazoductul Turkish Stream
Prognoza meteo pentru vineri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă