Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26612
De la 07 Ianuarie 2003
110947082

Editorial

Cred că s-a mers prea departe cu trădarea

  • Ioan Rotundu
  • 8 August 2012, 23:00

Ieri, Parlamentul României n-a lucrat, sărbătorind Ziua Ungariei. Cel puţin aşa a hotărât Biroul Permanent al celor două Camere prin votul majoritar al PDL, UDMR şi grupul independenţilor. N-am sărbătorit în Parlamentul României Ziua Republicii Moldova, care este trup din trupul ţării, dar am sărbătorit Ziua Ungariei, statul care este duşmanul cel mai aprig al României. Tot ieri, în manifestările prilejuite de Ziua Ungariei organizate ostentativ împotriva unităţii teritoriale a României, au fost purtate pancarte prin care se afirma public că Ţinutul Secuiesc nu este ţinut românesc.
Premergător Zilei Ungariei, maghiarii din Harghita şi Covasna au votat ca limba maghiară să fie limbă oficială în aceste judeţe şi obligatorie pentru românii din aceste teritorii, iar steagul secuilor să fie arborat pe clădirile primăriilor în locul steagului românesc.
Iar ca românii din Ardeal, şi în special cei din Harghita şi Covasna, să priceapă mesajul că locuiesc în teritorii ungare, miniştrii UDMR al Culturii şi Sănătăţii, adică doi membri ai Guvernului României, au defilat în coloana care purta lozincile cu dorinţa de autonomie teritorială. Şi tot ca românilor să le intre bine în cap că Ardealul nu este al lor, consilierul preşedintelui Băsescu, maghiarul Peter Eckstein Kovacs, a declarat în clar, să priceapă şi pruncii români din leagăn, că se impune revizuirea Constituţiei României sub aspectul unităţii teritoriale şi al limbii oficiale.
Toate aceste evenimente petrecute într-o interval aşa de scurt de timp sugerează că ele au fost pregătite din timp, că a existat un plan al derulării lor. Stau şi mă întreb ce-a făcut în tot acest timp SRI-ul, mai exact ofiţerii de informaţie? Acest SRI a primit o sumă enormă din bugetul statului pentru acest an. La ce cheltuim aceste sume enorme, dacă nu putem preveni şi contracara astfel de evenimente cu caracter jignitor la adresa poporului român, vădit şovine şi iredentiste?
Din păcate nimeni din oficialii statului nu ne dă un răspuns. Şi cum să ne răspundă când tocmai ei sunt cei care au tolerat şi încurajat aceste manifestări, când ei sunt trădătorii intereselor ţării şi ale neamului românesc.
Maghiarul Eckstein este consilierul preşedintelui Băsescu, preşedintele care vrea să modifice Constituţia României prin a reduce numărul parlamentarilor şi a crea un parlament unicameral. Dar oare numai atâta vrea preşedintele? Nu cumva în negocierile cu UDMR-ul de a sprijini Guvernul Boc le-a promis şi sprijin legislativ pentru a-şi îndeplini visul autonomiei teritoriale şi de limbă? O astfel de promisiune venită din partea preşedintelui Băsescu îl caracterizează. Aşadar, în timp ce preşedintele Băsescu ne atrăgea atenţia că Geoană este trădătorul românilor către Rusia, el se pregătea să devină trădătorul României către maghiari. Dacă n-ar fi el trădătorul, ar fi ieşit public şi ar fi condamnat toate manifestările maghiarilor, cerând ministrului Blaga să ia toate măsurile de întronare a legalităţii şi l-ar fi dat afară imediat pe consilierul iredentist..
Şi mai avem un fenomen politic rămas neexplicat de către preşedintele Băsescu. În Senat, Mircea Geoană n-a introdus în dezbatere legea federalizării României promovată de UDMR, lăsând să fie aprobată prin procedura tacită. Nici de această dată preşedintele Băsescu n-a ieşit în public să condamne grava neglijenţă a preşedintelui Senatului, deşi ar fi avut toate motivele pentru că un astfel de prilej nu i se iveşte în fiecare zi.
Dar cel mai grav mi se pare decizia de ieri a parlamentarilor români de a nu lucra pentru că s-a sărbătorit Ziua Ungariei. Iată pe cine am votat noi! Pe Boc, pe Blaga să-i judece ardelenii lor, dar pe preşedintele Băsescu şi parlamentarii români trebuie să-i judecăm noi. Dar tare mă tem că nu vom fi în stare s-o facem. Părerea mea!

16.03.2010


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Logica lui Socrate
Video: Cine-i criminalul? (partea a II)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă