Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
In vino veritas
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
43041
De la 07 Ianuarie 2003
111218369

Botoşani: Preşedintele CAS cere medicilor de familie să prescrie mai puţine analize

  • 8 April 2016, 23:00

În 25 ianuarie a.c. se anunţa public că directorul Casei de Asigurări din Sănătate, social-democratul Costel Lupaşcu (foto), a fost respins de la examenul pentru un nou mandat de director pentru că nu întrunea condiţia minimă de 5 ani vechime în specialitate. Aşadar, fostul brancardier de la Spitalul de recuperare a ajuns director la CAS Botoşani pus în funcţie ilegal de către PSD numai pentru că era membrul lor de partid.
Ciudat, de atunci nu s-a mai auzit nimic iar Costel Lupaşcu continuă să ocupe funcţia. În momentul de faţă, la laboratoarele de analiză din Botoşani s-au întocmit liste de aşteptare pentru că acestea nu mai fac faţă cerinţelor. În loc să caute soluţii de rezolvare pentru a asigura operativitate în realizarea analizelor medicale, la mijloc fiind vorba de sănătatea unor oameni şi poate chiar în joc viaţa lor, social-democratul pus ilegal director a declarat că vina o poartă medicii de familie pentru că prescriu şi analize ce n-ar avea legătură cu diagnosticul.
Iată că fostul brancardier a ajuns să dea lecţii medicilor de familie cum să prescrie reţete pacienţilor şi ce analize să efectueze. Lupaşcu n-a adus în faţa presei o reţetă eliberată de un medic de familie din care să reiasă că s-au prescris şi analize care nu se impuneau.
Pur şi simplu, din mentalitatea sa de socialist de a critica pe oricine şi cât mai la general, fără a-şi asuma vreo răspundere, a fost emanată această cretinitate cu a cere medicilor de familie să cenzureze analizele medicale prescrise pacienţilor. Dacă tot este Costel Lupaşcu aşa de priceput la medicina de familie, să dea dispoziţie scrisă medicilor de familie ce anume să scrie în reţetele prescrise şi ce nu mai au voie, asumându-şi răspunderea în cazul în care un pacient ajunge să sufere sau să-şi piardă viaţa pentru că nu a putut să-şi efectueze toate analizele medicale care se impuneau pentru stabilirea exactă a afecţiunii.
Dacă judeţul Botoşani ar avea prefect care să-şi cunoască atribuţiile, de la bun început cerea celor de la Casa Naţională a Asigurărilor din Sănătate să rezolve problema directorului de la CAS Botoşani, în locul actualului politruc social-democrat urmând a fi pus, pe baza unu8i examen corect, un director competent. Cum actualului prefect îi mănâncă câinii din traistă, Costel Lupaşcu va continua să emane inepţii care pot afecta grav actul medical prestat de către medicii de familie.
Apropo, dacă tot s-a constatat că a fost numit director fără respectarea condiţiei de vechime, de ce nu i s-a cerut lui Costel Lupaşcu să restituie leafa încasată ilegal? (M.M.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Salată rusească
Bancul zilei: Diferenţă între neveste
zilei de 9.04.2016
Fiscul majoreaza pragul peste care se vor publica pe internet numele
persoanelor sau firmelor care au datorii la buget
Cazul spionarii lui Kovesi: Cei doi israelieni ar fi fost prinsi de SRI in usile rotative de la Marriott
Alegeri 2016 Patriarhia Romana: Preotii sa pastreze neutralitatea in timpul campaniei electorale.
In situatii exceptionale, pot candida independent pentru consilii
Informare meteovalabila pentru toata tara pana luni
O decizia a justitiei starneste scandal in Franta:
A numi un frizer pederast nu constituie discriminare, deoarece frizeriile angajeaza
Surse: Alte 20 de personalitati care au legaturi stranse cu Guvernul
Romaniei, spionate de israelienii de la Black Cube alaturi de Laura Codruta Kovesi
Procesul Antene - RCS: Compania de cablu ar trebui sa primeasca 3,5 milioane de lei. Decizia nu este definitiva
Liviu Dragnea isi va afla sentinta pe 22 aprilie.
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 8.04.2016
Lumea lu' Rotundu: Vorniceni - Schimbarea la faţă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă